• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Vergroot je zolder met onze 3 beste interieurtips!

Vergroot je zolder met onze 3 beste interieurtips!

PAK HeT GROOTS AAN OP ZOLDER

Ook al is de oppervlakte van de zolder vaak groot, het schuine dak en de nok kunnen ervoor zorgen dat de ruimte al snel klein oogt. Met wat handige aanpassingen kun je er gemakkelijk voor zorgen dat je meer ruimte op zolder krijgt. Zo wordt het ineens een extra ruimte om in te leven!

Can I get some space?

Tip 1: Licht naar binnen

Een slaap- of werkkamer met een schuin dak kan soms klein aanvoelen door de schuine wanden die als het ware op je afkomen. Gebruik in zo’n geval een licht kleurenpalet in het interieur, zeker op de schuine wanden. Zo houd je de ruimte open en luchtig. Ook de lichtinval is belangrijk. Zeker als er geen dakraam in de schuine wand zit, is het beter om al het licht dat wél naar binnenvalt te omarmen. Verstoor de lichtinval niet door geen hoge kasten te plaatsen of de vensterbank vol te zetten met accessoires.

Maak van je zolder een slaapkamer

Tip 2: Met een dakkapel ontstaat meer licht én ruimte

Kun je wel wat extra ruimte op zolder gebruiken en heb je hier budget voor? Met een dakkapel of vensterraam ontstaat er meteen meer licht én ruimte. Het is even een investering, maar je krijgt er een hoop voor terug: een zee van licht, ventilatie, extra (sta)ruimte en uitzicht. 

Er is hierbij veel mogelijk: van een eenvoudig kant-en-klaar model tot een dakkapel op maat. Ook voor vensterramen zijn er veel mogelijkheden en prijsklassen: van een simpel tuimelraam tot super de luxe balkonvenster en dakraamvenster. Extra licht betekent ook direct extra ruimtelijkheid! Of je voor de klus een vergunning nodig hebt, kan de aannemer nagaan of kijk op omgevingsloket.nl. 

Tip: zo berg je je spullen handig op onder een schuin dak

Tip 3: Achter gesloten deuren

Benut de loze ruimte onder schuin dak, dakkapel of achter de knieschotten door hier in kast te plaatsen. Zo kun je eenvoudig spullen kwijt die je niet vaak nodig hebt. Plastic bakken met kerstspullen, verkleedkleding, schoolboeken en noem het maar op. Extra opbergruimte komt ten slotte altijd van pas! Ga voor een kast met plankverdeling zodat je de spullen overzichtelijk kunt opbergen. En plaats schuifdeuren voor de kast zodat je deze gemakkelijk kunt openen, zonder dat het extra ruimte kost vanwege een openzwaai van de deur.

 

Creëer opbergruimte onder schuin dak met deze tips!

Bekijk hier wat wij kunnen betekenen voor de kledingkast van jouw kind.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

4 tips voor de inrichting van een open kast

woensdag 03-08-2022

4 tips voor de inrichting van een open kast

Een open kast juist inrichten kan dit tot dé eyecatcher van het interieur maken. Heb je hier wat hulp bij nodig? Richt jouw open kast juist in met deze 4 tips.

Lees meer
Interieurtips: 3x handig onder een schuin dak

woensdag 08-06-2022

Interieurtips: 3x handig onder een schuin dak

Het indelen van het interieur kan lastig zijn onder een schuin dak of schuin plafond op zolder. Wij geven 3 handige interieurtips om dit op te lossen!

Lees meer