• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Inspiratie: verschillende garderobekasten voor je slaapkamer

Kledingkast inspiratie: garderobekast met schuifdeur voor een stijlvolle slaapkamer 

Genoeg opbergruimte voor kleding achter schuifdeuren

In het interieur draait het om sfeer: sfeer creëren en sfeer behouden. Dat doe je niet alleen door jouw persoonlijke stijl door te voeren, maar ook door kritische beslissingen te maken welke dierbare items je in je interieur plaatst en van welke spullen je afscheid neemt. Maar hoeveel rigoureuze opruimsessies je ook houdt, spullen als kleding, schoenen, kussens, beddengoed en handdoeken blijven producten die je nodig hebt en waar je er niet genoeg van lijkt te hebben. Berg deze spullen daarom op een overzichtelijke manier op, maar wél op een manier dat de sfeer van jouw interieur behouden kan worden. Laat je inspireren door de voordelen van een slaapkamerkast met schuifdeur.

I like my money right where I can see it: hanging in my closet

Veel opbergruimte achter de schuifdeuren van een garderobekast

Alle kleding wil je het liefst netjes geordend opbergen. Of je nu sorteert, organiseert, stapelt, verbergt of pronkt: met een beetje geluk en inzicht is er ruimte voor alle spullen. De indeling van jouw linnenkast kun je geheel zelf bepalen dankzij de eindeloze mogelijkheden aan kastinterieurs, kledingroedes, lades en legplanken die er op te markt zijn. Door schuifdeuren voor de garderobekast te plaatsen, wordt alles netjes uit het zicht gehouden. Laat een linnenkast die de hele wand bedekt minder opvallen met schuifdeuren in dezelfde kleur als de muur. Of maak juist een statement met schuifdeuren in een andere kleur. Functioneel én stijlvol!

Naast dat er achter de schuifdeuren een hoop opbergruimte gecreëerd wordt, blijft er ook aan de voorkant veel ruimte over. Het voordeel van schuifdeuren is dat ze bij het openen geen extra ruimte in beslag nemen, wat met draaideuren wel het geval is. Het nadeel van schuifdeuren is dat niet de gehele kast in één keer opengezet kan worden.

Tip: bespaar ruimte in een kleine slaapkamer

Een passende garderobekast met schuifdeuren in jouw interieur 

Zoveel mensen, zoveel wensen. Gelukkig zijn er veel verschillende uitvoeringen van schuifdeuren. Een kledingkast moet namelijk niet alleen functioneel zijn, maar ook het beste in de kamer naar boven halen. Laat kleine ruimtes optisch groter lijken met behulp van één of meerdere spiegeldeuren. Naast het ruimtelijke effect dat deze deuren bieden, weerkaatsen ze het zonlicht. Wil je de ruimte juist knusser en kleiner maken? Dat kan met behulp van een roomdivider of wandje. Een muurtje achter het bed is de perfecte manier om een kledingkast verdekt op te stellen of een walk-in-closet te realiseren. 

Ga voor een kast van vloer tot plafond in de slaapkamer

Meer originele opbergmogelijkheden voor kleding

Wil je geen dichte kast in jouw slaapkamer? Dan volstaat een mobiel kledingrek al. Lekker flexibel, maar ook in het zicht. Hang jouw pronkstukken aan het rek, zo word je er iedere dag blij van wanneer je er naar kijkt! Wil je het kledingrek, eventueel aangevuld met losse kastjes, toch uit het zicht? Naast schuifdeuren is een gordijn dan een sfeervolle optie.

Ben je zelf handig? Ga eens op zoek naar oude kasten bij de kringloop of op Marktplaats. Het liefst variërend in hoogte en breedte en eventueel met lades (handig als linnenkast). Schuur ze en verf ze allen in een(zelfde) kleur die past bij jouw interieur, plaats ze allemaal naast elkaar of monteer ze, op elkaar en creëer een eigenzinnige opbergwand. Originaliteit ten top!

Zo maak je een inloopkast in een kleine slaapkamer

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

7 tips voor de inrichting van een huiselijke en sfeervolle werkplek thuis

dinsdag 05-01-2021

7 tips voor de inrichting van een huiselijke en sfeervolle werkplek thuis

Thuiswerken is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks ritme. Door een speciale werkplek thuis in te richten, wordt het vanzelf aangenaam om hier te werken!

Lees meer
Een tijdloze kinderkledingkast kiezen doe je zo!

woensdag 02-12-2020

Een tijdloze kinderkledingkast kiezen doe je zo!

Een kledingkast neemt een prominente plek in beslag in de kinderkamer. Een functionele kinderkledingkast kiezen wordt simpel met deze tips.

Lees meer