• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Tips voor de slaapkamerinrichting voor jouw puberzoon

Tips voor de slaapkamerinrichting voor jouw puberzoon

EEN HELE UITDAGING OP ZICH!

Met de vele verschillende activiteiten in een tienerkamer is het inrichten vaak een hele uitdaging. Een slaapkamer zet je namelijk al snel te vol. Maar er moet natuurlijk ook voldoende ruimte overblijven om te kunnen spelen en creĆ«ren, gamen en chillen. En o ja, slapen! šŸ˜‰ Met deze tips creĆ«er je met gemak de perfecte tienerkamer voor jongens.

Big Boy Cave

Wanted! Opbergruimte

De kleine kledingkast die jaren op de kinderslaapkamer heeft gestaan voldoet op een gegeven moment niet meer. De kleerhangers passen er nog in, maar de shirts raken met de onderkant het schap al. Kleine jongens worden groot! Voor de kledingkast zoeken we dus al snel een vervangend exemplaar. Heb je een wand vrij? Overweeg dan eens een wandkast met schuifdeuren waarachter je heel veel kleding kunt opbergen. Ook een bureau is een essentieel meubelstuk in een tiener slaapkamer. Hier zal jouw zoon (hopelijk) zijn huiswerk maken. Zorg dat er voldoende ruimte is voor een computer met toetsenbord of laptop. Boeken en schriften voor school mogen uit het zicht in een la. Veel lades is namelijk geen overbodige luxe. Zeker met alle computer- en game-accessoires.

Logeetje over de vloer

Een lekker bed is belangrijk om te slapen en te chillen. In de gemiddelde tienerkamer is er net genoeg ruimte voor een bed, een kast en een bureau. Al snel wordt het bed dan ook een plek om overdag op te zitten. Een hoogslaper is daarom altijd een goede uitkomst! Deze zorgt er voor dat er voldoende ruimte op de vloer overblijft. Daar zou je zelfs nog een bureau onder kwijt kunnen. Ook al is het geen kleine jongen meer, zorg er altijd voor dat hij niet uit de hoogslaper kan vallen. Heb je wel de ruimte? Overweeg dan een twijfelaar of zelf een tweepersoonsbed. Dat is altijd handig voor logeetjes op termijn. Met een stapel kussens maak je van het bed al snel een knusse bank.

Zo richt je een kleine kinderkamer het best in

Geen straf zo'n gave slaapkamer om de dag door te brengen

De indeling van een kledingkast van een tiener is voor jongens vaak anders dan bij meiden. Die dames hebben nou eenmaal meer kleding. Heeft jouw zoon een ding met sneakers en petten, dan is het verstandig om daar schappen voor vrij te houden of haakjes aan de wand te maken. Omdat de boys toch menig uurtje doorbrengen in hun mancave, is het prettig om een raam open te kunnen zetten en te zorgen dat er voldoende daglicht binnenvalt. Bij het kiezen van de raamdecoratie is het dus belangrijk om daar rekening mee te houden. Let ook op het binnenvallen van zonlicht Ć©n de plek van het beeldscherm en de tv in de ruimte. Verder voorkomt een eigen wasmand op de kamer dat alle kleding op de grond belandt.

Mancave inrichten op zolder? Bekijk de stappen

Blauw past bij jou

Blauwe muren en blauw bedlinnen maken zelfs van een industriƫle slaapkamer een knusse plek. Of ga voor mooie grijstinten, die geven - wanneer ze goed worden toegepast - een warme sfeer. Daarnaast kun je hier royaal mee combineren. Denk maar aan blauw, oranje en geel. Blauw is goed voor de concentratie en van oranje en geel wordt je vrolijker en creatiever.

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Zo creƫer je de mooiste wasruimte in huis

dinsdag 07-09-2021

Zo creƫer je de mooiste wasruimte in huis

De ultieme wasmachinekast zorgt ervoor dat de wasmachine uit het zicht is en je ook je wasgoed mooi kunt opbergen. Met deze tips creƫer je een opgeruimd washok.

Lees meer
Tips voor de toepassing van een steellook roomdivider in huis

dinsdag 20-07-2021

Tips voor de toepassing van een steellook roomdivider in huis

Maak efficiƫnt gebruik van alle ruimte in de huiskamer! Ga voor een industriƫle scheidingswand in de woonkamer met behulp van een steellook roomdivider.

Lees meer