• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Overzichtelijk opbergen in de garage of schuur: Zo doe je dat!

Overzichtelijk opbergen in de garage of schuur: Zo doe je dat!

OOIT WAS DE GARAGE HET DOMEIN VAN DE AUTO

De schuur en garage: je komt hier altijd ruimte tekort. Er staan fietsen, je gereedschap, een BBQ en alles wat verder niet in huis staat. Voor je het weet staat ‘ie helemaal vol met van alles en nog wat. Wil je effectief gebruik maken van de ruimte in de schuur? Lees dan verder en pak je voordeel met de volgende tips.

Keep it simple

Betrek de muren voor extra opbergmeters

Om overzichtelijk op te bergen in de garage, is het allereerst belangrijk om effectief gebruik te maken van de ruimte die je hebt, zoals de muur. Hang hier zoveel mogelijk spullen aan op. Bijvoorbeeld je fietsen, je ladder of de fietsendrager van de auto. Ook kun je ervoor kiezen om een kast aansluitend aan de muur te plaatsen. Een geschikte muurkast met diepe schappen is bijvoorbeeld het BROR-systeem van IKEA®. Dit is een stoere, stevige kast voor het opbergen van grote, zware items. Dit is ook handig om te vullen met bakken of draadmandjes. Deze zijn verkrijgbaar in alle maten en je ziet in één oogopslag wat waar ligt.  Houd deze muurkast eenvoudig uit het zicht met behulp van schuifdeuren.

Val je in de garage of schuur bijna over alle soorten ballen en ander buitenspeelgoed? Maak eenvoudig een opbergplek voor ballen door een paar spinnen te spannen tegen de muur. De ballen klem je vervolgens achter de spinnen: opgeruimd staat netjes!

De auto? Die staat lekker buiten

Wanneer je de auto op de oprit kan laten staan, blijft er in de garage een enorme ruimte over voor een werkkamer, atelier of knutselhok. En een ruimte waar gecreëerd wordt, kan beslist niet zonder kast. Een mooie kast biedt ruimte voor manden en dozen om gereedschap in op te bergen. Deze afgewerkte projecten krijgen een pronkplek op hogere planken. Helemaal leuk: verzamel antiek gereedschap om uit te stallen. In een oude hamer of zaag zijn de sporen van jarenlang ambacht zichtbaar. Creatieve inspiratie gegarandeerd! Dus zorg rondom de werkbank ook voor voldoende schappen en haken aan de muur.

Opbergsysteem met gerecyclede voorraadpotjes

Het kleine spul in de garage kun je opbergen in bakjes en voorraadpotjes. Door de deksel vast te schroeven aan de onderkant van een schap, draai je eenvoudig het doorzichtige glazen potje met  bijvoorbeeld schroeven, verfresten, bloemzaadjes in de deksel en voilà: een overzichtelijk opbergsysteem!

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Zo creëer je leuke speelhoekjes in de speelkamer, mét opbergtips!

woensdag 09-06-2021

Zo creëer je leuke speelhoekjes in de speelkamer, mét opbergtips!

Wie wil er nou geen leuk ingerichte speelkamer? Lees nu de laatste tips voor sfeervolle speelhoekjes en voldoende opbergruimte in de speelkamer of zolder.

Lees meer
Opbergtips voor georganiseerde keukenkastjes

vrijdag 14-05-2021

Opbergtips voor georganiseerde keukenkastjes

In een keuken alles overzichtelijk opbergen doe je eenvoudig met deze tips. Berg spullen in de bijkeuken op in het zicht of uit het zicht achter schuifdeuren.

Lees meer