• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Creëer een kledingkamer met inloopkast op zolder

Benut deze lastige ruimte optimaal

Het creëren van een kledingkamer met een inloopkast op zolder kan dé oplossing zijn voor jouw opbergproblemen. Zolderkamers worden vaak ondergewaardeerd, terwijl ze juist enorm veel potentie hebben. Zie je zolder niet langer als een opslagplaats voor ongebruikte items, maar transformeer deze tot een modieuze ruimte waarin je je kleding en accessoires kunt uitstallen. Deze inspirerende interieurtips helpen je op weg naar jouw droominloopkast.

I could give up shopping, but I’m not a quitter.

Kies voor een inbouw kledingkast

Een inbouw kledingkast is een geweldige keuze voor je kledingkamer op zolder. De kast kan precies op maat gemaakt worden, wat betekent dat je de volledige ruimte optimaal kunt benutten, ook als je te maken hebt met schuine wanden. Een kledingkast op maat zorgt ervoor dat je alle ruimte hebt om je kleding en accessoires netjes en georganiseerd op te bergen.

Ontdek meer manieren om een inloopkast te creëren

Ga vervolgens voor schuifdeuren voor de inbouwkast. Schuifdeuren zijn niet alleen ruimtebesparend, maar geven ook een moderne en stijlvolle uitstraling aan je kledingkamer. Een kledingkast met schuifdeuren zorgt voor een strakke look en maakt het makkelijk om je kleding te bereiken. Bovendien zorgen schuifdeuren ervoor dat je kledingstukken stofvrij blijven.

Stel jouw schuifdeuren op maat samen

Creëer een comfortabele ruimte

Maak van jouw kledingkamer meer dan alleen een ruimte om je kleding op te bergen. Voeg een comfortabele stoel toe, hang wat kunst aan de muur of zet een leuke plant neer. Door deze persoonlijke details toe te voegen, wordt jouw kledingkamer een plek waar je graag tijd doorbrengt.

Ook een grote spiegel is een essentieel onderdeel van elke kledingkamer. Het helpt je niet alleen bij het beoordelen van je outfit, maar het maakt de ruimte ook lichter en ruimer. De reflectie van de spiegel laat de kledingkamer namelijk groter lijken. Je kunt kiezen voor een staande spiegel of een spiegel die aan de wand hangt, afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt. En wist je je schuifwand ook kan voorzien van een spiegeldeur? Win-win!

Meer inspiratie voor een kast met spiegeldeur

Verlichting is de sleutel

De juiste verlichting kan een enorm verschil maken in je kledingkamer. Kies voor heldere, neutrale verlichting die de kleuren van je kledingstukken goed weergeeft. Je kunt ook overwegen om verlichting in je kasten te installeren. Om nog beter zicht te hebben op je kledingcollectie. Daarnaast kan sfeerverlichting, zoals een mooie hanglamp of een aantal sfeervolle tafellampen, de ruimte een warme en uitnodigende uitstraling geven.

Schuifwandkast met LED strip

Organiseer je kleding (minstens twee keer per jaar)

Het hebben van een inloopkast geeft je de mogelijkheid om je kleding op een manier te organiseren die voor jou werkt. Je kunt je kleding bijvoorbeeld sorteren op kleur, soort, seizoen of gelegenheid. Kleding uit een ander seizoen, zoals zomer- of winterkleding, kun je tijdelijk stofvrij opbergen in afsluitbare bakken of reiskoffers. Tip: plan hiervoor twee keer per jaar een vast moment in je agenda om deze garderobe te wisselen. Bijvoorbeeld de derde zondag van april en de tweede zondag van oktober. Dat voorkomt uitstelgedrag en zorgt dat je minstens twee keer per jaar je garderobe ordent. Zo creëer je niet alleen een esthetisch aangename inloopkast, maar zorg je er ook voor dat je altijd dat ene kledingstuk kunt vinden dat je zoekt.

Door deze tips toe te passen, kun je van je zolder een prachtige kledingkamer met inloopkast maken. Vergeet niet dat dit jouw ruimte is, dus voel je vrij om het in te richten op een manier die jou het meeste aanspreekt. Veel plezier met het creëren van jouw droom kledingkamer op zolder!

Ruim je zolder op in 4 stappen

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Houd de speelkamer opgeruimd met deze opbergtips

donderdag 22-06-2023

Houd de speelkamer opgeruimd met deze opbergtips

Ontdek hoe je met slimme opbergtips en stijlvolle kinderkasten de speelkamer of kinderkamer altijd opgeruimd houdt. Het opbergsysteem dat werkt!

Lees meer
Een inloopkast in een kleine slaapkamer maak je zo!

donderdag 25-05-2023

Een inloopkast in een kleine slaapkamer maak je zo!

Ontdek hoe je een stijlvolle en praktische inloopkast creëert in een kleine slaapkamer met slimme oplossingen en op maat gemaakte opbergmogelijkheden.

Lees meer