• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

8 tips voor het inrichten van een stoere jongenskamer

Doe ideeƫn op voor de styling van een jongens tienerkamer

Met de vele verschillende activiteiten in een jongenskamer is het inrichten vaak een hele uitdaging. Een slaapkamer zet je namelijk al snel te vol. Maar er moet natuurlijk ook voldoende ruimte overblijven om te kunnen spelen, gamen en chillen. En o ja, slapen! šŸ˜‰ Met deze tips creĆ«er je met gemak de perfecte slaapkamer voor jongens.

Big Boy Cave

Tip 1: Zorg voor genoeg opbergruimte

Voor we beginnen over de styling, moeten we het echt even hebben over de opbergruimte. Genoeg opbergruimte is namelijk onmisbaar! De kleine kledingkast die jaren op de kinderslaapkamer heeft gestaan voldoet op een gegeven moment niet meer. De kleerhangers passen er nog in, maar de shirts raken met de onderkant het schap al. Kleine jongens worden groot! Voor de kledingkast zoeken we dus al snel een vervangend exemplaar.

Deze kledingkast willen we natuurlijk zo efficiƫnt mogelijk gebruiken, want de indeling van een kledingkast van een tiener is voor jongens vaak anders dan bij meiden. Die dames hebben nou eenmaal meer kleding. Heeft jouw zoon een ding met sneakers en petten, dan is het verstandig om daar schappen voor vrij te houden of haakjes aan de wand te maken.

Heb je een wand vrij? Overweeg dan eens een wandkast met schuifdeuren waarachter je heel veel kleding kunt opbergen. Ook een bureau is een essentieel meubelstuk in een tiener slaapkamer. Hier zal jouw zoon (hopelijk) zijn huiswerk maken. Zorg dat er voldoende ruimte is voor een computer met toetsenbord of laptop. Boeken en schriften voor school mogen uit het zicht in een la. Veel lades is namelijk geen overbodige luxe. Zeker met alle computer- en game-accessoires. Verder voorkomt een eigen wasmand op de kamer dat alle kleding op de grond belandt.

Zo bespaar je ruimte in een kleine slaapkamer

Tip 2: Reserveer altijd een plekje voor logeetjes

Een lekker bed is belangrijk om te slapen en te chillen. In de gemiddelde tienerkamer is er net genoeg ruimte voor een bed, een kast en een bureau. Al snel wordt het bed dan ook een plek om overdag op te zitten. Een hoogslaper is daarom altijd een goede uitkomst! Deze zorgt er voor dat er voldoende ruimte op de vloer overblijft. Daar zou je zelfs nog een bureau onder kwijt kunnen. Ook al is het geen kleine jongen meer, zorg er altijd voor dat hij niet uit de hoogslaper kan vallen. Heb je wel de ruimte? Overweeg dan een twijfelaar of zelf een tweepersoonsbed. Dat is altijd handig voor logeetjes op termijn. Met een stapel kussens maak je van het bed al snel een knusse bank.

Tip 3: Investeer in raamdecoratie

Omdat de boys toch menig uurtje doorbrengen in hun mancave, is het prettig om een raam open te kunnen zetten en te zorgen dat er voldoende daglicht binnenvalt. Bij het kiezen van de raamdecoratie is het dus belangrijk om daar rekening mee te houden. Let ook op het binnenvallen van zonlicht Ć©n de plek van het beeldscherm en de tv in de ruimte. Zo kan jouw tienerzoon ongestoord gamen, of aan school werken natuurlijk.

Tip 4: Kies de juiste kleur

Bij het kiezen van de juiste kleur voor een stoere jongenskamer draait het niet alleen om wat er het mooist uitziet. Ook de invloed van kleur op het humeur en de creativiteit van je zoon is belangrijk om in het achterhoofd te houden. Met blauwtinten zit je altijd goed, omdat die rust en concentratie bevorderen. Ideaal voor zowel slaap als studie! Maar durf ook te experimenteren met krachtige accenten zoals diep rood of felgroen, die energie en avontuur in de ruimte brengen. 

