• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

De beste opbergtips voor elke ruimte in huis

De opbergbijbel voor het hele huis

Een opgeruimd huis zorgt voor rust en overzicht. Maar hoe zorg je ervoor dat elke ruimte in huis netjes blijft, zonder dat dit ten koste gaat van je interieur en ideale woonstijl? Wij delen onze beste opbergtips voor elke ruimte in huis, van de garage tot de slaapkamer.

Clear your space, clear your mind.

Opbergsysteem voor de hal: maak een goede eerste indruk

De hal is het eerste wat je ziet als je binnenkomt, dus het is belangrijk dat deze ruimte netjes en georganiseerd is. De belangrijkste tip voor opbergen in de gang is vooral om alléén de essentials hier te stallen. Omdat het vaak een kleine ruimte is, oogt het al snel rommelig. Een opbergsysteem in de hal, zoals een kapstok of schoenenrek, kan helpen om jassen, schoenen en tassen netjes op te bergen.  

Geef je hal een opgeruimde look met deze tips

Opbergen in de woonkamer: stijlvol en functioneel

Een opgeruimde woonkamer straalt rust en harmonie uit. Met een stijlvolle kastenwand of slimme opbergmeubels houd je eenvoudig alle spullen, zoals boeken, tijdschriften en decoraties, georganiseerd. Kies voor een meubelstuk dat niet alleen functioneel is, maar ook bijdraagt aan de sfeer en uitstraling van je woonkamer. Een mooie, (deels) open kast voegt bijvoorbeeld ook écht wat toe aan jouw interieur!

Zo richt je een open kast in

Opbergen in de keuken: orde in de chaos

De keuken is vaak een van de drukste ruimtes in huis, en daarom des te belangrijker om goed georganiseerd te zijn. Maak gebruik van opbergoplossingen zoals lades, kasten en planken om je kookgerei, serviesgoed en levensmiddelen netjes op te bergen. Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van verticale ruimte om je aanrecht en keukentafel zo leeg mogelijk te houden: dan oogt het allemaal al direct wat rustiger.

Opbergtips voor georganiseerde keukenkastjes

Wasruimte inbouwkast.jpg

Opbergsysteem in de bijkeuken: houd het overzichtelijk

Een opbergsysteem in de bijkeuken kan je helpen om alles netjes en georganiseerd te houden. Of je nu extra opslagruimte nodig hebt voor je boodschappen, schoonmaakmiddelen of huishoudelijke apparaten, een goed opbergsysteem zorgt ervoor dat alles een eigen plekje heeft. Heb je beperkte ruimte in je bijkeuken? Overweeg dan schuifdeuren op maat voor je kastenwand. Deze nemen weinig plek in beslag en zorgen voor een strakke, moderne uitstraling. Bovendien heb je geen last van openslaande deuren, wat in een kleine ruimte een groot voordeel is.

 

Zo berg je slim op in de bijkeuken

Opbergen in de speelkamer: ruimte voor plezier

Kinderen hebben veel speelgoed, en dat kan soms voor flink wat rommel zorgen. Een slim opbergsysteem in de speelkamer kan helpen om het speelgoed georganiseerd te houden. Kies voor opbergbakken, planken of kasten waar de kinderen gemakkelijk bij kunnen. Zo leren ze ook om hun eigen spullen netjes op te ruimen, win-win! Tip: transparante bakken zijn de ideale opbergplek voor klein speelgoed. Je creëert zeeën aan ruimte in je kast! 

Creëer met deze tips de leukste speelkamer

Schuifwandkast kantoor zwart

Houd de werkkamer opgeruimd en netjes

Onze beste tip voor genoeg opbergruimte is om gebruik te maken van een schuifwandsysteem. Achter de schuifdeuren berg je alle administratie en andere werkspullen gemakkelijk op en behoud je overzicht. Opgeruimd, en toch binnen handbereik! Geef de kast dezelfde kleur als de andere muren zodat het minder opvalt en het automatisch minder ruimte in beslag lijkt te nemen. Schuifwanden bestel je online op maat en installeer je eenvoudig zelf.

Opbergtips voor jouw thuiswerkplek

Kastenwand slaapkamer: maak optimaal gebruik van de ruimte

Een kastenwand is de ideale oplossing voor een opgeruimde slaapkamer. Door te kiezen voor een kastenwand maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en zorg je voor een overzichtelijke plek voor al je kleding en accessoires. Als je goed nadenkt over de indeling, kun je er makkelijk al je kleding en schoenen in kwijt. Maak gebruik van meerdere hang- en leggedeeltes zodat je genoeg opbergruimte hebt. Zo blijft de slaapkamer vrij van rommel, terwijl de ruimte er juist alleen maar mooier uit ziet.

Meer stylingtips voor je slaapkamer

BLOG 38 FOTO1.jpg

Opbergen op zolder: optimaliseer de ruimte

De zolder wordt vaak gebruikt voor het opbergen van spullen die je niet dagelijks nodig hebt. Door gebruik te maken van op maat gemaakte opbergsystemen kun je de ruimte op de zolder optimaal benutten. Denk aan schuine kasten die aansluiten op het dak, of kasten die precies passen in de hoeken van de ruimte. En als je slim opbergt in zo weinig mogelijk ruimte, creëer je genoeg plek om je zolder nog een andere bestemming te geven, zoals speelkamer, werkplek of sportruimte.

8 creatieve ideeën voor jouw zolder

Kast voor in de schuur: praktisch en robuust

In de schuur is het belangrijk om een kast te hebben die zowel praktisch als robuust is. Kies voor een kast die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden en voldoende ruimte biedt voor al je gereedschap en tuinspullen. Betrek vooral de muren erbij en werk in de hoogte om zoveel mogelijk spullen kwijt te kunnen in een kleine ruimte.

Tips voor opbergen in de schuur

Schuifwandkast in garage

Kast voor in de garage: berg alles netjes op

Een kast in de garage biedt ruimte voor het opbergen van alles, van auto-onderdelen tot sportuitrusting. Om snel de juiste spullen te vinden en overzicht te krijgen, is het belangrijk om jouw garage te voorzien van een duidelijke structuur. Groepeer alle spullen en richt ze in in verschillende kasten, rekken en schappen. Wil je ook écht een opgeruimd gevoel? Kies dan voor gesloten kasten of gebruik dozen, kratten of bakken om spullen op te bergen.

Opbergtips voor in je garage

Door in elke ruimte van het huis na te denken over de beste opbergoplossingen, creëer je een thuis dat zowel stijlvol als georganiseerd is. En onthoud: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd!

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

5 essentiële opruimtips voor jouw zolder

donderdag 20-07-2023

5 essentiële opruimtips voor jouw zolder

Ontdek onze 5 beste tips voor het organiseren en opruimen van jouw zolder. Krijg grip op de ruimte met behulp van kasten, schuifwanden en meer!

Lees meer
Houd de speelkamer opgeruimd met deze opbergtips

donderdag 22-06-2023

Houd de speelkamer opgeruimd met deze opbergtips

Ontdek hoe je met slimme opbergtips en stijlvolle kinderkasten de speelkamer of kinderkamer altijd opgeruimd houdt. Het opbergsysteem dat werkt!

Lees meer