• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

De meest effectieve manier om op te bergen onder een schuin dak

De meest effectieve manier om op te bergen onder een schuin dak

hoe je onhandige ruimtes praktisch inricht

Schuine daken, vrijwel ieder huis heeft ze wel ergens. Op zolder, in de slaapkamer of op de werkkamer. Schuine daken maken het moeilijk om de ruimte goed in te richten en zorgen dus voor een flinke uitdaging. Maar, voor de oplossing hoef je niet ver te zoeken! Ontdek nu wat de meest handige manier is om op te bergen op zolder onder schuin dak.

Tidy room, tidy mind

Eenheid en stijl

Om die schuine hoeken optimaal te benutten, kun je het beste een schuifwandkast maken. Dit zorgt er namelijk voor dat alle dozen die jij op zolder hebt staan of alle kleren die in je slaapkamer hangen, netjes zijn weggewerkt en niet langer een doorn in het oog zijn. Heb je een hele grote ruimte met een schuin dak? Dan kun je een complete schuifdeur wand laten maken. Je muur wordt dan van links tot rechts in één klap een enorme opbergruimte! Geef je schuifdeur nog een mooi rustig kleurtje en je kamer oogt rustig én stijlvol. 

Lees meer over de opbergmogelijkheden voor jouw zolder

Open schappen: speels effect

Is het dak erg schuin en de hoek iets scherper, dan kun je gebruik maken van trapsgewijze kasten achter de schuifdeuren. Op die manier wordt alle ruimte waarvan jij ooit dacht er niets mee te kunnen, toch optimaal gebruikt. Ook de schuifdeuren worden op maat gemaakt, zodat ze passen in iedere hoek die kleiner is dan 90 graden en netjes aansluiten op de trapsgewijze kasten. Heb je een schuin dak op de kinderkamer en wil je een wat speelser effect bij de schuifdeur wand? Dan kun je ervoor kiezen om niet alles achter de wandkast te verstoppen, maar om juist wat open schappen zichtbaar te laten. Hierin kun je het kinderspeelgoed heel mooi uitstallen. 

3 handige tips voor de ruimte onder een schuin dak

Zelfs geschikt voor je kledingrek 

Je kast voor onder een schuin dak kun je zelfs gebruiken als kledingkast. Kledingkasten hoeven namelijk niet altijd hoog te zijn. Door een kledingrek achter de schuifwand te maken, dat je op hoogte kunt verstellen, kun je ook je kleding erachter opbergen. Zorg dan wel even dat je de lange kledingstukken een keer extra over de hanger heen gooit, want het zou toch zonde zijn als die alsnog op de grond hangen. 

Ontwerp je eigen schuifdeuren op maat

Het grote voordeel van schuifdeuren op maat laten maken, is dat je niet vast zit aan bepaalde standaardmaten. Zelfs de scherpte van de hoek is dus niet relevant. Heb je de afmetingen helder? Dan kun je je aandacht richten op het uitzoeken van het gewenste materiaal en kleur. Kies je voor glas of voor hout? Of toch liever voor een spiegelwand? En naast dat jij zelf de baas bent over de afmetingen, het materiaal en de kleur, bepaal jij ook nog eens de details. Soft close, een achterwand of een zijpaneel... Je ontwerpt het allemaal zelf!  

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Richt in 4 stappen je eigen mancave op zolder in

donderdag 05-01-2023

Richt in 4 stappen je eigen mancave op zolder in

Laat je langgekoesterde droom uitkomen en creëer van je zolder een echte mancave. Met een paar simpele tips, heb je in een handomdraai die mancave klaar!

Lees meer
Klein washok inrichten: zo benut je alle ruimte op zolder

zaterdag 03-12-2022

Klein washok inrichten: zo benut je alle ruimte op zolder

Op zoek naar inspiratie voor een sfeervolle inrichting voor jouw washok? Ontdek nu hoe je een klein washok zo optimaal mogelijk kunt inrichten.

Lees meer