• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Wat kost een mooie inloopkast? 4 inspirerende opties!

Maak een inloopkast met deze 4 opties zelf zo duur of goedkoop als je wil!

Inspiratie voor jouw ideale inloopkast, met of zonder schuifdeuren.

Wat is dat toch met vrouwen en inloopkasten? Die liefde zit diep. Zelf slaak ik ook wel een zucht van genoegen wanneer ik alles mooi overzichtelijk zie hangen in mijn eigen inloopkast. Door het interieur van een inloopkast slim in te delen, creëer je veel opbergruimte. En zeg nou zelf, opbergruimte hebben we nooit genoeg! Met enige handigheid en creativiteit heb je zo een grote kast voor een kleiner budget. Laat je inspireren door deze opties om jouw inloopkast in te delen.

I like my money right where I can see it….hanging in my closet!

Optie 1: Realiseer gemakkelijk een inloopkast in een vrije kamer

Als je een kamer over hebt, is dit natuurlijk een ideale ruimte voor een royale inloopkast. Je hebt hiervoor dan eigenlijk alleen nog een mooi en passend interieur nodig. Zo’n interieur kan bestaan uit verschillende op maat gemaakte hang- en leggedeeltes. Je kunt het door middel van de indeling precies zo duur of goedkoop maken als je zelf wil. Gebruik verschillende hoogtes om iets op te hangen, legplanken voor gevouwen kledingstukken, en vergeet je snuisterijen zoals sieraden, riemen, sjaaltjes, tassen en schoenen niet. Met de presentatie van deze mooie items kun je de juiste sfeer creëren en zie je bij binnenkomst al meteen díe spullen waar je blij van wordt. 

Je hebt hiervoor dus geen echte maatwerk interieurkast nodig. Ben creatief met verschillende losse kasten, een kledingrek, boekenplanken of roedes aan het plafond of de muur. Een prima oplossing hiervoor zag ik bij steigerbuisonline.nl. Zij maken kledingrekken van steigerbuizen. Daar kun je lekker mee stoeien: Alles op één mooie hanger en klaar is je eigen walk-in-closet!

Optie 2: Vanuit bed trots je inloopkast bekijken óf even uit zicht achter stijlvolle deuren

Heb je zelf al een grote slaapkamer, of heb je de mogelijkheid om door te breken naar de ernaast gelegen kamer? Dan kun je daar ook een mooie inloopkast maken! Kies voor stijlvolle schuifdeuren om de kast uit het zich te houden, waardoor het slaapgedeelte toch apart blijft van de inloopkast. Twee schuifdeuren die je opzij schuift om een doorgang te maken zijn, inclusief geleiding, zijn al verkrijgbaar vanaf €460 bij Schuifwanden.nl

Weet je de discipline op te brengen om altijd alle kleding strak gevouwen, leuk gepresenteerd en op kleur te hangen? Dan zijn geen schuifdeuren nodig, wat natuurlijk een goedkopere oplossing is! Dan kun je vanuit je bed heerlijk genieten van je perfect geordende inloop kledingkast. Verder zijn er bij verschillende bouwmarkten en woonwinkels betaalbare kledingrekken en schappen verkrijgbaar. Vergeet vooral niet de kringloopwinkel en Marktplaats! Daar kun je vast ook bruikbare stukken scoren die alleen nog een likje verf nodig hebben. 

Optie 3: Een gordijn als afscheiding tussen bed en boudoir: de inloopkast van de 18e eeuw 

In de 18e eeuw hadden de dames, met name in Frankrijk, een elegant ingericht vertrek waarin zij zich konden kleden en wassen. Vaak in de ruimte naast de slaapkamer. Dit is de voorloper van de inloopkast of walk-in-closet. De ideale inspiratie om nu, in de 21e eeuw, toe te passen in jouw slaapkamer.

Benut alle ruimte in je slaapkamer en creëer kledingruimte achter je bed. Hier kun je een kleine inloopkast maken, verborgen achter een gordijn. Zo ziet je kamer er gezellig en knus uit. Kies voor een gordijnstof die past bij jouw slaapkamerstijl. 

Optie 4: Een inloopkast onder een schuine wand

Wie had ooit gedacht dat schuine wanden in de slaapkamer nog een groot voordeel met zich mee zouden brengen? Een slaapkamer met een schuin plafond heeft dé perfecte opstelling voor een inloopkast. 

Dit doe je door simpelweg een tweede muur te creëren op het hoogste punt van je plafond. Maar hoe richt je dit het beste in als je zo weinig hoogte hebt, en waar laat je al je spullen? Dit doe je door de kast in te richten op hoogte. Dus maak een hanggedeelte in het hoogste punt en zet schoenen neer onder de lage schuinte. Met een meetlint, liniaal, pen en papier kun je aan de slag om alles te meten en in te tekenen. Even puzzelwerk, maar puur voor eigenbelang! Houd de opgeborgen spullen uit het zicht met een op maat gemaakte schuifdeur voor de inloopkast.

Creëer jouw droominloopkast

Bekijk hier wat wij kunnen betekenen voor de kledingkast van jouw kind.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Tips voor opbergmogelijkheden op zolder

maandag 01-03-2021

Tips voor opbergmogelijkheden op zolder

Benut de schuine ruimtes op zolder optimaal! Je zult versteld staan van de ruimte die je hebt door in de schuine hoeken opbergmogelijkheden te creëren.

Lees meer
7 tips voor de inrichting van een huiselijke en sfeervolle werkplek thuis

dinsdag 05-01-2021

7 tips voor de inrichting van een huiselijke en sfeervolle werkplek thuis

Thuiswerken is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks ritme. Door een speciale werkplek thuis in te richten, wordt het vanzelf aangenaam om hier te werken!

Lees meer