Neutrale kleuren zoals grijs of beige vormen een goede basis voor kleurrijke accessoires en kunnen met bijna elk thema worden gecombineerd. Voor een moderne en stoere look zijn industriƫle tinten zoals donkergrijs of zwart ook een optie, vooral in combinatie met materialen zoals metaal en hout. Belangrijk is dat de gekozen kleuren de een omgeving creƫren waarin je zoon zich thuis voelt.

Mancave inrichten op zolder? Bekijk de stappen

Tip 5: Bedenk een thema

Bij het inrichten van een stoere jongenskamer is het kiezen van een specifiek thema een goede manier om de ruimte echt eigen te maken. Sportthema's, zoals voetbal, basketbal of skateboarden, zorgen bijvoorbeeld voor een energieke ruimte. Een ander leuk thema is bijvoorbeeld muziek, waarmee je een leuke wand kunt maken met CDā€™s of posters van artiesten. Of wat dacht je van een kunstzinnige kamer vol kleur? Alleen al in zoā€™n vrolijke kamer staan geeft je goede zin! Met een leuk thema kun je echt de persoonlijkheid van je zoon tot leven brengen.

Tip 6: Kies een coole stijl

Nadat je eenmaal een thema gekozen hebt, kun je nog kiezen voor een aanvullende woonstijl. Net zoals wij graag ons huis inrichten in een stijl die we mooi vinden, vinden de jongens het leuk als ze hun kamer helemaal eigen kunnen maken. Dit is dan ook de plek waar ze een groot deel van hun tijd doorbrengen. Er zijn diverse stijlen voor een stoere jongenskamer kunnen: van een industriĆ«le look met robuuste materialen en koele metaaltinten, tot een natuurthema met houten elementen en aardse kleuren.

Tip 7: Maak het gezellig met decoratie

Decoratie is onmisbaar voor het gezellig maken van een kamer. Denk aan muurstickers of posters met wereldkaarten of artiesten om een inspirerende omgeving te creĆ«ren. En wat dacht je van leuke persoonlijke fotoā€™s met familie en vrienden? Een lijstje eromheen en ophangen maar! Ook een leuk behang kan veel verschil maken! Een kleurrijk vloerkleed en beddengoed met patronen kunnen de kamer opfleuren, terwijl posters of ingelijste kunstwerken een persoonlijk tintje geven.

Tip 8: Maak de kamer compleet met de juiste meubels

Bij het uitkiezen van meubels voor een stoere jongenskamer is het belangrijk om zowel functionaliteit als plezier in gedachten te houden. We gaven al advies over het bed, maar er zijn nog genoeg andere meubels die minstens zo belangrijk zijn! Een robuust bureau met voldoende opbergruimte voor boeken en speelgoed is essentieel voor huiswerk en creatieve projecten. Vergeet ook niet een comfortabele, maar stoere stoel en een boekenkast of planken om favoriete boeken en gadgets tentoon te stellen. Met deze meubels creƫer je een functionele, maar vooral ook een coole jongenskamer waar elke tiener van droomt.

Zo richt je een kleine kinderkamer het best in

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Zo creƫer je de mooiste wasruimte in huis

dinsdag 07-09-2021

Zo creƫer je de mooiste wasruimte in huis

De ultieme wasmachinekast zorgt ervoor dat de wasmachine uit het zicht is en je ook je wasgoed mooi kunt opbergen. Met deze tips creƫer je een opgeruimd washok.

Lees meer
Tips voor de toepassing van een steellook roomdivider in huis

dinsdag 20-07-2021

Tips voor de toepassing van een steellook roomdivider in huis

Maak efficiƫnt gebruik van alle ruimte in de huiskamer! Ga voor een industriƫle scheidingswand in de woonkamer met behulp van een steellook roomdivider.

Lees meer