• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Zo creëer je de mooiste wasruimte in huis

Zo creëer je de mooiste wasruimte in huis

geef je wasruimte de ruimte

De ruimte waar je wasmachine staat: meestal heb je hier een haat-liefde verhouding mee. Het is niet het meest opgeruimde deel van je huis. En je kunt je tijd toch beter besteden dan al wassend en strijkend? Maar pas op, stiekem breng je er menig uurtje door. Maar in een stijlvol washok is één of meerdere wasjes draaien geen straf! Gemotiveerd werk je dan heel wat stapels was we, met een leuk muziekje op de achtergrond om het ritme vast te houden. Maak daarom van de wasruimte thuis een opgeruimde én mooie ruimte waar je graag vertoeft. Heerst er in jouw wasruimte ook regelmatig chaos? Gelukkig zorgen deze opruimtips en ideeën voor de nodige inspiratie.

Wash - Dry - Fold - Repeat

Waar zet je de wasmachine neer in huis?

Niets is zo handig als een aparte wasruimte in huis: Een ware luxe. Helaas hebben niet alle woningen voldoende ruimte beschikbaar voor een aparte wasruimte. Met een beetje creativiteit vind je altijd wel een geschikte plek om de was te doen. Zet de wasmachine bijvoorbeeld op de zolder, in de bijkeuken, badkamer of de garage.

Tips voor een opgeruimde bijkeuken

Schep orde in de chaos

Wat hoort er nou eigenlijk in een wasruimte thuis? Allereerst uiteraard de wasmachine en de droger. Maar daarnaast ook de wasmand met (vuile) was, een wasrek en wasknijpers, een strijkplank en een strijkijzer. En dan hebben we het nog niet gehad over eventuele huishoudproducten, de stofzuiger, emmers, de bezem, handveger en blik en ga zo maar door. Zo heb je naast alle wasspullen, ook een complete overzichtelijke poetskast. Berg al die spullen zo efficiënt mogelijk op. 

Hang bijvoorbeeld een roede op waaraan je kleren kunt laten drogen die fijn van stof zijn. Er zijn ook inklapbare modellen verkrijgbaar die alleen ruimte in beslag nemen als ze in gebruik zijn. Een schap boven je wasmachine is ook handig om al je wasmiddelen en poeders hoog op te bergen. In ieder geval buiten het bereik van kinderhandjes.

Ideeën voor een kleine maar fijne wasruimte

Zelfs als je geen grote ruimte hebt, is het mogelijk om een gezellige en functionele wasruimte te creëren. Mooie details en opbergproducten kunnen een kleine ruimte een knusse en luchtige uitstraling geven. Breng er sfeer in zoals je ook bij de andere ruimtes doet. Is de ruimte voor de wasmachine wel erg klein? Plaats er een kleine kast bij. Zo creëer je een mooi hoekje voor je eigen mini wasserette. Een functionele en praktische oplossing! De droger kan natuurlijk bovenop de wasmachine. Dat scheelt meteen een hoop ruimte. Er bestaan zelfs superhandige hulpstukken om ze veilig op elkaar te plaatsen. Wanneer je je wasmachine en droger gestapeld hebt, kies dan voor een uittrekbaar schap tussen beide machines. Gemakkelijk om de wasmand op te zetten en de was uit de machine te halen. Dat spaart in ieder geval weer je rug. Zet je droger dicht bij je wasmachine. Handig om alles zo bij de hand te hebben! Dit maakt het wassen, drogen en opbergen tot een relaxte en aangename bezigheid.

Opruimtips van de opbergcoach

Veiligheid voorop

Belangrijk bij de inrichting van je wasruimte is de plek voor de afvoer, luchtcirculatie, stopcontacten en het aantal apparaten per energiegroep. Goed om te weten: een wasruimte is één van de plaatsen in huis waar waterlekkage wel eens voor kan komen. Kies daarom een praktische vloer, zoals bijvoorbeeld tegels of PVC. Bedenk ook dat je met volle manden was van A naar B loopt, dus maak die route zo kort en praktisch mogelijk.

Alles verstoppen en uit zicht met een juiste kastinrichting

In een wand- of muurkast kun je veel verstoppen: je kunt er van alles in kwijt. Wanneer de wasmachine en de droger netjes verstopt zijn achter schuifdeuren, ziet de ruimte er bijvoorbeeld meteen een stuk opgeruimder en aantrekkelijker uit. Je schoonmaakspullen berg je eenvoudig op door haken aan de muur te hangen. Hier hang je de bezems en trekkers aan. Een muurkast met schappen is ideaal voor emmers, poetsdoeken, schoonmaakmiddelen, enzovoort. Uit het zicht achter schuifdeuren, van vloer tot aan het plafond en van muur tot muur. 

Wasje klaar, vouwen maar!

Tot slot kun je de wasruimte stylen. Maak het bijvoorbeeld af met leuke wasmanden. Kies voor elke wasbeurt één wasmand. Dus bonte was, witte was, kookwas, handwas en ga zo maar door. Wasje klaar? Vouwen maar! Ga verder voor een leuke plant en goede verlichting. Zeker wanneer er geen raam in de ruimte zit. Heb je de ruimte? Denk dan ook eens aan een mobiel kledingrek. Zo’n overzichtelijke kamer om je was te doen maakt het leuk om te wassen, vouwen en strijken en geeft een opgeruimd gevoel! 

Kan ook de garage of schuur een opruimbeurt gebruiken?

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Kleding overzichtelijk opbergen? Ga voor een schuifdeursysteem!

dinsdag 26-10-2021

Kleding overzichtelijk opbergen? Ga voor een schuifdeursysteem!

Een kledingkast met schuifdeursysteem brengt veel voordelen met zich mee. Ontdek nu al onze opbergtips en stel eenvoudig jouw ideale kast met schuifdeuren samen!

Lees meer
8 tips voor het inrichten van een stoere jongenskamer

dinsdag 03-08-2021

8 tips voor het inrichten van een stoere jongenskamer

Weet je niet hoe je de kamer van jouw zoon moet inrichten? Doe inspiratie op voor een geschikte tienerkamer voor stoere puberjongens met voldoende opbergruimte!

Lees meer