• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Zo plaats je zelf een schuifwand onder een schuin dak

Zo plaats je zelf een schuifwand onder een schuin dak

Stap voor stap naar de perfecte opbergruimte

Wil je graag de ruimte onder het schuine dak in jouw woning benutten? Grote kans dat je al eens hebt nagedacht om een schuifwand te plaatsen. Dit kun je eenvoudig zelf. Of je nou een handige harry bent of niet, met de juiste aanwijzingen krijg ook jij het zeker voor elkaar!

Doe het lekker zelf!

Wat heb je nodig? 

  • Houten lat
  • Panelen
  • Schuindakconstructie
  • Boven- en onderrail
  • Paneelscharnieren
  • Eventueel deurstoppen en deurgrepen

Stap voor stap naar het perfecte opbergsysteem 

1. Meet de hoogte en breedte van de plek op waar je de kast wilt plaatsen. Zo kun je bepalen hoe lang de rails moet worden, hoeveel panelen je gaat gebruiken en wat de afmetingen hiervan worden. Houd bij het kiezen voor het aantal panelen rekening met 10 cm overlap per paneel.  

2. Zaag de houten lat op maat met een handzaag en de rails met een ijzerzaag.

3. Boor met een metaalboor gaten aan de platte kant van de rail en schroef de rail vast aan de houten lat. Zorg ervoor dat de schroeven goed zijn aangedraaid, zodat ze ‘verzinken’ in het materiaal. Dit verzinken is erg belangrijk voor het soepel schuiven van de panelen.  

4. Monteer de helft van de schuindakconstructie op de lat met de rail en de andere helft op de juiste posities aan het dak. Plaats deze scharnieren om de 50 cm. Monteer de twee helften vervolgens aan elkaar. De lat met rail hangt nu horizontaal. 

5. Plaats de onderrail op de vloer. Zorg ervoor dat deze loodrecht onder de bovenrail komt te liggen. 

6. Je kunt nu aan de slag met het bevestigen van de scharnieren op de panelen. Plaats deze op 5 cm van de zijkanten van het paneel.

7. Hang de panelen in de rail en stel deze af met de stelbouten die aan het scharnier zitten. 

8. Plaats eventueel deurstoppen op 5 cm van de zijkant op de achterzijde het voorste paneel, zodat de deuren niet over elkaar heen geschoven kunnen worden. 

9. Je kunt er ook nog voor kiezen om deurgrepen op de panelen te bevestigen om de schuifdeuren gemakkelijker te kunnen openen. 

Tip: zo berg je je spullen handig op onder een schuin dak

Welke schuifwand past bij jou? 

Schuifwanden zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en materialen. Daarnaast zijn ze vrijwel in elke maat leverbaar en kun je kiezen voor een omlijsting die binnen jouw interieur past. Zo ben je verzekerd van de ideale schuifwand onder jouw schuine dak. 

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Ga met deze 4 tips voor een opgeruimde bijkeuken

donderdag 09-03-2023

Ga met deze 4 tips voor een opgeruimde bijkeuken

Gebruik de ruimte in je bijkeuken optimaal, door efficiënt gebruik te maken van schuifwanden en kasten om je spullen effectief op te bergen.

Lees meer
Het handigste opbergsysteem voor jouw garage

vrijdag 03-02-2023

Het handigste opbergsysteem voor jouw garage

Zoek je het perfecte opbergsysteem voor jouw garage? Maak optimaal gebruik van de ruimte met deze oplossing en zorg voor een netjes opgeruimde garage!

Lees meer