• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Een opgeruimde meidenkamer: tips van de opruimcoach

Een opgeruimde meidenkamer: tips van de opruimcoach

Lang leve de lol, tot er geen doorkomen meer aan is

Meiden zijn getrainde hamsteraars. Opruimen is praktisch verboden. Toch moet een meisjes slaapkamer toegankelijk, hygiënisch en rustgevend zijn. Het blijft tenslotte de kamer waar ze rust, speelt en slaapt. Wist je dat een gemiddelde Nederlandse garderobe uit 173 kledingstukken bestaat, waarvan er zo’n 50 grotendeels ongedragen blijven. Dus, heb je dat nieuwe truitje echt nodig? Loop met je kleine meid de garderobe eens door. Laat haar kennis maken met het woordje duurzaamheid.

You don't need more space. You need less stuff!

Nog jaren vooruit met een goede basis

De fases van een meidenleven bepalen de inrichting van een slaapkamer. Bij een kleuter moet rekening gehouden worden met materialen die gemakkelijk te reinigen zijn, indirecte verlichting en veiligheid. Peuters ontdekken al lopend en spelend de slaapkamer. Kies daarom niet voor de duurste materialen. Er zal na verloop van tijd beslist nog het een en ander vervangen moeten worden. 

De al iets grotere meid voelt zich prettig in een bepaalde sfeer: laat dit thema of deze sfeer royaal terug komen in haar kamer. Zodra ze ouder wordt, komen er steeds vaker vriendinnen over de vloer. Een ruime speelgelegenheid op de slaapkamer mag! Zorg voor een tafel of bureau met stoelen waar ook huiswerk aan gemaakt kan worden. Hou de basis altijd eenvoudig. Zo kun je er nog jaren mee vooruit.

Opbergruimte in de meidenkamer

Na een aantal jaren sparen heb je al snel een schat aan mooie spullen op de meiden slaapkamer. Het juist opbergen hiervan is een kwestie van de ruimte slim benutten. Met een wand-vullende kast op maat bijvoorbeeld: daarmee verlies je weinig ruimte, maar win je heel veel opbergruimte. Ook door lades onder het bed te plaatsen, creëer je extra opbergruimte. Verkeerde redenen om spullen te bewaren zijn meestal; ‘Het kostte een klein vermogen’ en ‘Niet haar smaak maar gekregen van oma’. Vergeet niet; Alles wat je weg doet, hoef je nooit meer op te ruimen.

Is het ook bij jouw zoon een rommeltje? Wij geven tips!

In een open kast is de inhoud een lust voor het oog

Deurtje open, rommel weg, deurtje dicht: kasten mét deuren worden vaak ingezet als Eerste Hulp Bij Opruimen. Weliswaar praktisch, maar met een kast zonder deurtjes heb je ineens eindeloos veel stylingopties. Zo wordt de kastinhoud geen doorn in, maar juist een lust voor het oog! Open kasten zijn vaak ideaal voor iemand die van huis uit al lekker geordend is. Maar is dat niet jouw of jouw dochters sterkste kant, dan kan een opruimcoach uitkomst bieden.

Kledingkast op de meidenkamer

Leg en hang kleding soort bij soort op de meisjes slaapkamer. Dat ruimt lekker op! Neem mandjes voor al de sjaals en riemen en bewaar de zomerkleding apart van de winterkleding. Neemt je dochter moeilijk afstand van spullen? Probeer toch samen kritisch te kijken naar alle spullen. Hang grote kledingstukken op in plaats van ze in een vak te proppen. Alle toiletspulletjes kunnen in kleine bakjes. Dat ziet er gezellig uit op de slaapkamer én je kunt er gemakkelijk bij. Gezellig samen aan de slag voor een geslaagd resultaat! 

Tips van de opruimcoach voor het opruimen van de kledingkast 

  • Maak drie stapels: Wat draag je veel, wat bijna niet en wat kan sowieso weg? 
  • Staat er een kledingrek op de meiden slaapkamer? Haal alles van het kledingrek en sorteer dit ook. Kies voor allemaal dezelfde hangers om rust te creëren. 
  • Je hangt snel iets op een kledingrek en vervolgens hangt het er zo een paar dagen. Geef het rek daarom een tijdslimiet of deadline. Neem je voor om elke zondag het rek weer leeg te halen. 
  • Draag je het niet? Verkoop het dan. Verkopen is duurzaam en levert nog iets op. Dus houden, weg of verkopen.

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Een kleine kinderkamer inrichten mét genoeg opbergruimte

vrijdag 30-04-2021

Een kleine kinderkamer inrichten mét genoeg opbergruimte

In een kleine kinderslaapkamer kan een kleurrijke kledingkast al snel te veel worden. Met de volgende tips kun je een kleine kinderkamer optisch groter laten lijken mét genoeg opbergruimte.

Lees meer
Tips voor opbergmogelijkheden op zolder

maandag 01-03-2021

Tips voor opbergmogelijkheden op zolder

Benut de schuine ruimtes op zolder optimaal! Je zult versteld staan van de ruimte die je hebt door in de schuine hoeken opbergmogelijkheden te creëren.

Lees meer