• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Antwoorden op de meest gestelde vragen

Kastinterieur

Het kastinterieur is standaard 600 mm diep. De standaardhoogte van het kastinterieur is 2200 mm hoog. Aangezien de hoogte van het interieur altijd iets lager is dan de plafondhoogte, biedt dit mogelijkheden voor extra opbergruimte. De dikte van het interieur is 18 mm. De interieursegmenten hebben een bodem waarop je eventueel ook iets kunt plaatsen.

Ja, je kunt een afwijkende diepte bestellen voor het kastinterieur. Geef dit dan tijdens het bestelproces aan bij opmerkingen. Hiervoor wordt achteraf 15% toeslag in rekening gebracht.

Het kastinterieur wordt vervaardigd uit een geplastificeerde spaanplaat die voorzien is van een extra harde toplaag en ABS-afwerkrand. 

De achterwand die je kunt kiezen bij jouw kastinterieur is 12 mm dik en 2200 mm hoog. Deze wordt geleverd inclusief achterwandprofielen, passend bij een 18 mm dik kastinterieur.

Wanneer je een schuifkast in een ruimte wilt plaatsen zonder muren aan een of beide zijden, kun je met zijpanelen een zijwand creëren. Staat jouw kastinterieur wel tussen twee muren? Bestel het interieur dan 10 mm korter. Is de achterliggende muur niet egaal of vlak, plaats dan een achterwand achter het kastinterieur. Deze achterwand is standaard 2200 mm hoog en 12 mm dik. 

De 2-sporige bovenrails is met 74,9 mm dikte maatbepalend. Binnen deze 2-sporige rails vallen de deuren. De onderrails is 73 mm breed. Kies je voor een 3-sporige rails, dan dien je rekening te houden met de dikte hiervan, namelijk 113,2 mm. Kies je voor een 3-sporige rails, dan dien je rekening te houden met 149,8 mm.

Schuifdeuren

Materiaal & maten

De schuifdeur is gemaakt van een geplastificeerde spaanplaat met melamine afwerking. De omlijsting van de deur (waar de plaat in het midden tussen klemt) is gemaakt van aluminium, net als de boven- en ondergeleider.

De omlijsting van de deur is totaal 28 mm dik, inclusief het spaanplaatpaneel met melamine van 10 mm. Let er wel op dat de standaard 2-sporige bovengeleider met 74,9 mm maatbepalend is.

Een schuifwand is minimaal 500 mm en maximaal 2700 mm hoog. Een totale schuifwand is maximaal 5000 mm breed, waarvan de maximale breedte per deur 1000 mm betreft en de minimale breedte 700 mm per deur is.

Het breedteverschil tussen onder en bovenkant mag maximaal 12 mm zijn. Het hoogteverschil tussen links en rechts mag ook maximaal 12 mm zijn.

Kies je een zijpaneel, houd dan rekening met een breedte van 18 mm van het zijpaneel. Geef de inbouwmaat altijd inclusief de dikte van het zijpaneel door.

Bij een schuifdeurkast is het belangrijk dat deze mooi in de ruimte past. Door allereerst te bepalen tegen welke muur je de kast wil plaatsen en daarna onze meetinstructies op te volgen, ben je verzekerd van een perfect passende schuifdeurkast van topkwaliteit.

Bij een deur lager dan 1300 mm ontvang je 20% korting. Op een deur tussen de 1301 mm en 2000 mm hoogte zit 10% korting.

Schuifsysteem / Rails

Wij maken altijd gebruik van een 2-sporige rails, dus 2 deuren achter elkaar. Wil je toch drie deuren of vier deuren achter elkaar schuiven? Geef tijdens het bestellen aan dat je een 3- of 4-sporige rails wenst i.p.v. een standaard 2-sporige rails. 

Wij leveren een schuifsysteem met kogel gelagerde wieltjes onderin, deze rollen over de 2-sporige onderrails. De bovenrails houdt de deuren op hun plek. De deuren worden kant-en-klaar geleverd voorzien van omlijsting en wieltjes onderin.

De kleur van de rails is altijd gelijk aan de gekozen kleur voor de omlijsting van de deuren (wit, zwart, zilver-kleur of kwartsgrijs).

