• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Technische informatie over de schuifwanden

Alle technische informatie lees je hier!

Materiaal van de schuifdeuren  

Maten en materiaal van schuifwanden

De omlijsting van de schuifdeuren en de boven- en onderrails worden gemaakt van aluminium. De schuifdeuren hebben geen hangend systeem maar schuiven middels de wieltjes onderin de deuren. De deuren zijn gemaakt van 10 mm dik geplastificeerde spaanplaat met melamine afwerking of veiligheidsglas/spiegel.

De paneeldeuren hebben een voor- en achterzijde. De voorzijde is uiteraard onbeschadigd. Op het plaatmateriaal van de achterzijde kunnen kleine oneffenheden zichtbaar zijn door het liggen op de zaagtafel. Een sticker op de verpakking geeft aan wat de voorzijde van de deur is. De achterzijde van de spiegel is beplakt met (meestal groene) veiligheidsfolie. Alleen de schuifdeuren in transparant veiligheidsglas zijn aan twee zijden gelijk afgewerkt. Dus ook als kamer-en-suite deuren te gebruiken.

De geplastificeerde spaanplaat met melamine afwerking zijn niet geschikt voor vochtige ruimtes (met een hoge luchtvochtigheid) en ruimtes waar de temperatuur voor en achter de deuren wisselt. Zorg altijd voor een goede afzuiging of ventilatie in een ruimte. Dat maakt de kans op krom trekken van de paneeldeuren in dergelijke ruimtes kleiner. 

Vind je het lastig om kleur te bekennen 😉? Vraag dan gratis twee kleurstalen aan van de paneeldeuren via de link op onze website. Ben je vervolgens benieuwd naar de kleurencombinatie tussen een paneelkleur en de kleur van de omlijsting, stuur dan een whatsappje aan T +31638482497 en wij sturen je zo snel mogelijk een foto!

Hoogte van de schuifwand

Hoogte

Een schuifwand is maximaal 2700 mm en minimaal 500 mm hoog. Kies je voor lagere deuren, bijvoorbeeld onder het schuine dak op zolder, dan verlenen wij een korting. Bij een deur lager dan 1300 mm is dat 20% korting en bij een deur tussen 1301 mm en 2000 mm hoogte is dat 10% korting.

Onderlinge hoogteverschillen groter dan 12 mm moeten worden gecorrigeerd in de vloer-, plafond- of wandconstructie. Bij softclose mag dit onderling verschil niet > 10 mm zijn!

De hoogtemaat die je opgeeft betreft de dagkantmaat. Dus de strakke inbouwmaat van vloer tot plafond. Binnen deze maat valt de deur inclusief  5 cm voor de boven- en onderrails, speling van 12 mm bovenin de rails (evt. de softclose) en de wieltjes onderin. Dus van vloer tot plafond meten.

Zo plaats je een schuifwand onder een schuin dak

Breedte van de schuifwand

Een schuifwand bestaat uit minimaal twee schuifdeuren. Een totale schuifwand is maximaal 5000 mm breed, waarvan de maximale breedte per deur 1000 mm betreft en de minimale breedte 700 mm per deur is. Je ontvangt de rails altijd standaard 50 mm langer dan de opgegeven breedtemaat. Je kunt deze dan ter plaatse eenvoudig exact op maat inkorten met een ijzerzaagje. Dan staat jouw schuifwand super-strak gemonteerd!

Dikte van de schuifdeur

De omlijsting van de deur is totaal 28 mm dik, inclusief het spaanplaatpaneel met melamine of veiligheidsglas van 10 mm. Je pakt de deur bij het profiel om te schuiven. De voorzijde van de greep is 31,5 mm breed. De deuren hebben altijd een overlapping ter hoogte van de omlijsting waarin ook de greep geïntegreerd is. Bij drie deuren en een standaard 2-sporige rails heb je dus twee overlappingen. De overlapping is dus 31,5 mm per overlapping. De diepte van de bovenrails is altijd maatbepalend. Bij een standaard 2-sporige bovenrails is dat 74,9 mm. Bij een 3-sporige bovenrails is dat 112 mm. Binnen deze maat vallen de deuren en de onderrails.

Rails boven en beneden

Rails

De standaard 2-sporige aluminium boven- en onderrails wordt altijd in dezelfde kleur geleverd als de omlijsting van de schuifdeur én is bij de prijs inbegrepen. Je kunt hierbij kiezen uit mat wit (RAL9016), mat zwart (RAL9017), mat antraciet (RAL7016) en alu geanodiseerd (zilverkleurig). De 2-sporige bovenrails is 74,9 mm breed en de 2-sporige onderrails is 73 mm breed (en circa 6,6 mm hoog). De deuren staan altijd om en om in de rails.

Om drie deuren achter elkaar te schuiven, bestaat er de mogelijkheid om een 3-sporige rails te bestellen. Deze 3-sporige bovenrails is 112 mm breed en de 3-sporige onderrails is 110 mm breed. Of kies een 4-sporige rails (resp.  om vier deuren achter elkaar te schuiven. Voor een 3- of 4-sporige rails geldt een meerprijs. 

