• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Het inrichten van jouw hobbykamer op zolder doe je zo!

Het inrichten van jouw hobbykamer op zolder doe je zo!

Tips en inspiratie voor de leukste hobbyzolder

Wat je hobby ook is: het is fijn om hier een eigen plekje voor te hebben. Een ruimte waar je je kan afsluiten en waar je je spullen gewoon kunt laten liggen zonder dat iemand er last van heeft. Heb je er al eens over nagedacht hoe handig het kan zijn om jouw zolder om te bouwen tot hobbykamer? Het biedt enorm veel mogelijkheden en je creëert eenvoudig je eigen plekje om jezelf helemaal in te kunnen verliezen!

Van rommelzolder naar hobbykamer

Het interieur van jouw hobbykamer

Stap 1: rommel eruit en start met een lege zolder. Vanuit hier kun je beginnen met een goede basis om jaren mee vooruit te kunnen. Denk allereerst goed na over de vloer. Je gaat waarschijnlijk heel wat tijd doorbrengen op zolder en elke stap is beneden te horen. Kies daarom voor een geluiddempende vloer en werk uiteindelijk bij de inrichting met genoeg zachte materialen zoals kleedjes.

Kies daarnaast voor neutrale kleuren op de muur om de zolder ruimtelijk te houden. Maar durf te experimenteren met bijvoorbeeld grijstinten en zandkleuren! Dat geeft de zolder een knussere uitstraling. Daarnaast is het voor een aangename leefruimte belangrijk dat de zolder goed geïsoleerd is.

Lichtplan op zolder

Het is belangrijk dat je goed zicht hebt op je activiteit! Vooral in de wintermaanden kan het al snel donker worden op zolder. Past een dakraam of dakkapel niet helemaal in je budget? Dan is het al helemaal belangrijk om goed na te denken over het lichtplan. Hanglampen, stalampen én bureaulampen: hoe meer, hoe beter! Ze hoeven natuurlijk niet altijd allemaal tegelijk aan te staan. En met de juiste lampsoorten en lichtwarmte zet je precies de sfeer neer die bij jouw hobby past. Dus pak er een ruitjesblad bij en teken de plattegrond uit: krijgt elk hoekje voldoende licht?

Jouw hobbyzolder inrichten

Afhankelijk van je hobby kun je de zolder in gaan richten. Wordt het een sportkamer met fitnessapparaten, een yogaruimte met mooie accessoires, of atelier vol gezellige schilderspullen? Je kunt natuurlijk ook een werkbank, pooltafel of pingpongtafel plaatsen voor het nodige tijdverdrijf. Een tip voor de inrichting is om ook de mogelijkheden van de muren te bekijken: kun je een leuk prikbord ophangen of extra opbergruimte creëren met planken? Ook zet je met posters of kunst aan de muur precies de sfeer neer die je wil.

Interieurtips voor onder een schuin dak

Genoeg opslagruimte voor je hobbyspullen

De schuine wanden van zolder lijken misschien niet superhandig. Maar deze loze ruimte biedt juist veel opbergmogelijkheden! Door in de schuinte inbouwkasten te plaatsen en er schuifdeuren voor te zetten, ontstaat er heel eenvoudig een lage kast. Achter de deuren kun je gemakkelijk al jouw hobbyspullen stallen wat dus zorgt voor lekker veel opbergruimte op zolder. Is de hoek tussen het dak en de vloer op zolder erg scherp? Dan kun je gebruikmaken van trapsgewijze kasten achter de schuifdeuren. Er is zoveel mogelijk! En deze schuifdeuren bestel je eenvoudig op maat, zodat het perfect past onder de schuine muren van jouw zolder.

Tips: opbergmogelijkheden op zolder

Waar sla je de rommel op?

Waar normaal de zolder vaak dient als opbergplek voor spullen die je niet vaak gebruikt, heb je hier met een hobbyzolder natuurlijk niet heel veel ruimte voor. Waar berg je dan je dierbare spulletjes op? Waarschijnlijk bieden andere plekken in huis meer opbergruimte dan je denkt: bijvoorbeeld de bijkeuken, schuur, kelder of garage. Ook kun je er eens aan denken om een garagebox op een andere plek te huren. Het kost wat geld, maar is die extra leefruimte niet meer waard?

Of kies er bijvoorbeeld voor om een tussenwandje te plaatsen en slechts een deel van de zolder te gebruiken voor jouw hobby. Het andere gedeelte kun je dan evengoed als opbergruimte gebruiken.

Creëer ruimte onder een schuin dak

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Inspiratie & tips voor de inloopkast van je dromen op zolder

woensdag 02-11-2022

Inspiratie & tips voor de inloopkast van je dromen op zolder

Creëer zelf je mooiste inloopkast op zolder met deze tips en inspiratie. Benut de ruimte zo goed mogelijk en maak het zelf zo duur of goedkoop als je wil!

Lees meer
Tips & tricks: maak van zolder de perfecte werkplek

zaterdag 01-10-2022

Tips & tricks: maak van zolder de perfecte werkplek

De zolder kan de perfecte plek vormen voor jouw mooiste thuiskantoor. Creëer zelf met deze interieurtips de werkplek van jouw dromen op zolder!

Lees meer