De breedte van de rails wordt bepaald door de breedte die jij voor de schuifdeuren indient. De rails wordt standaard 50 mm langer geleverd, zodat ze ingekort kunnen worden voor een strakke montage. Inkorten gaat heel eenvoudig met een ijzerzaagje.

Omlijsting

Je kunt kiezen uit mat wit (RAL9016), mat zwart (RAL9005), alu geanodiseerd en mat antraciet(RAL7016) voor de omlijsting van de deur. De boven- en onderrails worden altijd in dezelfde kleur geleverd.

De handgrepen zijn geïntegreerd in de omlijsting van de schuifdeur. Je pakt de deur bij het profiel vast om te schuiven. De voorzijde van de greep is 31,5 mm breed.

Bestel nu jouw schuifdeur

Kleur

Paneel Zwart uniekleur lijkt het meest op RAL9017. Net als het profiel zwart mat.

Het profiel mat wit is vergelijkbaar met RAL9016. 

Plaatsing / montage

Bij plaatsing van een schuifwand kunnen de plinten in principe blijven zitten. Je kunt voor het plaatsen van de deuren een sparing maken in de bestaande plint (indien dit mogelijk is bij de betreffende plint).

De bovenrails wordt vastgeschroefd in het plafonddek. De onderrails moet met dubbelzijdige montagetape op de vloer bevestigd worden. Deze montagetape wordt bij de bestelling geleverd.

Zelf monteren is prima te doen! Je ontvangt van ons de boven- en onderrail en de deuren. De deuren zijn kant-en-klaar en til je zo in de rails. Alle stappen hiervoor lees je in de bijgeleverde montagehandleiding.  

Bestellen & betalen

In onze webshop kun je veilig betalen. Tijdens de bestelprocedure wordt gevraagd om te kiezen voor:

  • Een volledige betaling vooraf via iDEAL of overboeking;
  • Een volledig contante betaling achteraf bij levering. Bij deze optie wordt €25 (incl. BTW) extra aan rembourskosten in rekening gebracht.

 Alle bedragen van onze producten zijn inclusief 21% BTW.

Verzending

Voor bezorging binnen Nederland (Waddeneilanden uitgesloten) en de grensstreek van België brengen wij €50,- in rekening per bezorgmoment/adres.

De levertijd is uiterlijk 17 werkdagen. Bezorging is meestal op zaterdag. Kies je voor standaard witte deuren, dan is de levering vaak sneller. Een bestelling met een spiegel of glas kan soms iets langer duren.

Je kunt je bestelling ophalen in ons magazijn in Sevenum, Noord-Limburg. Wij geven een seintje zodra je product klaarstaat en opgehaald kan worden.

Retourneren & klachten

Je kunt gebruik maken van het herroepingsrecht en het product binnen 14 dagen na leveringsdatum retourneren. Bij retournering vergoedt Schuifwanden.nl alle betalingen van de consument, inclusief eventuele bezorgkosten. Alleen een onbeschadigd product, indien mogelijk in originele verpakking en in een zo oorspronkelijk mogelijke staat, kan teruggestuurd worden. Uitsluiting van het herroepingsrecht is mogelijk voor producten die o.a. duidelijk persoonlijk van aard zijn.

Lees meer over retourneren

Wij doen ons uiterste best om je zo snel en goed mogelijk van dienst te zijn. Heb je toch een gegronde klacht, dan dien je deze zo snel mogelijk schriftelijk te melden. Je kunt een e-mail sturen naar de afdeling klantenservice via info@schuifwanden.nl Nadat je een ontvangstbevestiging van de klacht hebt ontvangen, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om alles naar tevredenheid op te lossen.

Je kunt uiteraard ook een brief sturen naar:

Schuifwanden.nl
t.a.v. de afdeling klantenservice
Horsterweg 38
5975 NB Sevenum

Een klacht over een product, dienst of service van Schuifwanden.nl kan eveneens worden ingediend via een klachtenformulier van de website van de Stichting Webshop Keurmerk 

Indien de klacht niet in onderling overleg kan worden opgelost, ontstaat een geschil dat vatbaar is voor de geschillenregeling. De Stichting Webshop Keurmerk staat garant voor de nakoming van de bindende adviezen van de Geschillencommissie Webshop conform de Algemene Voorwaarden Stichting Webshop Keurmerk.