• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Een kleine kinderkamer inrichten mét genoeg opbergruimte

Een kleine kinderkamer inrichten mét genoeg opbergruimte doe je zo!

RUIMTEGEBREK? WEES CREATIEF MET DE INDELING VAN DE KINDERSLAAPKAMER

Te veel spullen óf een te kleine kinderkamer? Dat is een vraag waar veel ouders mee stoeien. Door de kinderslaapkamer op de juiste manier in te richten, kun je genoeg opbergruimte creëren om alle spullen in kwijt te kunnen. De juiste inrichting van een kleine kinderkamer bepalen doe je zo!

Young, wild and messy!

Waarom is voldoende opbergruimte in de kinderkamer zo belangrijk?

De kinderkamer is het domein van je kind. Hier kan het relaxen, leren, spelen én natuurlijk slapen. De vele bezigheden stellen hun eisen aan de inrichting en flexibiliteit van de ruimte, vooral wanneer het om een kleine kinderkamer gaat. Je moet eenvoudig en snel orde op zaken kunnen stellen, zodat er voldoende ruimte is voor de volgende activiteit. Juist om die reden zijn functionele en overzichtelijke opbergmogelijkheden erg handig, bijvoorbeeld in de vorm van een (multi)functionele kinderkledingkast. Naarmate de kleine ouder wordt, verandert de behoefte aan opbergruimte. Maar voor elke leeftijd geldt de behoefte aan rust, orde en overzicht creëren.

Laat de kinderslaapkamer optisch groter lijken

Kleine kinderkamer? Met wat trucjes kun je ervoor zorgen dat de slaapkamer groter lijkt. Laat het plafond bijvoorbeeld optisch hoger lijken door een lambrisering te schilderen. Geef vervolgens het plafond dezelfde kleur als de wand boven de lambrisering. Zorg daarnaast dat de vloer vooral in het zicht blijft. Dat kun je doen door meubels aan de wand te hangen in plaats van op de vloer te zetten, of werk met hoge pootjes onder de kast. Door gebruik te maken van spiegels, kan de kamer ook optisch groter lijken. 

Tips van de opruimcoach voor een opgeruimde meidenkamer

Voldoende opbergruimte in de kast op de kinderkamer

Van de buitenkant kan een kinderkledingkast er fantastisch uitzien, maar vergeet niet dat de binnenkant net zo belangrijk is. Is er genoeg hangruimte, voldoende opbergruimte en zitten er eventueel lades in? Als er ergens veel opgeborgen mag worden is het wel op de kinderslaapkamer of speelkamer. Naast kinderkleding is er namelijk nog een verzameling aan viltstiften, knuffels, poppen, autootjes, blokken, spelletjes en boeken. Met de juiste kasten, ingericht met praktische laden, schappen en andere accessoires, is er ruimte voor alles. Zowel voor speelgoed als voor kleding.

Creëer extra opbergruimte in de kinderkamer 

Het is niet altijd noodzakelijk om geheel nieuwe kasten te plaatsen om opbergruimte in een kinderslaapkamer te creëren. Benut de ruimtes die er al zijn! Onder het bed is bijvoorbeeld vaak nog ruimte om grote lades te plaatsen. Of kies voor een hoogslaper op de kinderkamer, dat biedt nog meer opbergmogelijkheden in de vorm van bijvoorbeeld een kast.

Ook de overloop opruimen? Bekijk onze tips

Kinderkamer op zolder efficiënt indelen

Wanneer je kinderen op zolder slapen, heb je waarschijnlijk ook een schuine wand onder het dak. Deel deze ruimte efficiënt in en maak gebruik van alle opbergmogelijkheden! Zet bijvoorbeeld lage meubels onder de schuinte. Zo is vooral het bed onder de schuine kant erg ruimtebesparend. Of creëer opbergruimte onder het schuine dak met achter slimme schuifdeuren. Ook is het leuk om hierachter een verstopplek of hut te bouwen. Haal daarnaast het voordeel uit slapen onder het dak: Hang een leuke hangstoel in de nok. Of nog leuker: een schommel!

Zo maak je van zolder de perfecte speelkamer

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Opbergtips voor georganiseerde keukenkastjes

vrijdag 14-05-2021

Opbergtips voor georganiseerde keukenkastjes

In een keuken alles overzichtelijk opbergen doe je eenvoudig met deze tips. Berg spullen in de bijkeuken op in het zicht of uit het zicht achter schuifdeuren.

Lees meer
Een opgeruimde meidenkamer: tips van de opruimcoach

woensdag 07-04-2021

Een opgeruimde meidenkamer: tips van de opruimcoach

Met behulp van de tips van de opruimcoach lukt het om de slaapkamer van grote en kleine meiden overzichtelijk op te ruimen.

Lees meer