• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Snel en gemakkelijk opbergen in een kast van vloer tot plafond

Snel en gemakkelijk opbergen in een kast van vloer tot plafond

Kastruimte creëren op plekken waar je niet 1-2-3 op komt!

Gebrek aan ruimte om al je spullen netjes op te bergen? Dan bestaan er wat handige trucs om dat toch zo netjes mogelijk te doen. Vaak is er in huis een prima opbergplek waar je niet meteen zo snel aan denkt, zoals midden in de kamer of juist aan de wand. Vergeet ook vooral de muren niet en ga een stukje de hoogte in: opbergruimte van vloer tot plafond.

You don’t need more space. You need less stuff!

Benut de ruimte met een kamerhoge muurkast

Door de hoogte van een muur goed te benutten, creëer je veel extra opbergruimte zonder veel plek in beslag te nemen. Maak gebruik van een functionele kast waar je bijvoorbeeld ook het speelgoed van de kinderen in op kunt bergen. Opgeruimd staat netjes! Maak gebruik van de ruimte die je hebt en denk groots: van vloer tot plafond en van muur tot muur.

Een kast van vloer tot plafond in de slaapkamer

Een wandkast in een kleine ruimte

Het is belangrijk om bij een kleine ruimte voor een onopvallende kast te gaan, omdat grote, logge meubels vaak nóg groter en lomper lijken in een kleine kamer. Daarnaast laat je, door een smalle kast tegen de wand te plaatsen, het plafond hoger lijken. Plaats schuifdeuren voor deze wandkast, deze heeft namelijk minder ruimte nodig dan deuren met een opendraai. Een kast van vloer tot plafond met schuifdeuren biedt veel opbergruimte, zorgt dat alles netjes weggewerkt is en heeft weinig extra plek nodig! Ga voor een kast in de zelfde kleur als de overige muren, zo lijkt de ruimte ook wat groter. Wil je toch iets meer sfeer? Pak dan een lichte uni-kleur of een lichte houtstructuur. Mijn tip is om niet voor een hoogglans uitvoering te kiezen, omdat dat vaak kil oogt. Houd in jouw interieur een paar vaste kleuren aan, zodat de ruimte één geheel wordt. 

Een wandkast in een grote ruimte

Heb je wel de ruimte en wil je de kamer iets knusser maken? Plaats dan een open kast met vakken midden in de kamer. Door deze op wieltjes te plaatsen, dient het ook nog eens een flexibele room-divider! Heb je een grote, vrije wand in de kamer? Plaats dan een open vakkenkast tot aan het plafond. Hier plaats je al die mooie souvenirs en woonaccessoires die je juist wél wil laten zien. Zo heb je ook genoeg plek om bijvoorbeeld boeken of foto’s op te plaatsen. Door voor een ongelijke vakverdeling te kiezen maak je de wandkast speels.

Je kunt er ook voor kiezen om een kamer-en-suite doorgang te maken met behulp van kasten. Dit doe je door vaste muurkasten te plaatsen, met daartussen taats-draaiende deuren. Dé trend van het moment zijn de steellook deuren, bijvoorbeeld van @verhaag_interieurs. Zo heb je én opbergruimte tot aan het plafond én een moderne stijlvolle doorgang! 

Een werkplek creëren in een muurkast

Plaats je een muurkast in een nis? Denk er dan eens over na om hier een moderne werkplek te maken. Schuif de stoel onder het werkblad, sluit de draai- of schuifdeuren die je voor de muurkast hebt gemonteerd en je inbouwkast is weggetoverd. Al die werkspullen die je liever niet ziet wanneer je ’s avonds lekker op de bank zit, plaats je achter een hoge kast met schuifdeuren van vloer tot plafond.

Een op maat gemaakte schuifdeur voor jouw muurkast

Wanneer je een kant-en-klare kast koopt, ben je beperkt in afmetingen en uitvoeringen. Denk daarom eens na over een schuifdeurkast op maat! Je kunt een schuifdeurkast namelijk gemakkelijk zelf ontwerpen en zelfs zelf plaatsen. Deze wordt vaak geheel op jouw gewenste afmetingen gemaakt en hoeft helemaal niet zo duur te zijn. 

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Een opgeruimde meidenkamer: tips van de opruimcoach

woensdag 07-04-2021

Een opgeruimde meidenkamer: tips van de opruimcoach

Met behulp van de tips van de opruimcoach lukt het om de slaapkamer van grote en kleine meiden overzichtelijk op te ruimen.

Lees meer
Tips voor opbergmogelijkheden op zolder

maandag 01-03-2021

Tips voor opbergmogelijkheden op zolder

Benut de schuine ruimtes op zolder optimaal! Je zult versteld staan van de ruimte die je hebt door in de schuine hoeken opbergmogelijkheden te creëren.

Lees meer