• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Zo bespaar je ruimte in een kleine slaapkamer

Zo bespaar je ruimte in een kleine slaapkamer

Met deze slimme tips creëer je volop opbergruimte in de slaapkamer

Heb je een kleine slaapkamer en weet je niet goed hoe je deze optimaal kunt gebruiken? Een kleine slaapkamer betekent niet meteen dat je kleine meubels moet aanschaffen. Sterker nog, te kleine meubels doen rommelig aan en kunnen een ruimte juist kleiner laten lijken. Met deze slimme tips richt je een kleine slaapkamer zo efficiënt mogelijk in. Ongeacht of het gaat om de slaapkamer van jou en je partner, de kinderkamer of die van je puberzoon, met deze tips maak je de slaapkamer gegarandeerd tot een succes!

GROOTS wonen in een kleine ruimte

Welke meubels voor een kleine slaapkamer?

Het bed is het belangrijkste meubelstuk in een slaapkamer. Ga voor groots en maak van je bed een statement! Een boxspring bespaart al ruimte omdat het bed net zo groot is als het matras. De bedombouw neemt hierdoor geen extra ruimte in beslag. Je kunt ook voor een bed gaan waar extra opbergruimte onder aanwezig is. Door het bed hoger te plaatsen, of een bed te kiezen zoals het PLATSA bedframe van Ikea met 4 lades eronder, creëer je veel extra opbergruimte onder het bed.

Tip: zo richt je een kleine kinderkamer in

Een kleine slaapkamer optisch groter laten lijken

Een kleine slaapkamer kan optisch groter lijken door het vloeroppervlakte zoveel mogelijk in het zicht te houden. Dit doe je door te kiezen voor meubels die op pootjes staan. Een kamer laat je hoger lijken door lichte gordijnen op te hangen van vloer tot plafond. Ga daarnaast voor ronde meubels in je kleine slaapkamer, die nemen minder ruimte in beslag. We weten ook allemaal dat lichte kleuren een ruimte groter laten lijken. Maar wil je toch een sfeervolle, warme, donkere kleur? Neem hiervoor dan de korte muur. Het liefst eentje waarin geen deur- of raamkozijn zit. Heb je een smalle kleine slaapkamer, leg dan vloerplanken in de breedte van de kamer. Daardoor lijkt de slaapkamer breder.

Een kast met spiegeldeur is de ruimtewinnaar in huis

Slimme opbergruimte in een schuifdeurkast

Ook al is de slaapkamer klein, aan opbergruimte heb je nooit genoeg! Een slimme manier om genoeg opbergruimte te creëren zonder teveel ruimte in beslag te nemen, is door in de hoogte en breedte te werken in plaats van in de diepte. Ga voor een ondiepe interieurkast met schuifdeuren van wand tot wand en vloer tot plafond. Het voordeel van schuifdeuren is dat ze geen openzwaai hebben en dus geen extra ruimte in beslag nemen. Ga in een kleine slaapkamer voor schuifdeuren in een lichte kleur, zodat de kamer groter lijkt. Ga daarnaast voor één of meerdere schuifdeuren met spiegel voor de schuifdeurkast. Zo creëer je optisch extra diepte in de ruimte, vooral wanneer je de spiegel tegenover een raam plaatst. Richt deze kast vervolgens in met veel schappen in plaats van roedes. Kleding op een hanger heeft in een ondiepe kast namelijk niet voldoende ruimte om te hangen. Daarnaast kunnen mouwen sneller tussen de schuifdeuren komen.

Inloopkast in een aangrenzende kleine kamer 

Wanneer je slaapkamer écht te klein is voor het plaatsen van een kledingkast - al dan niet met schuifdeuren, dan heb je misschien nog wel een extra kamer over. Maak van deze kamer een inloopkast! Een kledingkast hoeft immers niet per se in de slaapkamer zelf te staan. Plaats in deze kamer een mooie, ruime schuifdeurkast op maat waar je al je kleding netjes in kunt hangen of leggen. Dat zou ideaal zijn! Wanneer deze extra kamer naast je kleine slaapkamer ligt en de muur is geen draagmuur, maak dan een doorgang in de muur en voilà: een inloopkast is geboren!

Zo maak je een inloopkast in een kleine slaapkamer

Zoek het hogerop met schappen aan de muren

Benut bij het indelen alle ruimte in de kleine slaapkamer: werk in de hoogte en betrek zo ook de wanden bij de ruimte! Normaal zijn we gewend om alleen naar het vloeroppervlakte te kijken. Creëer juist extra opbergruimte met bijvoorbeeld schappen boven een radiator, boven een bureau en zelfs boven een kozijn. 

Meer inspiratie voor garderobekasten

Een comfortabele én mooie kleine slaapkamer! 

Bij het inrichten van een kleine slaapkamer is het belangrijk om de ruimte dusdanig in te richten, zodat je optimaal comfort hebt en dat de slaapkamer er tegelijkertijd ook leuk en mooi uit ziet. Het is een kunst om de balans te vinden tussen deze twee aspecten: comfortabel én mooi. Natuurlijk is dit veel makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe je dat doet? De regel is: alle mooie items mogen in het zicht blijven. Plaats bijvoorbeeld leuke houten kubussen aan de muur en plaats hierin jouw favoriete boeken of leuke woonaccessoires. 

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Tips voor de toepassing van een steellook roomdivider in huis

dinsdag 20-07-2021

Tips voor de toepassing van een steellook roomdivider in huis

Maak efficiënt gebruik van alle ruimte in de huiskamer! Ga voor een industriële scheidingswand in de woonkamer met behulp van een steellook roomdivider.

Lees meer
Zo creëer je leuke speelhoekjes in de speelkamer, mét opbergtips!

woensdag 09-06-2021

Zo creëer je leuke speelhoekjes in de speelkamer, mét opbergtips!

Wie wil er nou geen leuk ingerichte speelkamer? Lees nu de laatste tips voor sfeervolle speelhoekjes en voldoende opbergruimte in de speelkamer of zolder.

Lees meer