• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

De zolder omtoveren tot slaapkamer doe je zo!

De zolder omtoveren tot slaapkamer of logeerkamer doe je zo!

Inspiratie & interieurtips voor jouw mooiste slaapzolder

De zolder is de ideale ruimte om jouw master bedroom of logeerkamer in te richten. De schuine wanden zorgen voor een knusse sfeer en geven een unieke touch aan jouw slaapkamer. Want waarom zou je de zolder gebruiken als nutteloze opbergruimte voor spullen die je stiekem nooit meer gebruikt, terwijl dit zeeën aan leefruimte biedt? Doe ideeën op voor de inrichting van jouw ideale slaapkamer of logeerkamer op zolder met deze tips en inspiratie van onze interieurstyliste.

Take your dreams seriously

Ruimte vergroten of knusse sfeer?

Bij het inrichten van een kamer is het belangrijk om te starten vanuit een moodboard. De inrichting van de slaapkamer van jou en je partner is natuurlijk heel anders dan die van je dochter of zoon. Bepaal daarom eerst wat de sfeer van de ruimte wordt. Dankzij de schuinte van een zadeldak komen de muren al snel op je af. Maak hier goed gebruik van door de kamer een knusse sfeer mee te geven en ga voor warme kleurtinten op de muur. Wil je de zolder ruimtelijker laten lijken, ga dan voor lichte en koelere kleuren op te muur en neem hier ook het plafond, balken en schrootjes in mee. Daarnaast is het dan goed om de mogelijkheden voor een dakraam of dakkapel te bekijken. Dit levert een hoop ruimte en daglicht op.

Tip: ruimte besparen in een kleine slaapkamer

De basics in het interieur

Na het bepalen van je interieurdoel, kun je aan de slag met het bepalen van de basics. Welke vloer leg je bijvoorbeeld op zolder? Vergeet namelijk niet dat elke stap onder te horen is. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor tapijt of voor een geluiddempende PVC-vloer. Daarnaast is het belangrijk om alvast na te denken over het lichtplan: zie lampen niet als accessoires, maar als basis voor het interieur. Komt er overal in de ruimte voldoende licht, ook in de donkere wintermaanden? En past dit bij de sfeer die je wil creëren op de slaapzolder? Bij het bepalen van de basisinrichting kun je er ook voor kiezen om een tussenwandje op zolder te plaatsen. Zo kader je de slaapruimte nog iets meer af en houd je plek over voor bijvoorbeeld een inloopkast of opbergruimte. Een knusse sfeer én extra opbergplek: win-win!

Tips: opbergmogelijkheden op zolder

De uitdaging van de schuine wand 

Die schuine muren zijn er nou eenmaal op zolder: dan kun je er maar beter het beste van maken! Zo is het een idee om te slapen in een ouderwetse bedstee: knus, gezellig én handig! Tegelijkertijd behoud je het ruimtelijke gevoel van de zolder vanwege de spitse nok onder het dak. En heeft het bed kunnen luchten? Dan sluit je de deuren weer en oogt de slaapkamer op zolder ineens een stuk rustiger en ruimer.

Nog een idee om optimaal gebruik te maken van de schuine wand, is door de nutteloze hoeken te benutten als opbergruimte. Met lage kasten of schuifwanden op maat maak je functioneel gebruik van de schuinte. Zo wordt de schuine wand weer recht en zorg je hierachter voor volop opbergruimte.  

Zo creëer je meer ruimte onder een schuin dak

Zo richt je je slaapzolder optimaal in

Vervolgens komt het leukste gedeelte van interieurinrichting: het afstylen! De belangrijkste tip is om niet te veel los te gaan met accessoires en het minimalistisch te houden. Een slaapzolder oogt door de schuine wanden al snel te druk, en daarnaast is het erg belangrijk om genoeg ruimte te behouden om te kunnen lopen.  

Zorg dat je je slaapzolder inricht met materialen, kleuren en stijlen die passen bij de rest van het huis. Dit zorgt voor rust én verhoogt de waarde van je huis. Het gebruiken van zachte materialen zoals stof, gordijnen, kussentjes en kleedjes kan het rommelende geluid van zolder dempen. Ga daarnaast voor multifunctionele meubels, vooral als het om een logeerkamer of kinderkamer op zolder gaat. Denk bijvoorbeeld aan een slaapbank waarop meerdere mensen kunnen loungen of slapen. En ga voor een tafeltje dat ook als bureau gebruikt kan worden.  

Zo maak je van zolder de perfecte speelkamer

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Klein washok inrichten: zo benut je alle ruimte op zolder

zaterdag 03-12-2022

Klein washok inrichten: zo benut je alle ruimte op zolder

Op zoek naar inspiratie voor een sfeervolle inrichting voor jouw washok? Ontdek nu hoe je een klein washok zo optimaal mogelijk kunt inrichten.

Lees meer
Inspiratie & tips voor de inloopkast van je dromen op zolder

woensdag 02-11-2022

Inspiratie & tips voor de inloopkast van je dromen op zolder

Creëer zelf je mooiste inloopkast op zolder met deze tips en inspiratie. Benut de ruimte zo goed mogelijk en maak het zelf zo duur of goedkoop als je wil!

Lees meer