• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Interieurtips: 3x handig onder een schuin dak

Interieurtips: 3x handig onder een schuin dak

eEN HEMEL OP ZOLDER DANKZIJ JE INTERIEURINRICHTING

Een schuin dak op zolder is vaak onhandig, maar daagt ook uit om in oplossingen te denken. Dit vraagt om creativiteit in je interieurstyling. Met de juiste trucs tover je dat schuine dak zo om tot een prachtige toevoeging aan je interieur!

Oblique chique!

1. Wat denk je van wandplanken

Heb je een nis met schuin dak? Begrijpelijk dat je hier niet snel iets mee zou doen in je interieur. Maar laat die ruimte niet onbenut en ga aan de slag met wandplanken! Dit is een mooie en betaalbare oplossing om extra opbergruimte op je zolder te creëren. Let wel op de hoogte waarop je deze planken ophangt: wandplanken die je hoger ophangt dan gemiddeld verkleinen de ruimte. En dat terwijl we het liefst gaan voor ruimtelijkheid!

Bereken aan beide kanten de schuine hoek en gebruik een verstekzaag om de wandplanken op maat te zagen. Niet zo’n handige Harry? Met de juiste maten bij de hand willen ze het in de bouwmarkt vaak ook voor je doen.

Tip: zo berg je je spullen handig op onder een schuin dak

2. De juiste kastindeling onder een schuine wand

Een loze ruimte onder schuin dak op zolder kun je goed benutten met op maat gemaakte kasten: praktisch én stijlvol! Door (schuif)deuren voor de schuinte te plaatsen en hierachter inbouwkasten te plaatsen, ontstaat er vanzelf een handige opbergruimte. Zo maak je optimaal gebruik van het schuine dak! Benut de hoogte van het dak optimaal door een wandkast in de hoogte in te delen in plaats van in de breedte.

Om de bergruimte in de kast zo effectief mogelijk te gebruiken, is het handig van tevoren goed na te denken over wat je erin wilt opbergen. Zo kun je ook de indeling van de kast daarop aanpassen. Een wandvullende kastenwand biedt bijvoorbeeld plaats voor de droger en de wasmachine. Zo creëer je je eigen ruime washok!

Zo plaats je zelf een schuifwand onder een schuin dak

3. In de bedstee onder schuin dak

Wil je de ruimte vergroten, of ga je juist voor een knusse sfeer? Dit laatste wil je waarschijnlijk bereiken als je van de zolder of kamer met schuin dak je slaapkamer maakt. En wat is er nou handiger en knusser dan slapen in een ouderwetse bedstee? Een interieurtip is om het bed wat hoger te maken, dan kun je er nog een kast of lade onder kwijt. Oftewel: extra opbergruimte!

Met zo’n bedstee onder een schuine wand krijg creëer je een gezellig gevoel. Tegelijkertijd blijft de zolder of kamer er ruim uitzien vanwege het hoge plafond of spitse nok onder het dak. En ben je uitgeslapen en is de boel gelucht? Dan sluit je de deuren en oogt de kamer ineens een stuk ruimer en rustiger. 

Creëer opbergruimte onder schuin dak met deze tips!

Bekijk hier wat wij kunnen betekenen voor de kledingkast van jouw kind.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Vergroot je zolder met onze 3 beste interieurtips!

woensdag 06-07-2022

Vergroot je zolder met onze 3 beste interieurtips!

Vaak is de zolder niet erg groot door het schuine dak. Toch kun je al snel ruimte winnen met wat praktische oplossingen. Ontdek nu onze 3 beste interieurtips!

Lees meer
Inrichtingstips voor een kast in de gang of overloop

woensdag 13-04-2022

Inrichtingstips voor een kast in de gang of overloop

Wil jij de ruimte in je huis goed benutten? Creëer genoeg opbergruimte in de gang of overloop met een kast met schuifdeuren. Een warm welkom!

Lees meer