• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Zo creëer je meer ruimte onder schuin dak

Opbergruimte onder schuin dak creëren? Dat doe je zo!

Opberggemak onder een schuin dak

Het is belangrijk om regelmatig eens de bezem door het huis te halen. Ruimte in je huis betekent ruimte in het hoofd! Tijd om kritisch te beoordelen wat je écht nodig hebt en niet kwijt wil, en om weg te doen wat al jaren niet meer uit de kast komt. Spullen die je niet binnen handbereik of in deze periode van het jaar niet nodig hebt, kunnen opgeborgen worden. De zolder is hier de ideale plek voor! Maar vaak wordt de schuine wand als een obstakel gezien. Hoe goed benut jij deze ruimte?

You don’t need more space. You need less stuff!

Opbergen onder schuin dak

Van een kamer met een schuine wand, zoals een zolder, kun je eenvoudig een mooie opbergplek maken. Zolderkamers zijn vaak redelijk groot ten opzichte van de andere kamers in huis, vooral als de gehele oppervlakte benut wordt. Zie die schuine wand niet als een obstakel, maar als winst! Dit vormt de ideale plek om spullen op te bergen. Eventuele wandjes die op de zolder staan kunnen vaak ook eenvoudig verwijderd worden, waardoor de kamer nóg ruimer oogt. De ruimte die over blijft, is ideaal om te gebruiken als extra kamer, thuisgym of thuiswerkplek

Zo berg je je spullen handig op onder een schuin dak

Kasten onder een schuine wand

Stiekem kun je veel kwijt onder dat schuine dak, dus zorg ervoor dat je deze ruimte ook benut! Een grote linnenkast kun je vaak niet kwijt, dus gebruik de schuine wand om een inbouwkast onder te plaatsen. Plaats hier een schuifdeur voor om alle spullen uit het zicht te houden en de rust te bewaren. Het voordeel van een schuifdeur ten opzichte van draaideuren, is dat je de ruimte in het midden van de kamer behoudt. Wist je dat er veel verschillende stijlen en kleuren schuifwanden verkrijgbaar zijn? Zo vind je altijd wel een deur die goed bij jouw smaak en ruimte past. 

Het opbergen achter deze schuifwanden blijft een kunst op zich. Laat je niet verleiden door geinige opbergsets met kleine laatjes of bakjes, maar kies voor grote stevige dozen of bakken. Kleding hang je in een kledingzak aan een kledingrek. Wil je achter de schuifdeuren toch interieurkasten plaatsen? Kies dan niet voor een hele wand, maar laat in het midden een deel open. Hierdoor kun je ook nog achter de interieurkasten spullen opbergen en benut je de hele oppervlakte onder het schuine dak.

Tips voor opbergmogelijkheden op zolder

Een kamer met schuine wand groter laten lijken

Het schuine dak is al aardig sfeerbepalend voor een kamer. De ruimte kan namelijk optisch kleiner lijken dan in werkelijkheid het geval is. Donkere kleuren kunnen dit gevoel versterken: hoe donkerder de kleur, hoe kleiner de ruimte optisch wordt. Lichte kleuren hebben juist het tegenovergestelde effect, hierdoor kan een ruimte namelijk groter ogen. De kleur wit ligt hierbij voor de hand, maar denk ook eens aan zandkleuren of pasteltinten. Ook gebruik van verlichting op diverse hoogtes kan de kamer optisch groter laten lijken.

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Een tijdloze kinderkledingkast kiezen doe je zo!

woensdag 02-12-2020

Een tijdloze kinderkledingkast kiezen doe je zo!

Een kledingkast neemt een prominente plek in beslag in de kinderkamer. Een functionele kinderkledingkast kiezen wordt simpel met deze tips.

Lees meer