• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Inspiratie & tips voor de inloopkast van je dromen op zolder

Inspiratie & tips voor de inloopkast van je dromen op zolder

Een walk-in-closet op zolder richt je eenvoudig zelf in

Een inloopkast is toch de droom van elke vrouw? Een plekje om al je prachtige bezittingen uit te stallen en om uren in rond te dwalen. Helaas hebben we niet allemaal een extra ruimte beschikbaar om tot inloopkast om te toveren. Maar heb je er al eens aan gedacht om (een gedeelte van) de zolder te gebruiken als garderobekast? Met wat creativiteit en enige handigheid heb je zo een de inloopkast van je dromen onder de schuine wanden.

“Dress like you’re already famous”

Ontdek de veelzijdigheid van schuine wanden

De schuine wanden op zolder worden door velen als irritatiepuntje gezien. Maar wist je dat deze loze ruimte juist veel mogelijkheden biedt voor opbergruimte? Plaats bijvoorbeeld een schuifwand op maat voor de schuinte. Ideaal voor een kleinere zolder: schuifdeuren hebben geen openzwaai en nemen daarom weinig ruimte in beslag. Daarnaast houd je alles gemakkelijk uit het zicht, waardoor je inloopkast altijd opgeruimd lijkt. Hiermee vormt een schuin plafond dé perfecte oplossing voor jouw walk-in-closet om kleding op te bergen. En het beste van alles: het is mogelijk om één of meerdere schuifdeuren te laten voorzien van een spiegel. Win-win!

Zo berg je je spullen handig op onder een schuin dak

Kastinterieur onder schuin dak

Met de indeling van het kastinterieur kun je zelf je inloopkast zo goedkoop of duur maken als je zelf wil. Gebruik de verschillende hoogtes van de schuinte, met een hanggedeelte op het hoogste punt. Gebruik de rest van het schuine dak voor legplanken met gevouwen kledingstukken, en vergeet vooral accessoires zoals sieraden, riemen, sjaaltjes, tassen en schoenen niet! Er zijn eindeloos veel mogelijkheden dankzij de vele kastinterieurs, kledingroedes, lades en legplanken die te koop zijn. 

Open kast indelen

Heb je de ijzeren discipline om altijd je kleding strak te vouwen en mooi op kleur te hangen? Dan kun je er ook voor kiezen om voor (een gedeelte van) de kastinterieurs geen schuifwand te plaatsen. Laat zo je mooiste items zien en geniet bij het betreden van de zolder al meteen van je pronkstukken. Je kunt er ook voor kiezen om een kledingrek te plaatsen dat je in hoogte kunt verstellen: flexibel én mobiel! Het is hierbij wel een tip om voor neutrale kledinghangers te kiezen en kledingstukken op kleur te hangen om de overzichtelijkheid te behouden.

Meer tips voor de inrichting van een open kast

De basis van je inloopkast

Alhoewel het verleidelijk is om bij het inrichten van je inloopkast direct naar de kastinrichting te kijken, is het belangrijk dat je eerst goed nadenkt over de basics van de zolder. Dit pas je waarschijnlijk namelijk niet snel meer aan! Zo is het een tip om te zorgen voor een vaste trap naar de zolder: zo is je walk-in-closet altijd gemakkelijk bereikbaar! Kies voor een draaitrap, die zowel veiligheid als comfort biedt én weinig ruimte in beslag neemt. 

Zorg daarnaast voor goede verlichting in je inloopkast met een doordacht lichtplan: met bijvoorbeeld voldoende spotjes zijn al je kledingstukken altijd goed te zien. Bewaar daarnaast de rust in je kast door voor schuifwanden te gaan in dezelfde kleur als de muur. Wil je niet je hele zolder gebruiken als inloopkast? Plaats dan een tussenwandje op zolder om een extra ruimte te creëren: dit is ook nog eens heel handig als zijwand voor je schuifdeuren! En zo kun je het overige gedeelte van de zolder nog gebruiken als opslag voor andere spullen. 

4 inspirerende opties voor je inloopkast

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

De zolder omtoveren tot slaapkamer doe je zo!

vrijdag 18-11-2022

De zolder omtoveren tot slaapkamer doe je zo!

Ga voor jouw mooiste slaapzolder of logeerkamer met deze inspiratievolle ideeën en de beste interieurtips. Slapen op zolder was nog nooit zo leuk!

Lees meer
Het inrichten van jouw hobbykamer op zolder doe je zo!

maandag 17-10-2022

Het inrichten van jouw hobbykamer op zolder doe je zo!

Creëer de leukste hobbyzolder met deze tips en inspiratie voor de leukste inrichting. Je had nog nooit zo’n leuke hobbykamer in je eigen huis!

Lees meer