• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Houd de speelkamer opgeruimd met deze opbergtips

Zo ruim je speelgoed overzichtelijk op

Als ouder weet je als geen ander hoe snel een speelkamer of kinderkamer rommelig kan worden. Kinderen houden van spelen, en dat kan leiden tot een berg speelgoed dat over de hele kamer verspreid ligt: hoe vaak je ook opruimt. Maar geen zorgen! Met deze praktische en creatieve opbergtips houd je de speelkamer opgeruimd en overzichtelijk. Samen opruimen wordt een feestje!

Imagination is everything.

Ga voor een mooie én leuke kinderkast

Een kinderkast is niet alleen een plek om kleding op te bergen, maar ook perfect voor speelgoed, knutselspullen en boeken. Kies voor een kinderkast met genoeg opbergruimte en vakken van verschillende groottes. Is de speelkamer een kleine ruimte? Ga dan de hoogte in! Een hoge kinderkamerkast of rekken die je aan de muur kunt hangen, zijn perfect voor het benutten van de verticale ruimte. Overweeg een ook een kast met schuifdeuren om nog meer plek te besparen: schuifdeuren hebben namelijk geen openzwaai, waardoor het minder ruimte in de kamer opeist. Kies daarbij voor schuifdeuren met softclose om de kinderhandjes nog beter te beschermen. 

Zo kies je de beste kinderkledingkast

Een tijdloze en stoere kinderkast

Voor de wat oudere kinderen kan een stoere kinderkast een leuke toevoeging zijn aan de speelkamer. Met een kast in een stoere stijl, zoals industrieel of rustiek, geef je de kamer een meer volwassen uitstraling. Dit kan een leuke overgang zijn voor kinderen die hun speelkamer willen laten 'meegroeien' met hun leeftijd. Wist je dat je met schuifdeuren op maat helemaal zelf het materiaal kan kiezen waarvan de deur en de omlijsting gemaakt worden? Zo matcht het altijd perfect met het interieur van de speelkamer.

Mix en match jouw favoriete schuifwand

Organiseer op maat

Een goed georganiseerde speelkamer begint met het juiste opbergsysteem voor in de kinderkast. Kies voor opbergsystemen die specifiek ontworpen zijn voor de soorten speelgoed die je kind heeft. Denk aan kleine opbergdozen voor Lego, grote bakken voor knuffels en aparte planken voor boeken.

Maak gebruik van leuke, kleurrijke opbergdozen die kinderen aanspreken: dan wordt opruimen ineens veel leuker! Je kunt in een kast ook hangende opbergers gebruiken voor lichtere items zoals knuffels en verkleedkleren.

Soms zijn er speciale stukken speelgoed of verzamelingen die je kind dolgraag wil laten zien aan vriendjes. Creëer een 'display' ruimte in de kamer waar deze bijzondere stukken kunnen worden uitgestald. Dit geeft de kamer een persoonlijk tintje en het is een geweldige manier om je kinderen te belonen voor het netjes houden van hun spullen.

Tip: creëer leuke speelhoekjes in de speelkamer

Regelmatig opruimen

Maak er een gewoonte van om elke week samen met je kinderen op te ruimen. Dit is niet alleen een goede manier om de speelkamer netjes te houden, maar het leert je kinderen ook over verantwoordelijkheid en organisatie. Plan hiervoor een vast moment in de week of maak er afspraken over, zoals ze een deadline te geven. Maak het opruimen leuk door er een spel van te maken, bijvoorbeeld wie het snelst zijn speelgoed op de juiste plek kan zetten.

 

In elke speelkamer, groot of klein, is het belangrijk om de ruimte kindvriendelijk en veilig te houden. Zorg ervoor dat kasten en rekken stevig staan en dat alle speelgoed binnen het bereik van je kinderen is. Zo creëer je een ruimte waarin je kinderen naar hartenlust kunnen spelen én opruimen.  

Zo maak je van zolder de perfecte speelkamer

Meer kleine kinderslaapkamer ideeën

Heb je niet de luxe van een aparte speelkamer? Geen probleem! Een kastenwand kan ook in een kleine slaapkamer een wereld van verschil maken. Door het gebruik van slimme opbergoplossingen zoals onderbedboxen, schuifkasten of multifunctionele meubels, kan je heel wat ruimte vrijmaken.

Meer tips voor de inrichting van een kleine slaapkamer

Kinderkamer houten kratten

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

De beste opbergtips voor elke ruimte in huis

donderdag 06-07-2023

De beste opbergtips voor elke ruimte in huis

Ontdek praktische en stijlvolle opbergtips voor elke ruimte in huis, van de garage tot de slaapkamer, met behulp van kastenwanden en opbergsystemen.

Lees meer
Creëer een kledingkamer met inloopkast op zolder

donderdag 08-06-2023

Creëer een kledingkamer met inloopkast op zolder

Ontdek hoe je zelf een prachtige kledingkamer met een inloopkast op zolder kunt creëren. Laat je inspireren door onze tips en ideeën voor jouw interieur!

Lees meer