• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Tips & tricks: maak van zolder de perfecte werkplek

Tips & tricks: maak van zolder de perfecte werkplek

Jouw mooiste thuiskantoor op eigen zolder

Als zzp’er of iemand die het fijn vindt om vanuit huis te werken, is het prettig om een kantoortje in huis te hebben. Het is belangrijk om deze werkplek te creëren op een plek waar je buiten werktijd niet vaak komt. Dit maakt het gemakkelijker om je in de avond af te sluiten van werk en word je in het weekend niet herinnerd aan die lange to-do-lijst van maandag. Daarnaast kun je je op je eigen werkkamer gemakkelijker afsluiten en heb je geen last van het gezinsleven. Houd werk en privé gescheiden met je eigen kantoorzolder!

“If you want it, work for it”

Zorg voor een goede basis

Wil je de zolder verbouwen naar kantoor? Plaats dan niet zomaar een bureautje in de ruimte, maar zorg voor een goede basis. Zo is het belangrijk dat je werkplek goed bereikbaar is. Zorg dus voor een vaste trap naar zolder, dat is ook nog eens veel veiliger! Kies voor een draaitrap, deze neemt minder ruimte in beslag. Of ga voor een rechte trap met inbouwkasten eronder, zodat je opbergruimte creëert. Win-win!

Stoor je je al snel aan het geluid op de benedenverdieping door het open trappengat? Plaats dan een tussenwand met deur op zolder zodat je je écht helemaal kan afsluiten. Een tip is om hierbij wel gebruik te maken van bijvoorbeeld een glazen wand of raam: zo lijkt de zolder geen onderbrekingen te hebben en behoud je de ruimtelijkheid. Zorg daarnaast dat de zolder goed geïsoleerd is voor genoeg comfort tijdens het werken. Zo blijft de warmte lekker binnen in de winter. En in de zomer rol je eenvoudig een airco naar binnen.

Tip: handig je spullen opbergen op zolder

Alles ligt aan het licht

Met een zolder als werkkamer kun je al snel een opgesloten gevoel krijgen: vaak is er weinig daglicht en de schuine wanden kunnen al snel op je af komen. Bekijk daarom of het budget het toelaat om een dakraam of dakkapel te plaatsen. Naast veel daglicht en ruimte zorgt dit ook nog eens voor waardevermeerdering van het huis.

Ga je ook in de weer met de verfroller? Ga dan voor lichte kleuren voor meer ruimtelijkheid. Wit kan al snel kil worden bij kunstlicht, dus durf eens te kiezen voor mooie grijstinten en combineer dit met een accentkleur. Blauw is goed voor je concentratie en oranje maakt je creatiever.

Daarnaast is een goed lichtplan erg belangrijk voor je thuiswerkplek, vooral voor de donkere wintermaanden. Het is namelijk vermoeiend voor je ogen om telkens te moeten schakelen tussen een licht computerscherm en donkere ruimte. Zorg dus voor genoeg lampen en bepaal vooraf waar deze komen te staan of hangen. Hoe meer, hoe beter! Je hoeft ze natuurlijk niet allemaal tegelijk aan te zetten.

Tip: zo maak je je thuiswerkplek sfeervol

Slimme inrichting op zolder

Staat de basis? Tijd om in te richten! Omdat de zolder vaak niet zo’n hele grote ruimte is, is het belangrijk om dit met een slim plan in te richten. Plaats het bureau bijvoorbeeld op een plek waar je een fijn uitzicht hebt. Je hebt al snel de neiging om deze tegen een muur te plaatsen, maar dat is niet heel motiverend. Zorg dus voor een leuk uitzicht in de ruimte of bij een raam.  

Daarnaast is het pas écht fijn thuiswerken in een opgeruimd kantoor. Onze tip voor genoeg opbergruimte is om gebruik te maken van een schuifwandsysteem. De schuine muren van de zolder bieden de perfecte plek op een schuifwand op zolder te plaatsen. Achter de schuifdeuren berg je alle administratie en andere werkspullen gemakkelijk op en behoud je overzicht. Opgeruimd, en toch binnen handbereik! Geef de kast dezelfde kleur als de andere muren zodat het minder opvalt en het automatisch minder ruimte in beslag lijkt te nemen. Schuifwanden bestel je online op maat en installeer je eenvoudig zelf onder de schuine muur.

Zo berg je je spullen handig op onder een schuin dak

Thuiskantoor klaar? Aankleden maar!

Vervolgens komt het leukste klusje: de thuiswerkplek aankleden. Thuis werken kan eenzamer aanvoelen dan op kantoor, vooral op zo’n afgesloten plek als een zolder. Plaats leuke fotolijstjes en dierbare accessoires om een fijne sfeer te creëren. Ook het neerzetten van planten kan voor meer knusheid zorgen. Daarnaast verlagen ze het stressniveau en verhogen ze de zuurstof in de kamer, waardoor je je beter kunt concentreren.  

Om koffie te halen in de keuken zul je vaak een aantal trappen af en op moeten. Alhoewel dit goed is voor wat extra beweging, is je koffie misschien al koud voordat je weer op je werkplek zit. Trakteer jezelf op wat luxe en maak een kleine koffiecorner in je thuiskantoor! Er is ten slotte niks heerlijkers dan lekker werken in de geur van koffie. 😉

Interieurtips voor onder een schuin dak

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Het inrichten van jouw hobbykamer op zolder doe je zo!

maandag 17-10-2022

Het inrichten van jouw hobbykamer op zolder doe je zo!

Creëer de leukste hobbyzolder met deze tips en inspiratie voor de leukste inrichting. Je had nog nooit zo’n leuke hobbykamer in je eigen huis!

Lees meer
5 tips: een kleine slaapkamer inrichten

woensdag 14-09-2022

5 tips: een kleine slaapkamer inrichten

Met wat handige interieurtips biedt zelfs de kleinste slaapkamer veel mogelijkheden! Lees nu alles over de voordelen van multifunctionele meubels, juist kleurgebruik en een schuifwandkast op maat.

Lees meer