• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Zo creëer je leuke speelhoekjes in de speelkamer, mét opbergtips!

Zo creëer je leuke speelhoekjes in de speelkamer, mét opbergtips!

Gecontroleerde kleurexplosie of ingetogen kleurenpalet?

Een speelkamer oogt vaak al snel rommelig. Persoonlijk geeft dat mij ieder geval geen rustgevend gevoel wanneer ik voor wat me-time op de sofa plaatsneem. Op deze manier zorg je ervoor dat de speelkamer of speelzolder de perfecte speelplek vormt voor de kinderen én ook nog eens mooi past bij de rest van jouw interieur.

Don't worry - Be happy!

Verzamelwoede en nesteldrang

Kinderen zijn net hamsters. Voor je het weet hebben ze een hele verzameling speelgoed, knutselwerkjes en andere gevonden voorwerpen. Hoe veel je ook van je kroost houdt, op een gegeven moment is het nestje te klein en moet er toch écht opgeruimd worden. Hoe vaak heb je iets van hun spullen al verplaatst of zelfs weg willen gooien? Geloof me, zet dat door: het voelt als een frisse duik! Zoek bijvoorbeeld de opbergoplossing in kasten, zoals een open boekenkast. Dit zorgt voor genoeg opbergruimte voor boeken én vormt meteen de plek waar je de favoriete items in kan tentoonstellen.

Zorg voor een opgeruimde meidenkamer met deze tips!

Kleurgebruik

Ik heb bewondering voor die mensen die zich prettig voelen in een volle, onrustige ruimte met schreeuwende kleuren. Kun je hier niet zo goed tegen, net als ik? Houd de basis van de kamer dan rustig door lichte kleuren op de muren te gebruiken. Heb je een grote speelruimte, bijvoorbeeld op zolder? Kies dan voor een lichte kleur in combinatie met een contrastkleur. Dat is het licht én toch iets knusser. Door te spelen met verschillende soorten (blank en donker) hout creëer je een speels effect, maar blijft het rustig.

Verstoppertje spelen achter schuifdeuren

Een kast met schuifdeuren ervoor vormt niet alleen de perfecte opbergkast in een speelkamer, maar ook een prima verstopplek. Niet alleen voor de kids, maar ook voor al dat speelgoed. Kies voor interieurkasten met schappen voor de ideale vakkenkast. Transparante bakken vormen de ideale opbergplek zijn voor klein spul zoals lego, poppen, autootjes, en ga zo maar door. Je creëert zeeën aan ruimte in zo’n maatwerk schuifwandkast! Haal je de bakken uit de kast? Dan kunnen de kinderen met enige creativiteit er een tijdelijk barbiehuis of winkeltje van maken. En willen ze er morgen ook nog mee spelen, dan schuif je de deur weer dicht. Dan kun je ’s avonds toch lekker relaxed op de bank zitten!

Wat zijn ze stil! 

Vloerkleden, schapenvachtjes, zitzakken, mooie kussens en vintage gymmatten dempen het geluid in de speelkamer. Hoe hard ze ook ravotten, echt storend is het dan niet. Wanneer de energie eruit is en ze lekker willen chillen, is een knusse zithoek fijn. Creëer dus een plekje waar je kinderen lekker kunnen zitten. Ook daarvoor komt die zitzak weer goed van pas, of plaats wat kussens op elkaar. Ook is een hangstoel of egg-chair een leuke eyecatcher waarin ze heerlijk weg kunnen kruipen. Ook is een tipi tent geschikt, die kan in de zomer nog lekker mee naar buiten.

Ongestoord ravotten op de speelzolder

Stoeien, schommelen, verstoppen en ravotten: hoe fijn is het voor kids als dat thuis gewoon ongestoord op zolder of in de speelkamer kan? En zo’n eigen speelparadijs maken, kan ook prima als je kleiner woont. Naast een kast met veel opbergruimte, is een tafel met stoelen om aan te werken een meubelstuk dat niet mag ontbreken. Zet op één van de muren krijtverf of magneetverf waarop je heerlijk kunt variëren. 

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Zo bespaar je ruimte in een kleine slaapkamer

dinsdag 13-07-2021

Zo bespaar je ruimte in een kleine slaapkamer

Een kleine slaapkamer zodat er genoeg opbergruimte ontstaat? Dat kan makkelijk! Wat dacht je van een schuifdeurkast of inloopkast met schuifdeuren?

Lees meer
Overzichtelijk opbergen in de garage of schuur: Zo doe je dat!

woensdag 19-05-2021

Overzichtelijk opbergen in de garage of schuur: Zo doe je dat!

Doe je voordeel met deze handige opbergideeën voor de garage: creëer met kasten de juiste indeling en berg eenvoudig al je spullen op in de garage.

Lees meer