• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Het handigste opbergsysteem voor jouw garage

Het handigste opbergsysteem voor jouw garage

Overzichtelijk én praktisch opbergen

De garage is vaak een verzamelplaats voor allerlei spullen. Van fietsen tot gereedschap en van overgebleven plinten tot oud meubilair. De ruimte is ook ideaal voor het opbergen van spullen die je niet dagelijks gebruikt. Daardoor wordt het al gauw een opeenstapeling van materialen met verschillende doeleinden. Het is de kunst om deze ruimte overzichtelijk en efficiënt in te richten. Wij onderzochten wat het meest ideale opbergsysteem voor jouw garage is. 

Netjes opbergen kost minder tijd dan zoeken

Structuur zorgt voor rust en overzicht

Om snel de juiste spullen te vinden en overzicht te krijgen, is het belangrijk om jouw garage te voorzien van een duidelijke structuur. Je kunt hierbij gebruikmaken van kasten, rekken en schappen. Vervolgens kun je alle spullen netjes ordenen en groeperen. Richt bijvoorbeeld een schap in met al je gereedschap of gebruik een kast om al het buitenspeelgoed van de kinderen op te bergen. Wil je ook écht een opgeruimd gevoel? Kies dan voor gesloten kasten of gebruik dozen, kratten of bakken om spullen op te bergen. 

Tips voor het opbergen in jouw garage of schuur

Het ideale systeem voor jouw garage

Een gesloten kast zorgt voor een overzichtelijk en opgeruimd geheel. En wanneer je ervoor kiest om de kast af te sluiten met schuifdeuren, levert dit je ook nog eens enorm veel ruimte op! Het grote voordeel van schuifdeuren is namelijk dat je geen rekening hoeft te houden met openslaande deuren, waardoor je meer ruimte overhoudt. En dat is voor een (kleine) garage -die vaak vol staat met allerlei spullen- al helemaal ideaal. Let bij het samenstellen van jouw schuifwandkast wel op het materiaal dat je kiest. Hout is namelijk vatbaar voor vocht en schade, terwijl kunststof en metaal vaak duurzamer en gemakkelijker te onderhouden zijn.

Stel jouw ideale schuifwandkast samen

Kies voor de juiste plek

Denk goed na over de plek waar je de kast(en) wilt plaatsen. Kies een praktische plek met het oog op het verdere gebruik van de garage. Houd rekening met de lengte, breedte en hoogte van de ruimte en welk gedeelte hiervan nodig is om bijvoorbeeld de auto en/of fietsen te stallen. Het is handig om de kast in de buurt van de fietsen te plaatsen wanneer je bijvoorbeeld al je fietsgereedschap erin opbergt. Zo heb je alles binnen handbereik wanneer je het nodig hebt. Een schuifwandkast is een solide kast die in de meeste gevallen aan de wand en het plafond wordt bevestigd, dus je kan er jaren mee vooruit!

Maak gebruik van de zolder!

Heeft jouw garage een zolder? Dan is dit een ideale plek voor het opbergen van seizoensgebonden spullen, zoals bijvoorbeeld kerstversiering. Maak nóg meer gebruik van deze luxe. Kies voor een efficiënt opbergsysteem als een schuifwandkast en maak optimaal gebruik van de ruimte. Bekijk welke plek het meest praktisch is voor het plaatsen van de kast en denk goed na over het materiaal dat je kiest. Is het bijvoorbeeld vochtig op de garagezolder, kies dan voor kunststof of metaal. Heeft jouw garagezolder een schuin dak? Dan zijn schuifwandkasten al helemaal ideaal! Ook onder een schuin dak is een schuifwandkast namelijk een perfecte oplossing om al jouw spullen netjes en overzichtelijk op te bergen. Daarnaast maak je optimaal gebruik van de ruimte onder het schuine dak!

Lees meer over opbergen onder een schuin dak

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Zo plaats je zelf een schuifwand onder een schuin dak

donderdag 23-02-2023

Zo plaats je zelf een schuifwand onder een schuin dak

Wil je graag zelf een schuifwandkast onder een schuin dak plaatsen? Volg dit stappenplan om jouw perfecte opbergruimte te creëren!

Lees meer
8 creatieve ideeën voor jouw zolder

vrijdag 20-01-2023

8 creatieve ideeën voor jouw zolder

Weg rommelzolder! Wij geven je 8 ideeën en genoeg inspiratie hoe je je zolder kunt inrichten en weer goed gebruik kunt gaan maken van de ruimte.

Lees meer