• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Tips voor opbergmogelijkheden op zolder

Inspiratie voor opbergen op zolder

Zoek het hogerop en betrek je ruime zolder bij het dagelijkse leven

Een zolder vereist wel wat meer creativiteit en efficiëntie dan ieder andere ruimte in huis. De schuine wanden zorgen ervoor dat veel standaard meubels niet zullen passen, wat zorgt voor extra werk. Benut de schuine ruimtes op zolder zo optimaal mogelijk! Je zult versteld staan van de ruimte die je hebt door in de schuine hoeken opbergmogelijkheden te creëren.

Opgeruimd staat netjes!

Benut de enorme opbergruimte die een zolder biedt

Schuine wanden lijken op het eerste oog misschien niet superhandig. Maar door er (schuif)deuren voor te plaatsen, ontstaat er heel eenvoudig een lage kast. Achter de deuren kun je inbouwkasten (laten) plaatsen. Zo kun je veel spullen uit het zicht houden, wat dus zorgt voor lekker veel opbergruimte op zolder. 

Is de hoek tussen het dak en de vloer op zolder erg scherp? Maak dan gebruik van trapsgewijze kasten achter deze deuren. Benut alle ruimte die er is, door bijvoorbeeld zowel dichte kasten als open schappen te plaatsen voor een ruimtelijk en speels effect en optimale opbergruimte.

De zolder opruimen in 4 stappen

Een kledingkast achter de schuifdeur

Maak handig gebruik van schuifdeuren onder het schuine dak, door er kleding achter op te bergen. Dit doe je bijvoorbeeld door er een kledingrek achter te plaatsen dat je eenvoudig in hoogte kunt verstellen. Daarmee heb je een flexibel én mobiel kastinterieur. Het klinkt logisch, maar het is ook belangrijk om na te denken over de manier waarop je je kleding ophangt. Gebruik neutrale kledinghangers en hang je kledingstukken op kleur om je garderobe overzichtelijk te maken. 

Tips: 3x handig onder een schuin dak

Moderne kamer op zolder met slimme wandjes

Zolderkamers zijn vaak redelijk groot ten opzichte van de andere kamers in huis. Is jouw zolder niet zo groot en voelt de ruimte klein aan door enkele wandjes? Eventuele wandjes op zolder zijn vaak gemakkelijk te verwijderen, waardoor de kamer groter wordt. Je wil namelijk niet dat de zolder hokkerig wordt. Wil je toch een afscheiding, kies dan voor een roomdivider. Dan kan er bijvoorbeeld aan de ene kant worden geslapen en aan de andere kant gewerkt worden. Of je maakt hier extra opbergruimte.

De zolder groter laten lijken

Is de zolder aan de kleine kant? Maak dan gebruik van kleinere meubels, deze laten de ruimte namelijk groter lijken. Lage meubels kunnen bijvoorbeeld een ruimer effect geven aan de zolder. Hou de zolder altijd zo licht en neutraal mogelijk voor meer sfeer en ruimte. Meubels in neutrale kleuren en rustgevende stoffen en materialen geven de zolder een ruimer effect. Bij een zolder met een schuin plafond kies je voor een lichte kleur op de muren en het plafond.

Meer tips om je zolder te vergroten

Slapen én opbergen op zolder

Vaak zien we een zolder als een opbergruimte of washok, omdat het  vanwege de schuine wanden een moeilijke ruimte is om in te richten. En dat terwijl een schuin dak juist voor veel sfeer kan zorgen als je de zolder op de juiste manier inricht! Want waarom zou je niet gaan slapen op de grootste kamer in huis: de zolder? 

Zorg er voor dat jouw zolder goed geïsoleerd is, zodat het er lekker warm is en je voldoende bewegingsruimte hebt om te staan en te lopen. Dan moet slapen op zolder geen probleem zijn. Natuurlijk is het dan wel belangrijk dat er een vaste trap naar de zolder is, alleen al voor de veiligheid. Daarnaast is het belangrijk dat er voldoende licht is. Naast leuke lampen is natuurlijk daglicht is zeker zo belangrijk. Dat kan door een dakkapel of dakraam te plaatsen. Door deze af en toe open te kunnen zetten, heb je ook meteen frisse lucht in de ruimte. Bovendien kun je genieten van het nóg betere uitzicht vanaf deze hoogte. 

Zo berg je je spullen handig op onder een schuin dak

Van rommelzolder naar overzichtelijke opbergruimte

Kies je toch voor een ‘rommelzolder’, een zolder waar je lekker veel spullen kunt opbergen? Houd dan wel het overzicht door het geordend en uit het zicht op te bergen. Vervolgens liggen alle spullen voor het voor het grijpen, wanneer je het dit maar een paar keer per jaar nodig hebt. 

Vaak hangt de verwarmingsketel ook op zolder. Een nette manier om deze weg te werken is om er een ombouw omheen te maken.  Daarnaast staat ook de wasmachine vaak op zolder. Dan zou  je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om van de zolder een waskamer te maken, met plek voor de strijkplank en een linnenkast onder het schuine dak. Door er schuifdeuren voor te plaatsen kun je de wasmachine én je linnengoed mooi stofvrij opbergen en uit het zicht houden. Doordat de deuren schuiven en niet opendraaien, houd je meer bewegingsruimte over.

Meer opruimtips voor op zolder

Bekijk hier wat wij kunnen betekenen voor de kledingkast van jouw kind.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Een opgeruimde meidenkamer: tips van de opruimcoach

woensdag 07-04-2021

Een opgeruimde meidenkamer: tips van de opruimcoach

Met behulp van de tips van de opruimcoach lukt het om de slaapkamer van grote en kleine meiden overzichtelijk op te ruimen.

Lees meer
Wat kost een mooie inloopkast? 4 inspirerende opties!

maandag 08-02-2021

Wat kost een mooie inloopkast? 4 inspirerende opties!

Door het interieur van een inloopkast slim in te delen, creëer je veel opbergruimte. En zeg nou zelf, opbergruimte hebben we nooit genoeg!

Lees meer