• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

8 creatieve ideeën voor jouw zolder

8 creatieve ideeën voor jouw zolder

Gebruik de ruimte optimaal!

De zolder, het is de ruimte in huis waar je misschien wel de minste tijd doorbrengt. Vaak is het dus een loze ruimte met vooral veel rommel. Toch biedt ook de zolder ontzettend veel mogelijkheden en kun je met een paar handige trucjes er een ruimte met een duidelijke functie van maken. Laat je verrassen en inspireren met deze 8 ideeën en maak ook jouw zolder een waardige ruimte van het huis!

Idee 1: fijne werkplek

Werken doen we inmiddels ook regelmatig thuis, tussen alle huis- tuin- en keukenperikelen door. Wil je werk toch graag gescheiden houden van privé en een plek creëren die echt aanvoelt als je thuiskantoor? Dan kan de zolder daar een hele goede oplossing voor zijn. Je hoeft er immers buiten werktijden niet te komen! Met deze tips en tricks maak jij eenvoudig een echte kantoorzolder.  

Zo maak je van je zolder een werkplek

Idee 2: hobbyisten opgelet!

Naast werken, kun je op zolder natuurlijk ook heerlijk hobbyen. Afhankelijk van wat je hobby is, bepaal je de inrichting. Kun jij je helemaal verliezen in je hobby en daardoor nogal eens wat rommel maken? Denk dan vooraf in ieder geval eens na over de opbergmogelijkheden. Met een schuifwand op zolder, kun je de meeste rommel simpel wegwerken. Lees hier meer tips om je hobbykamer in te richten.

Ontdek hoe je je hobbykamer op zolder kunt inrichten

Idee 3: bouw je mancave

Heb je al eens gedacht aan… een mancave op zolder? Er is absoluut geen schuur of kelder nodig om die droom uit te laten komen. Ook de zolder leent zich uitstekend voor een ruimte waar je rustig met vrienden kunt ontspannen en ongestoord voetbal kunt kijken of kunt gamen. Maak van de zolder de favoriete plek in huis.

Bouw zelf je mancave op zolder

Idee 4: inloopkast

Voor de man een mancave, voor de vrouw een inloopkast. En er hoeft niet geruzied te worden, want met een scheidingswand op zolder, kunnen beide gerealiseerd worden. Geef je kleding, accessoires en sieraden een mooi plekje in de inloopkast en de zolder heeft nog nooit zo’n goede bestemming gehad! 

Inspiratie voor je inloopkast

Creëer een inloopkast op zolder

Idee 5: speelzolder

Ook voor kinderen kan de zolder een ontzettend leuke plek zijn. Misschien vinden ze de zolder nu een beetje griezelig, maar door er een speelkamer van te maken verandert dat helemaal! Ze kunnen zich er heerlijk terugtrekken en nog een voordeel: het speelgoed hoeft niet iedere avond opgeruimd te worden. 

Creëer een perfecte speelzolder

Idee 6: slapen als nooit tevoren

Natuurlijk kun je de zolder ook gebruiken als slaapkamer, of misschien zelfs als twee slaapkamers als je de ruimte hebt. De schuine wanden zorgen voor een geborgen gevoel, waardoor je heerlijk zult slapen op zolder. Onze interieurstylist geeft je graag meer tips over hoe je je zolder kunt inrichten als slaapkamer.   

Maak van je zolder een slaapkamer

Idee 7: het mooiste washok

Niemand ontkomt eraan: de was. Het is misschien wel het minst leuke klusje van het hele huishouden, maar het kan een stuk leuker worden wanneer je er een speciale ruimte voor inricht. Veel zolders zijn prima geschikt voor een washok en bieden ook nog eens een boel opbergmogelijkheden achter de schuine wanden. 

Tips om een washok in te richten op zolder

Idee 8: zolder als opbergruimte

De zolder als opbergruimte is natuurlijk bij de meeste mensen al het geval. Wil je deze opbergruimte niet verliezen, kijk dan eens of het mogelijk is om het te combineren: én een ruimte met een functie én opbergruimte. Meestal bieden de schuine wanden erg veel opbergruimte, zelfs bij hele scherpe hoeken kan er een wandkast voor geplaatst worden. Lees meer tips om je zolder slim in te delen! 

Wat zijn de opbergmogelijkheden op zolder?

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Het handigste opbergsysteem voor jouw garage

vrijdag 03-02-2023

Het handigste opbergsysteem voor jouw garage

Zoek je het perfecte opbergsysteem voor jouw garage? Maak optimaal gebruik van de ruimte met deze oplossing en zorg voor een netjes opgeruimde garage!

Lees meer
Richt in 4 stappen je eigen mancave op zolder in

donderdag 05-01-2023

Richt in 4 stappen je eigen mancave op zolder in

Laat je langgekoesterde droom uitkomen en creëer van je zolder een echte mancave. Met een paar simpele tips, heb je in een handomdraai die mancave klaar!

Lees meer