• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Opbergtips voor georganiseerde keukenkastjes

Opbergtips voor georganiseerde keukenkastjes

RICHT DE KEUKEN SLIM IN MET EEN RUIME KAST

De keuken is de plek waar het allemaal gebeurt. Hier worden taarten gebakken, gerechten bereid, of er wordt op z’n minst een goede kop koffie gezet. Het is hoe dan ook een plek waar je elke dag bent. Hoe fijn is het dan als je veel plezier aan deze ruimte beleeft? Dan is het een plek waar je maar al te graag blijft hangen: Om te kletsen, lang te tafelen of om te relaxen. Koken is leuk, en al helemaal wanneer niets je in de weg staat. Zorg er dan ook zo veel mogelijk voor dat je keuken er netjes bij staat en je schoon te werk gaat. Doe je voordeel met onze opbergtips voor een georganiseerde keuken.

My kitchen rules!

Organiseren kun je leren!

Organiseer allereerst je la met keukengerei. Door het plaatsen van verdelers in lades, zie gelijk welk keukengerei waar ligt en wat je wel en niet hebt. Handig is dat je verdelers kan verstellen naar wens, ga je voor meerdere kleine vakken? Of vind je lange, grote vakken fijn? Alles is mogelijk. Ook handig: gebruik kleine metalen bakjes zonder deksel om je lades te verdelen. Zo zie je in één oogopslag wat waar staat.

Van scheiden komt lijden, behalve als het om afval gaat

Scheid je afval in de keuken door verschillende prullenbakjes te gebruiken voor je verschillende soorten afval als plastic, glas, papier en groen. Zet alles netjes onder je wasbak of in een andere kast. Of nog handiger: in een diepe la. Maak daarnaast een ‘schoonmaakstation’ onder je wasbak, zodat je altijd gemakkelijk bij je schoonmaakspullen kan, zonder de hele kast overhoop te hoeven halen. Wil je het afvalstation liever niet in de keuken, maak er dan een in de garage of bijkeuken achter een wand met schuifdeuren

Op ieder potje past een deksel

Als je weinig kastruimte in je keuken hebt, maak dan optimaal gebruik van je muren. Als er bijvoorbeeld iets is wat voor iedereen in de weg ligt, zijn het wel deksels. Je kan ze niet of nauwelijks stapelen en als je ze op je pannen legt, liggen ze alleen maar in de weg. Tip: hang daarom een tijdschriftenrek aan een loze muur, de binnenkant van een kastje of aan de deur van je voorraadkast. Ideaal voor het opbergen van deksels!

Soort zoekt soort 

Organiseer daarnaast keukengerei op basis van functie. Je keuken werkt het fijnst wanneer alles op de goede plek staat. Denk hierbij aan het bij elkaar zetten van je kruiden, oliën en specerijen naast of bij je fornuis en anders in een kast. Plaats je snij- en broodplanken en messen bij je aanrecht. Het klinkt wellicht overbodig, maar het zijn de kleine details die het verschil maken en veelal het meeste plezier opleveren. Zijn er kookboeken die je echt niet kan missen in de keuken omdat dat éne recept erin staat? Kopieer het recept en geef het boek alsnog weg. Opgeruimd staat netjes!

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Overzichtelijk opbergen in de garage of schuur: Zo doe je dat!

woensdag 19-05-2021

Overzichtelijk opbergen in de garage of schuur: Zo doe je dat!

Doe je voordeel met deze handige opbergideeën voor de garage: creëer met kasten de juiste indeling en berg eenvoudig al je spullen op in de garage.

Lees meer
Een kleine kinderkamer inrichten mét genoeg opbergruimte

vrijdag 30-04-2021

Een kleine kinderkamer inrichten mét genoeg opbergruimte

In een kleine kinderslaapkamer kan een kleurrijke kledingkast al snel te veel worden. Met de volgende tips kun je een kleine kinderkamer optisch groter laten lijken mét genoeg opbergruimte.

Lees meer