• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Richt in 4 stappen je eigen mancave op zolder in

Richt in 4 stappen je eigen mancave op zolder in

Laat je langgekoesterde wens in vervulling gaan

Het is voor iedere man een langgekoesterde droom: een mancave. Dé plek waar je ongestoord eindeloos kunt gamen, voetbal kunt kijken en muziek kunt luisteren of maken. Met vrienden of alleen: het is in ieder geval een plek om heerlijk tot rust te komen. Een leegstaande zolder laat zich perfect lenen voor het creëren van die mancave!

Mancave: where men can be men

Stap 1: bepaal de basis

Het interieur van een mancave lijkt in eerste instantie misschien niet zo belangrijk, maar uiteindelijk bepaalt het wel of jij je er prettig voelt. Denk daarom goed na over de basiselementen, zoals de kleur op de wanden en de soort vloer. Zeker als je niet wil dat het hele gezin je op zolder hoort rondlopen, is een geluidsdempende vloer essentieel. Daarnaast zijn zolders vaak geen hele grote ruimtes, dus probeer de kleuren op de muur licht te houden om het gevoel van ruimte te bewaren. Tenzij je natuurlijk het echte ‘grotgevoel’ gevoel wil creëren, want dat bereik je met een krachtige donkere kleur op de muur. Ga voor stoere kleuren zoals donkergroen en grijs en combineer dit met houten materialen.

Eerst opruimen? Dat kan in 4 stappen

Stap 2: maak gebruik van de schuine wanden

De schuine wanden op zolder voelen vaak als een obstakel, maar voor een mancave is dit juist winst! Door de schuine wanden voelt de ruimte namelijk kleiner aan en creëer je eenvoudig het huiselijke gevoel dat een mancave nodig heeft. Bovendien kun je ruimte onder de schuine wanden ook nog eens gebruiken voor een opbergkast. Steek de handen uit de mouwen en plaats zelf eenvoudig een op maat gemaakte schuifwand onder het schuine dak. En in de kasten achter deze wanden berg je eenvoudig je drankjes, games en vinylplaten op: opgeruimd staat netjes! Ook voor alle rommel die misschien niet in de mancave thuishoort -maar toch op zolder opgeslagen wordt- zijn schuifwanden onder de schuine wand een grote uitkomst.

Richt eenvoudig je zolder in als hobbyruimte

Stap 3: inrichten met de juiste meubels

Wellicht het belangrijkste onderdeel van de mancave: de bank. Een lekkere relaxbank of -stoel is geen overbodige luxe, want die gaat waarschijnlijk veel gebruikt worden. Geen ruimte voor een (grote) TV? Maak dan zelf een thuisbioscoop met een beamer: veel vetter! En vergeet een (zuinige) koelkast niet, want je wil natuurlijk niet al die trappen hoeven te lopen voor elk drankje. Als je de ruimte hebt kun je daar nog een barretje met wat barkrukken bij maken. Óf ga voor een speciale drankkast waar je je mooiste flessen in uitstalt.

Stap 4: maak ‘m af met accessoires!

Leuk en aardig al die interieurstyling, maar uiteindelijk heeft een mancave niet te veel poespas nodig. Want laten we eerlijk zijn: de zolder zal zich vanzelf wel vullen met allerlei mannenspeelgoed. Qua aankleding doen wat metalen wandbordjes met retro-look het goed in elke mancave. En verder volstaat een mooi kleed, een dartbord aan de muur en misschien zelfs een pool- of voetbaltafel al. Vergeet ook niet de muziekvoorziening: ga voor een goed soundsysteem of geef je platenspeler een mooi plekje.

Handyman, bouw je eigen mancave!

Ben jij een echte handyman en deins je niet terug voor een beetje doe-het-zelven? Dan kun jij die mancave ook zelf maken. Leuk projectje! Kies de vloer, maar leg ‘m zelf. Kies de verf, maar leg ‘m zelf. Kies de schuifdeuren, maar monteer ze zelf. Zelfs de schuifdeuren voor een wand kun je zelf monteren! Laat je goed informeren, lees de technische informatie en deze klus heb je zo geklaard. Op deze manier wordt het echt jóuw enige echte mancave!

Bekijk meer creatieve ideeën voor op zolder

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

8 creatieve ideeën voor jouw zolder

vrijdag 20-01-2023

8 creatieve ideeën voor jouw zolder

Weg rommelzolder! Wij geven je 8 ideeën en genoeg inspiratie hoe je je zolder kunt inrichten en weer goed gebruik kunt gaan maken van de ruimte.

Lees meer
De meest effectieve manier om op te bergen onder een schuin dak

maandag 19-12-2022

De meest effectieve manier om op te bergen onder een schuin dak

Spullen opbergen op een zolder onder een schuin dak kan een grote uitdaging zijn. Maar hoe doe je dat op een effectieve manier? Wij geven je graag tips!

Lees meer