• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

De zolder opruimen in 4 stappen

De zolder opruimen in 4 stappen

ZO MAAK JE RUIMTE

De zolder is vaak een verzamelplek voor veel rommel. En dat terwijl die ruimte veel beter benut kan worden! Ga ontspullen of deel de zolder efficiënter in, zodat je hier eenvoudig een thuiskantoor, fitnessruimte of extra slaapkamer van kunt maken.

Van rommelzolder naar een nette ruimte

1. Goede voorbereiding

Start met een planning voor je opruimsessie: ga je alles in één dag doen, of deel je het op? De klus opdelen kan voor jezelf een drempel wegnemen en het kan motiverend werken om delen af te kunnen vinken. Maak een ruime tijdsinschatting, want je onderschat vaak hoeveel werk hierbij komt kijken.

2. Maak zones en categorieën

Deel de ruimte op in verschillende zones: bijvoorbeeld de verhuisdozen, opbergkisten en de kast. Werk deze één voor één af, zodat het een behapbare klus wordt. Sorteer vervolgens ook alle spullen op in categorieën: wat kan op zolder blijven, wat verdient een andere plek in huis en wat kan weg of naar iemand anders? Zo behoud je het overzicht.

Opruimen met Feng Shui

3. Opbergoplossingen

Voor de spullen die je graag op zolder wil laten liggen, zijn slimme opbergoplossingen nodig. Opbergen onder een schuine wand op zolder vraagt om creatieve ideeën. Benut de volledige hoogte van de zolder door er een rechte voorzetwand of schuifwanden voor te plaatsen. Zo wordt de schuine wand recht en creëer je hierachter volop opbergruimte. Zo kun je veel spullen uit het zicht houden, wat dus zorgt voor lekker veel overzicht op zolder.

Opruimtips van de opbergcoach

4. Creëer een extra ruimte op zolder

Creëer met een roomdivider een afscheiding op zolder. Zo maak je van één ruimte, twee ruimtes! Aan de ene kant van de divider is er plek om op te bergen, en aan de andere kant heb je ruimte gecreëerd voor een thuiswerkplek, fitnessruimte of slaapkamer. Natuurlijk is het voor de veiligheid wel belangrijk dat er dan een vaste trap naar de zolder is. Daarnaast is het belangrijk dat er voldoende licht is. Dat kan door een dakkapel of dakraam te plaatsen.

Kan ook de garage of schuur een opruimbeurt gebruiken?

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Inrichtingstips voor een kast in de gang of overloop

woensdag 13-04-2022

Inrichtingstips voor een kast in de gang of overloop

Wil jij de ruimte in je huis goed benutten? Creëer genoeg opbergruimte in de gang of overloop met een kast met schuifdeuren. Een warm welkom!

Lees meer
Kies voor een kast van vloer tot plafond in de slaapkamer

dinsdag 25-01-2022

Kies voor een kast van vloer tot plafond in de slaapkamer

Ontdek de vele voordelen van een inbouwkast van muur tot plafond in de slaapkamer. Laat je inspireren door de opbergmogelijkheden!

Lees meer