• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

7 tips voor de inrichting van een huiselijke en sfeervolle werkplek thuis

Ga voor de perfecte thuiswerkplek

Maak van je thuiskantoor jouw favoriete stekkie in huis!

Thuiswerken is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks ritme. Ook ik werk veel van huis uit, een aangenaam thuiskantoor is dan heel belangrijk. Wist je dat 47% van de thuiswerkers gewoon aan de keukentafel werkt? Door een speciale werkplek thuis in te richten, wordt het vanzelf aangenaam en leuker om hier te werken! Dat doe je niet door zomaar een bureau in de woonkamer te plaatsen. Met deze tips is je thuiswerkplek voortaan je favoriete stekkie in huis.

N-joy your cosy home office!

Tip 1: Goed licht

Voordat je met het interieur aan de slag gaat, neem dan eerst de tijd om de lichtinval te leren kennen. Veel licht is erg belangrijk op je thuiswerkplek, dit heeft namelijk veel invloed op je mentale gesteldheid. Krijg je veel natuurlijk licht binnen via een raam, verplaats je bureau dan naar deze plek. Houd daarbij wel rekening met de lichtval op je scherm en zorg ervoor dat je geen tegenlicht hebt in je webcam, zodat je goed zichtbaar bent bij videocalls. Heb je niet veel natuurlijk licht in de kamer? Zet dan een paar leuke staande lampen of bureaulampen neer. 

Tip 2: Kleurgebruik in je thuiskantoor

Als styliste maak ik regelmatig moodboards voor klanten, die mij helpen bij het vinden van een stijl. Ik merk dat mensen vaak de neiging hebben om te kiezen voor lichte kleuren op hun thuiskantoor. Maar die kleuren kunnen snel erg kil worden bij kunstlicht. Durf eens te kiezen voor mooie grijstinten! Die geven, mits goed toegepast, een warme sfeer. Met grijs kun je bovendien eindeloos variëren. Daarnaast is blauw een kleur die goed is voor je concentratie. Van oranje en geel word je vrolijker en creatiever. 

Tip 3: Opgeruimd staat netjes met een kastenwand met schuifdeuren

Een fijne werkomgeving begint bij een opgeruimd kantoor. Met een kantoorkast op maat berg je alle administratie netjes op en houd je overzicht: Alles opgeruimd en toch binnen handbereik. Deze opbergruimte is handig, maar kan tegelijkertijd nogal aanwezig zijn. Kies daarom voor een niet al te diepe kast. Hier kan meer in dan je denkt! Zeker wanneer je de hoogte van de ruimte gebruikt. Door hier schuifdeuren voor te plaatsen, zorgt dit voor rust en een stijlvolle kastenwand in huis. Geef de kast dezelfde kleur als de muur. Zo valt hij minder op en lijkt het automatisch minder ruimte in beslag te nemen. 

Tips voor het ordenen en opbergen van je administratie

Tip 4: Benut de ruimte en combineer een kastenwand met een bureau

Heb je geen ruimte voor een bureau én een kast? Combineer die twee dan! Zo’n kastenwand met schuifdeuren is kant en klaar te koop, maar je kunt ook heel gemakkelijk één plank van een boekenkast wat langer maken. Zo heb je een klein, maar handig bureau in de woonkamer. Om prettig thuis te werken, is een werkplek met een diepte van minimaal 65 cm aan te raden. Niet alleen door de afstand die nodig is tot het beeldscherm, maar ook om je benen goed kwijt te kunnen. Met een uitschuifbare plank met (schuif)deuren ervoor, is je werkplek meteen uit het zicht als je klaar bent met werken.

Tip 5: Een persoonlijk en gezellig bureau

Maak het bureau op je thuiswerkplek persoonlijk! Plaats een paar foto’s van dierbaren en maak het gezellig met een mooie bos bloemen in een vaas. Omdat thuiswerken eenzamer kan aanvoelen dan werken op kantoor, vormen dierbare spullen de sfeermaker van je thuiswerkplek. Ik houd zelf heel erg van spullen met een verhaal. Je interieur krijgt hierdoor met de jaren meer en meer karakter. Kunst biedt bijvoorbeeld fantastisch veel mogelijkheden om je te blijven inspireren, en natuurlijke materialen brengen ontspanning en rust in je thuiswerkplek.

Tip 6: Planten

Ook planten hebben heel veel voordelen. Ze verhogen de zuurstof in de kamer, waardoor je minder concentratie verliest. Daarnaast verlagen planten het stressniveau. Goede redenen dus om planten in je thuiswerkplek te hebben!

Tip 7: Bouw je huis om tot de ideale thuiswerkplek

Is de woonkamer geen ideale oplossing voor jouw thuiswerkplek? Dan zijn er vaak genoeg andere slimme opties om een gedeelte van jouw huis om te bouwen tot werkkamer. Wat dacht je bijvoorbeeld van de garage, of de plek onder de trap? 

Is je werkplek thuis ver lopen van de keuken, maak dan een kleine koffiecorner! Trakteer jezelf op wat luxe door een koffiezetapparaat neer te zetten in je thuiskantoor.

 

Nu je jouw bureau thuis om kunt toveren tot een inspirerende werkplek ga je elke ochtend fluitend naar ‘kantoor’! Helaas moet je het wel zonder de slappe kantoorhumor en je gezellige collega’s doen. Wanneer je iets moois van je werkkamer maakt met deze tips, werkt het wel! 

Bekijk hier wat wij kunnen betekenen voor de kledingkast van jouw kind.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Wat kost een mooie inloopkast? 4 inspirerende opties!

maandag 08-02-2021

Wat kost een mooie inloopkast? 4 inspirerende opties!

Door het interieur van een inloopkast slim in te delen, creëer je veel opbergruimte. En zeg nou zelf, opbergruimte hebben we nooit genoeg!

Lees meer
Inspiratie: verschillende garderobekasten voor je slaapkamer

maandag 28-12-2020

Inspiratie: verschillende garderobekasten voor je slaapkamer

Berg je spullen op een overzichtelijke manier op in de slaapkamer. Laat je inspireren door de voordelen van een slaapkamerkast met schuifdeur.

Lees meer