• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Wasruimte-indeling: optimaliseer je ruimte met deze slimme opbergoplossingen

Laat je inspireren door deze handige ideeën voor jouw wasruimte

De wasruimte is meer dan alleen een plek om kleding te wassen; het is een centrale plek voor huishoudelijke taken. Daarom wil je deze ruimte natuurlijk graag geordend houden. Door slim gebruik te maken van de beschikbare ruimte en innovatieve opbergmethoden, kun je jouw wasruimte functioneel én stijlvol indelen. We vertellen je graag hoe je jouw wasruimte optimaal kunt inrichten.

When in doubt, wash it out

Benut de hoogte van de ruimte

In de wasruimte wil je natuurlijk alle ruimte benutten, vooral als je al niet veel plek hebt. Door de hoogte van de ruimte te benutten met hooggeplaatste schappen en kasten, kun je de vloerruimte vrijhouden voor de wasmachine en droger. Installeer zwevende planken boven deuren of in ongebruikte hoekjes voor extra opslag van wasmiddelen, schoonmaakartikelen, of zelfs seizoensgebonden kleding. Dit zorgt niet alleen voor meer vloeroppervlakte, maar helpt ook alles georganiseerd en binnen handbereik te houden.

Zo creëer je jouw perfecte wasruimte

Gebruik verborgen opbergruimtes 

Maak optimaal gebruik van de ruimte door verborgen opbergmogelijkheden te gebruiken. Installeer uitschuifbare laden en kasten onder de wasmachine of droger. Hiermee kun je wasmanden of schoonmaakspullen opbergen, terwijl ze netjes verborgen blijven wanneer je ze niet gebruikt. Een uitschuifbaar werkblad boven de apparaten biedt een perfecte plek voor het vouwen van wasgoed en kan ingeklapt worden wanneer meer ruimte nodig is.

Tip: zo richt je een kleine wasruimte handig in

Deel de wasruimte handig in

Een schuifwand biedt de perfecte oplossing om jouw wasruimte optimaal te benutten en tegelijkertijd stijlvol eruit te laten zien. Deze flexibele wanden kunnen worden gebruikt om afzonderlijke werkzones te creëren, waardoor je bijvoorbeeld een duidelijke scheiding kunt maken tussen het wasgebied en opbergruimtes. Ook kun je op deze manier jouw wasruimte scheiden van andere ruimtes, wat bijvoorbeeld heel handig is op zolder of in de bijkeuken. Schuifwanden zijn bijzonder effectief om ongebruikte hoekjes om te toveren in nuttige opbergruimtes. Bovendien kunnen ze, afhankelijk van je voorkeur en interieur, op maat worden gemaakt met opties zoals ingebouwde rekken of haken, waardoor je de beschikbare ruimte nog efficiënter kunt gebruiken. Dit alles maakt schuifwanden niet alleen een functionele keuze, maar ook een stijlvolle toevoeging aan elke wasruimte.

Ontwerp jouw schuifwand op maat

Kies de juiste containers 

Stijl hoeft niet opgeofferd te worden voor functionaliteit. Kies voor opbergcontainers en manden die niet alleen praktisch zijn, maar ook bijdragen aan een mooie uitstraling. Gebruik heldere, gelabelde bakken voor kleine items zoals wasknijpers en vlekkenverwijderaars. Een stijlvolle look van deze containers zorgt voor een nette, verzorgde uitstraling en maakt het makkelijker om snel te vinden wat je nodig hebt.

Tip: zo creëer je de mooiste wasruimte in huis

Label alle spullen

Even eerlijk, we zijn allemaal wel eens iets kwijtgeraakt toch? Dat is vanaf vandaag verleden tijd! Wanneer je al je spullen labelt, kan niets meer kwijtraken en weet iedereen waar alle spullen liggen en teruggelegd kunnen worden. Overweeg het gebruik van een labelmaker of schrijf ze zelf, net zo makkelijk en ook persoonlijker. Labelen is altijd een aanrader, en in het bijzonder in ruimtes waar veel verschillende soorten items worden bewaard, zoals schoonmaakproducten, gereedschappen, en wasbenodigdheden.

BLOG33 FOTO1.jpg

Door deze tips toe te passen, kun je jouw wasruimte omtoveren tot een functionele en stijlvolle ruimte. Met de juiste opbergoplossingen en een beetje creativiteit wordt het wassen misschien zelfs wel leuk om te doen!

Laat je inspireren

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

4 onderhoudstips om langer te genieten van je schuifwand

woensdag 22-05-2024

4 onderhoudstips om langer te genieten van je schuifwand

Onderhoud je schuifwand met deze onmisbare tips. Zo blijft de schuifwand net zo mooi en functioneel als toen je ‘m net in huis had.

Lees meer