Wij leveren een schuifsysteem met kogel gelagerde wieltjes onderin, deze rollen over de 2-sporige onderrails. De bovenrails houdt de deuren op hun plek. De deuren worden kant-en-klaar geleverd voorzien van omlijsting en wieltjes onderin.

De onderrails is voorzien van dubbelzijdige montagetape. De rails wordt standaard 50 mm langer geleverd dan de opgegeven breedtemaat. Je kunt deze dan ter plaatse eenvoudig exact op maat inkorten met een ijzerzaagje. Dan staat jouw schuifwand super-strak gemonteerd.

Positioneringstrips bij deuren zonder softclose

Positioneringstrips

Positioneringstrips worden gratis bij de deuren geleverd en kunnen bovenin de rails geplaatst worden volgens de bijgeleverde handleiding. Ze zorgen er voor dat de deuren goed op de juiste plek blijven staan. Deze kunnen alleen geplaatst worden bij schuifdeuren zónder softclose! 

Zijpaneel waar een muur ontbreekt

Schuifdeuren dienen altijd tegen een wand te lopen omdat ze anders uit de rails geschoven kunnen worden. Kies je voor een zijpaneel, houd dan rekening met de dikte van 18 mm bij het invoeren van de breedte van de schuifwand. Geef de inbouwmaat inclusief de dikte van één of twee zijpanelen door. Een zijpaneel is standaard 2800 mm hoog en moet, indien nodig, zelf op maat ingekort worden. Je kunt kiezen uit twee dieptes: 680 mm of 800 mm. Voor de zijwand zijn dezelfde kleurenopties te kiezen als bij de paneeldeuren. Een zijpaneel bevestig je met behulp van aluminium hoekprofielen tegen de muur, het plafond en eventueel op de vloer. Deze hoekprofielen zijn niet inbegrepen.

Kastinterieur

Een kastinterieur wordt altijd geleverd in de kleur wit en is standaard 2200 mm hoog, 600 mm diep en 18 mm dik. Het interieur wordt gemaakt van geplastificeerde spaanplaat panelen met een extra harde toplaag en zijn voorzien van een ABS-afwerkrand. Wanneer je een schuifwandkast in een ruimte wilt plaatsen zonder muren aan één of beide zijden, kun je met zijpanelen een zijwand creëren. Staat jouw kastinterieur wel tussen twee muren? Bestel het interieur dan 10 mm korter. Een kastinterieur is alleen te bestellen in combinatie met een schuifwand. Ten behoeve van de schappen is er een rasterboring aanwezig en elk interieursegment heeft een bodemplaat. 

Plaats je een schuifwand voor een bestaand kastinterieur? Dan is extra oplettendheid gewenst! Denk hierbij aan; overlapping van de schuifdeuren, het aantal interieursegmenten en voorliggende deuren, ladeblokken die breder zijn dan de deur, verschil in interieursegmenten onderling.  

Achterwand in de kast

Achterwand

Is de achterliggende muur niet egaal of vlak? Plaats dan een achterwand achter het kastinterieur. Deze geeft niet perse meer stabiliteit, maar is bedoeld om de achterliggende muur weg te werken. Deze achterwand is standaard 2200 mm hoog en 12 mm dik. Je ontvangt achterwandprofielen passend bij het 18 mm dik kastinterieur.

Softclose voor geruisloze sluiting

Soft close

Softclose is alleen mogelijk wanneer het onderlinge hoogteverschil tussen links en rechts niet > 10 mm is. Een softclose systeem zorgt ervoor dat de schuifdeuren soepel en geruisloos sluiten. Deze kunnen op de buitenste deuren of op álle deuren geplaatst worden en kost € 39,95 per deur. Dit is vooral zinvol op deuren die regelmatig tot aan de muur schuiven. Bij een 3- of 4-sporige rails zou je dus kunnen kiezen voor alle deuren. De softclose wordt nooit links én rechts op één schuifdeur geplaatst omdat de softclose zelf simpelweg niet twee maal in een gemiddelde schuifdeurbreedte past. Het softclose systeem is eenvoudig zelf in de bovenrails te monteren. In de deuren is het onderdeel al door ons gemonteerd. Bij smalle deuren (60-70 cm) adviseren wij om géén softclose systeem te kiezen i.v.m. een mogelijke kans op ‘kiepen’ van de deuren. Door het lichte gewicht van de deur en de stagnatie bovenin de rails, kan dat gebeuren bij het schuiven. 

Kies je niet voor softclose dan ontvang je gratis positioneringstrips bij de deuren. Dit is geen vervanger van de softclose maar die zorgt ervoor dat de deur beter op zijn ‘plek’ blijft staan.

 

Zelf gemakkelijk opmeten, bestellen én monteren!

Bestel direct!