• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Technische informatie over de schuifwanden

Een overzicht van de technische informatie

Maten en materiaal van schuifwanden  

Maten en materiaal van schuifwanden

De omlijsting en de boven- en onderrails van de schuifsystemen worden gemaakt van aluminium. De deuren rollen middels de kogelgelagerde wielen onderin de schuifdeuren over de rails. Je ontvangt de deuren overigens kant-en-klaar voorzien van omlijsting en wielen onderin.

Hoogte

Hoogte

Een schuifwand is maximaal 2700 mm hoog en minimaal 500 mm hoog. Kies je voor lagere deuren, bijvoorbeeld onder het schuine dak op zolder, dan verlenen wij een korting. Bij een deur lager dan 1300 mm is dat 20% korting en bij een deur tussen 1301 mm en 2000 mm hoogte is dat 10% korting.

Breedte

Een totale schuifwand is maximaal 5000 mm breed, waarvan de maximale breedte per deur 1000 mm betreft en de minimale breedte 600 mm per deur is.

Dikte

De dikte van de schuifdeur is 28 mm. Dit is de totale dikte van de omlijsting met de geplastificeerde spaanplaat of het veiligheidsglas samen. De handgreep is geïntegreerd in de omlijsting van de schuifdeur. Je pakt de deur bij het profiel om te schuiven. De voorzijde van de greep is 13,5 mm breed. 

Rails

Rails

De 2-sporige aluminium boven- en onderrail wordt altijd in dezelfde kleur geleverd als de omlijsting van de schuifdeur én is bij de prijs inbegrepen. De 2-sporige bovenrail is 74,9 mm breed en de 2-sporige onderrail is 73 mm breed. Om drie deuren achter elkaar te schuiven, bestaat er de mogelijkheid om een 3-sporige rails te bestellen. Deze 3-sporige onderrail is 110 mm breed. Of een 4-sporige rails om vier deuren achter elkaar te schuiven. Hiervoor geldt een meerprijs. De onderrails is voorzien van dubbelzijdige montagetape. De rails wordt standaard 50 mm langer geleverd dan de opgegeven breedtemaat. Je kunt deze dan ter plaatse eenvoudig exact op maat inkorten met een ijzerzaagje. Dan staat jouw schuifwand super-strak gemonteerd. 

Positioneringstrips

Positioneringstrips

Positioneringstrips worden standaard bij de deuren geleverd en kunnen bovenin de rails geplaatst worden volgens de bijgeleverde handleiding. Ze zorgen er voor dat de deuren goed op de juiste plek blijven staan. 

Zijpaneel

Schuifdeuren dienen altijd tegen een wand te lopen omdat ze anders uit de rails geschoven kunnen worden. Kies je voor een zijpaneel, houd dan rekening met de dikte van 18 mm bij het invoeren van de breedte van de schuifwand. Geef de inbouwmaat inclusief de dikte van één of twee zijpanelen door. Een zijpaneel is standaard 2800 mm hoog en moet, indien nodig, zelf op maat ingekort worden. Je kunt kiezen uit twee dieptes: 680 mm of 800 mm. Voor de zijwand zijn dezelfde kleurenopties te kiezen als bij de paneeldeuren.

Kastinterieur

Een kastinterieur wordt altijd geleverd in het wit en is standaard 2200 mm hoog, 600 mm diep en 18 mm dik. Het interieur wordt gemaakt van panelen met een extra harde toplaag en zijn voorzien van een ABS-afwerkrand. Wanneer je een schuifkast in een ruimte wilt plaatsen zonder muren aan één of beide zijden, kun je met zijpanelen een zijwand creëren. Staat jouw kastinterieur wel tussen twee muren? Bestel het interieur dan 10 mm korter. Een kastinterieur is alleen te bestellen in combinatie met een schuifwand.

Achterwand

Achterwand

Is de achterliggende muur niet egaal of vlak? Plaats dan een achterwand achter het kastinterieur. Deze achterwand is standaard 2200 mm hoog en 12 mm dik.

Soft close

Soft close

Extra voorzieningen kunnen het gebruik van de schuifdeuren en schuifwanden veraangenamen. Een soft close systeem zorgt ervoor dat de schuifdeuren soepel en geruisloos sluiten. Deze worden standaard links én rechts geplaatst en kost €39,95 per deur. Dit soft-close systeem is eenvoudig zelf te monteren. 

Zelf gemakkelijk opmeten, bestellen én monteren!

Bestel direct!