Technische informatie

ALLES OVER MATEN EN MATERIAAL

De omlijsting en de boven- en onderrails is gemaakt van aluminium.

De deuren rollen middels de kogel-gelagerde wielen onderin de schuifdeuren over de rails.

DE HOOGTE

Een schuifwand is maximaal 2700 mm hoog en minimaal 500 mm hoog. Kies je voor lagere deuren. Bijvoorbeeld onder het schuine dak op zolder, dan verlenen wij een korting. Bij een deur lager dan 1300 mm is dat 20% korting en bij een deur tussen 1301 mm en 2000 mm hoogte is dat 10% korting.

DE BREEDTE

Verder is een totale schuifwand maximaal 5000 mm breed, waarvan de maximale breedte per deur 1000 mm betreft en de minimale breedte 700 mm per deur is.

DE DIKTE

De dikte van de schuifdeur, met aluminium omlijsting/profiel, is 28 mm. Dit is de totale dikte van de omlijsting met de geplastificeerde spaanplaat of het veiligheidsglas samen. De handgreep is geïntegreerd in de omlijsting van de schuifdeur. Je pakt de deur bij het profiel om te schuiven. De voorzijde van de greep is 13,5 mm breed. De 2-sporige aluminium boven- en onderrail wordt altijd in dezelfde kleur geleverd als de omlijsting van de schuifdeur én is is bij de prijs inbegrepen. De 2-sporige bovenrail is 74,9 mm breed en de 2-sporige onderrail is 73 mm breed. Om drie deuren achter elkaar te schuiven bestaat er de mogelijkheid om een 1-sporige rails extra bij te bestellen. Of een 2-sporige rails  om vier deuren achter elkaar te schuiven.

ZIJWAND

Schuifdeuren dienen altijd tegen een wand te lopen omdat ze anders uit de rails geschoven kunnen worden. Kies je voor een zijpaneel, hou dan rekening met de dikte van 18 mm bij het invoeren van de breedte van de schuifwand. Geef de inbouwmaat inclusief de dikte van één of twee zijpanelen door. Een zijpaneel is standaard 2800 mm hoog en moet, indien nodig, zelf op maat ingekort worden. Je kunt kiezen uit twee dieptes: 680 mm / 800 mm.

KASTINTERIEUR

Een kastinterieur is standaard 2135 mm hoog en 560 mm diep. De dikte van het interieur is 18 mm en is gemaakt van panelen met een extra harde toplaag en zijn voorzien van een ABS-afwerkrand. Wanneer je een schuifkast in een ruimte wilt plaatsen zonder muren aan een of beide zijden, kun je met zijpanelen een zijwand creëren. Staat jouw kastinterieur wel tussen twee muren? Bestel het interieur dan 18 mm korter. Is de achterliggende muur niet egaal of vlak, plaats dan een achterwand in dezelfde kleur als het kastinterieur. Deze achterwand is standaard 2135 mm hoog en 12 mm dik.

STOOTBORSTELS

Extra voorzieningen kunnen het gebruik van de schuifdeuren en schuifwanden extra veraangenamen. Denk hierbij aan stootborstels op de deuren. Dit zijn strips die op de zijkant van de buitenste deuren komen. Deze stootborstels kosten € 10,50 per deur en worden, indien gekozen, op de buitenste deuren geplaatst. Nieuw in onze webshop is het soft-close systeem wat zorgt voor het soepel en geruisloos sluiten van de schuifdeuren. Deze worden altijd op de buitenste deuren geplaatst. Kies je voor soft-close op de bestelde schuifwand en -deuren geef dat dan aan in het tekst-vak bij stap 5. Binnenkort zal dit ook eenvoudig via de bestelmodule aan te vinken zijn en wordt het bedrag van € 39,95 per deur automatisch in de bestelling opgenomen. Nu ontvang je hiervoor een aparte factuur.

Om jouw maatwerk schuifwandkast, schuifdeur(en) en/of kastinterieur direct samen te stellen, ga je eenvoudig naar de homepage en klik op de bestelbutton. Je zult zien, kwaliteit hoeft niet duur te zijn. Je hebt al een mooie schuifwand vanaf € 230,- per deur en de rails is uiteraard inbegrepen in de prijs.

Schuifwandkasten en schuifdeuren op maat
De kasten met schuifdeuren zijn in talloze maten en uitvoeringen verkrijgbaar. De schuifwandkasten, schuifdeuren en kastinterieurs zijn een luxueuze doch zeer betaalbare uitkomst voor allerhande opbergvraagstukken. Je kunt bij schuifwanden.nl een volledige schuifwandkast inclusief kastinterieur op maat bestellen. Je kunt ook alleen de schuifdeuren bestellen. Onze luxe kogel-gelagerde schuifdeuren op maat worden uitgerust met een paneel-, spiegel- en glasvulling. Ook enkel het kastinterieur bestellen is perfect mogelijk bij schuifwanden.nl.

Eenvoudig stappenplan

 • STAP 1

  Afmetingen

 • STAP 2

  Kies materialen en kleuren

 • STAP 3

  Kies rails en omlijsting

 • STAP 4

  Wil je een kastinterieur Ja/Nee

 • STAP 5

  Besteloverzicht en kies betaalwijze

Stel jouw persoonlijke kast samen. Je kunt t/m stap 5 de bestelprocedure vrijblijvend doorlopen. Pas wanneer je een betalingswijze hebt gekozen en de kast definitief in jouw winkelwagen is geplaatst zal de bestelling verzonden worden. Uiteraard ontvang je van ons een ontvangstbevestiging.

Bij vragen mail gerust : info@schuifwanden.nl