• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Tips voor de toepassing van een steellook roomdivider in huis

Tips voor de toepassing van een steellook roomdivider in huis

OPDELEN VAN LEEFRUIMTES KAN HEEL STIJLVOL

Een woonkamer opdelen met behulp van steellook schuifdeuren is een perfecte manier om afzonderlijke hoeken te creëren en toch het ruimtelijke effect van een woonkamer behouden. Dankzij de glazen deuren valt het daglicht ver naar binnen en heb je vanuit de ene kamer een mooie doorkijk naar het andere gedeelte. De volgende tips helpen je om de juiste plek en uitvoering te kiezen voor een schuifwand in de woonkamer.

In between doors

Trendy stalen deuren passen bij elke woonstijl

De woonkamer is de kern van de woning: hier komen alle bewoners samen. Een woonkamer moet voornamelijk comfort bevatten en elke plek van een meubelstuk moet een logische verklaring hebben. Tafeltjes worden daar neergezet waar zij écht nodig zijn. Houd daarnaast de zithoek zo veel mogelijk open. Dit heeft een uitnodigend effect, is toegankelijk en er kunnen altijd eenvoudig stoelen bijgeschoven worden. Zorg er in ieder geval voor dat er oogcontact mogelijk is. Is de kamer iets te ruim om toch een knus gevoel te creëren? Dan kun je ervoor kiezen om deze met een glazen tussenwand op te delen in twee volwaardige leefruimtes. Combineer je het glas met een matzwarte omlijsting? Dan heb je meteen een stoere industriële look die lijkt op de trendy stalen deuren van dit moment. Dit past prima bij heel veel woonstijlen!

Een blikvanger in huis

Een stijlvolle wand met schuifdeuren is niet alleen handig voor een opsplitsing van ruimtes, maar zorgt ook voor minder tocht wanneer er ergens een deur open staat. Daarnaast is het gunstig voor de akoestiek in huis en kan het een gave eyecatcher zijn. Dit is al een mooi meubelstuk op zich! Met name in kleine ruimtes zorgt zo’n fraaie glazen wand op een luchtige manier voor wat extra privacy.

Een kwestie van schuiven

Heb je op de begane grond of de verdieping niet veel ruimte? Pas dan houten of - voor een meer industriële uitstraling - stalen schuifdeuren toe op de plekken waar het kan. Schuifdeuren zijn perfecte ruimtebespaarders!

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

8 tips voor het inrichten van een stoere jongenskamer

dinsdag 03-08-2021

8 tips voor het inrichten van een stoere jongenskamer

Weet je niet hoe je de kamer van jouw zoon moet inrichten? Doe inspiratie op voor een geschikte tienerkamer voor stoere puberjongens met voldoende opbergruimte!

Lees meer
Zo bespaar je ruimte in een kleine slaapkamer

dinsdag 13-07-2021

Zo bespaar je ruimte in een kleine slaapkamer

Een kleine slaapkamer zodat er genoeg opbergruimte ontstaat? Dat kan makkelijk! Wat dacht je van een schuifdeurkast of inloopkast met schuifdeuren?

Lees meer