Eenvoudig te monteren

KANT-EN-KLAAR OP MAAT GEMAAKT

De montage van jouw schuifwand, schuifdeurkast of schuifdeuren en montage  van het kastinterieur is eenvoudig. Uiteraard ondersteunen we je als DHZ-er ook met een duidelijke montage-handleiding. Je ontvangt een duidelijke en stapsgewijze handleiding bij de factuur van je schuifdeurkast, schuifdeuren en/of kastinterieur. Onze montage handleidingen helpen je op weg. Wil je de montage handleiding eventueel al voor het bestellen inzien? Vraag ons dan om deze vooraf te mailen.  Je ontvangt van ons de boven- en onderrail en de deuren. De deuren zijn kant-en-klaar en til je zo in de rails. De bovengeleider wordt vastgeschroefd in het plafonddek. De onderrail moet met dubbelzijdige tape op de vloer bevestigd worden. Deze wordt er bijgeleverd. De kogel-gelagerde wielen rollen in de ondergeleider en schuiven geruisloos. Bij elke bestelling van schuifdeuren is een 2-sporige rails in de prijs inbegrepen. Deze boven- en onderrails wordt altijd 50 mm langer dan de opgegeven breedtemaat geleverd. In de praktijk komt het er namelijk op aan en omdat alles mooi strak gemonteerd moet worden, kun je de rails beter in het werk exact op maat inkorten. Dat kan heel eenvoudig met een ijzerzaag.

In veel gevallen worden de schuifdeuren op een verdieping gemonteerd. Het is dus verstandig om vooraf te beoordelen of je de kant-en-klare schuifdeuren ook in de desbetreffende ruimte krijgt. Kijk goed of er geen obstakels zijn op de plaats waar de schuifwandkast of het kastinterieur moet komen. Denk aan bijvoorbeeld wandcontactdozen e.d. Ben je niet zeker van je zaak of heb je vragen tijdens de montage? Neem dan gerust contact met ons op. Voor advies zijn wij zijn het beste bereikbaar via E-mail.

Wanneer je een schuifdeurkast in een ruimte wilt plaatsen zonder muren aan een of beide zijden, kun je met zijpanelen een zijwand creëren. Schuifdeuren dienen altijd tegen een wand aan te lopen, omdat ze anders uit de rails geschoven kunnen worden. Een zijpaneel is standaard 2800 mm hoog en moet, indien nodig, zelf op maat ingekort worden.

 

Welk gereedschap heb je nodig?

Voor het monteren dien je te beschikken over de volgende gereedschappen:

  • Rolmaat
  • Potlood
  • IJzerzaag
  • Boormachine beton
  • Waterpas
  • Kruisschroevendraaier of schroefmachine
  • Veilig huishoudtrapje

Er zijn minimaal twee personen nodig bij het opbouwen.