• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Klein washok inrichten: zo benut je alle ruimte op zolder

Klein washok inrichten: zo benut je alle ruimte op zolder

vOOR EEN FUNCTIONELE RUIMTE OP ZOLDER

Het washok is voor veel mensen niet de ruimte waar ze het liefst zijn, maar toch wordt er stiekem best wat tijd doorgebracht. Belangrijk dus om vooraf washok inspiratie op te doen, zodat jij weet hoe je een kleine wasruimte zo goed mogelijk kunt inrichten. Zeker wanneer je wasruimte zich op de zolder bevindt en er weinig ruimte is, kunnen deze tips jou een eind op weg helpen om effectief met de ruimte om te gaan.

Wash, dry, fold, repeat

Hoeveel ruimte heb ik eigenlijk nodig?

Begin allereerst met het opruimen van je zolder. Trek die kasten en dozen open en bekijk welke spullen je door de jaren heen hebt verzameld. Stel jezelf de vraag of je die spullen allemaal nog wel nodig hebt. Op die manier krijg je een goed beeld van hoeveel opbergruimte je daadwerkelijk op zolder nodig hebt en welk deel er gereserveerd moet worden als wasruimte. 

Tip: zo berg je je spullen handig op onder een schuin dak

Werk de hoogte in

Heb je voor jezelf helder welke spullen er allemaal op zolder moeten worden opgeborgen en welk deel van de ruimte je gaat gebruiken als washok? Dan zijn er gelukkig een heleboel ideeën om het washok in te richten zodat je alle ruimte goed benut. Het meest eenvoudige is om de wasmachine en droger op elkaar te plaatsen en niet naast elkaar. Wanneer je de machines dan vervolgens in een wandkast plaatst, creëer je boven de machines ook nog opbergruimte! En het wordt nog beter: op de lege plaats naast de machines is ruimte ontstaan om je strijkplank op te bergen.

Tip: zo kun je je spullen opbergen op zolder

Gebruik de schuine wanden

Het nadeel van een washok op zolder, is dat de waskamer inrichting afhankelijk kan zijn van een schuin dak. Een zolder heeft nu eenmaal vaak schuine daken. De washok ideeën lijken dan misschien ver te zoeken, maar die schuine wanden bieden juist heel veel opbergruimte. Door bijvoorbeeld (schuif)deuren voor de schuine wanden te plaatsen, ontstaat er een lage kast die je kunt gebruiken voor het opbergen jouw spullen. Zo kun je in het hoge gedeelte van de zolder alsnog de wasmachine en droger opstapelen en alle ruimte goed benutten! 

Inspiratie voor opbergen op zolder

Rustige uitstraling

Om het geheel van de wasmachine, droger en strijkplank wat rustiger te laten ogen, kun je schuifdeuren ervoor plaatsen. De schuifdeuren zorgen ervoor dat alle spullen netjes zijn weggewerkt en geven een strakke look! Is strak voor jou niet voldoende en wil je ook op zolder een stijlvolle wasruimte, dan kun je je washok inrichten met rieten wasmanden, leuke muurstickers en een fel kleurtje op de muur. Zo voelt je wasruimte wat minder kil aan en wordt de was doen misschien zelfs leuk!

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

De meest effectieve manier om op te bergen onder een schuin dak

maandag 19-12-2022

De meest effectieve manier om op te bergen onder een schuin dak

Spullen opbergen op een zolder onder een schuin dak kan een grote uitdaging zijn. Maar hoe doe je dat op een effectieve manier? Wij geven je graag tips!

Lees meer
De zolder omtoveren tot slaapkamer doe je zo!

vrijdag 18-11-2022

De zolder omtoveren tot slaapkamer doe je zo!

Ga voor jouw mooiste slaapzolder of logeerkamer met deze inspiratievolle ideeën en de beste interieurtips. Slapen op zolder was nog nooit zo leuk!

Lees meer