• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Kleding overzichtelijk opbergen? Ga voor een schuifdeursysteem!

Kleding overzichtelijk opbergen? Ga voor een schuifdeursysteem!

Een kledingkast met schuifdeursysteem biedt veel voordelen

Urenlange doorpassessies voor de spiegel of juist een snelle kledingwissel tussen je drukke planning door. Elke omkleedbeurt in de slaapkamer of kledingkamer eindigt al snel in hetzelfde resultaat: een berg kleding op een stoel of op de grond met eromheen talloze rondslingerende schoenen. Maar dat is vanaf nu verleden tijd! Een mooie kledingkast op maat nodigt uit tot opruimen, en al helemaal met een schuifdeursysteem.

Eindelijk een manier om rommel wél weg te mogen schuiven

De vele voordelen van een kast met schuifdeursysteem

Het grootste voordeel van een schuifdeur is het ruimtebehoud in de kamer. Je creëert namelijk niet alleen achter de schuifdeuren een hoop opbergruimte, ook aan de voorkant blijft er veel plek over. Je hebt hierbij namelijk geen openzwaaiende deuren, wat bij een kledingkast met draaideuren wel het geval is. Daarnaast kunnen bij een brede kast dit soort kastdeuren op den duur in de scharnieren gaan hangen. Dan zijn de strakke, verticale lijnen ver te zoeken! Met brede schuifdeuren bestaat dat probleem niet.

Benut bij het plaatsen van schuifdeuren de hoogte van de muur goed. Zo creëer je extra veel opbergruimte voor kleding zonder veel plek in de kamer in beslag te nemen. Het enige nadeel van een schuifdeursysteem is dat niet de gehele kast in één keer opengezet kan worden. Maar ach, als dat alles is. 😉

Dit is de meest praktische garderobekast

Een kledingkast onder een schuine wand

Heeft jouw slaapkamer of kledingkamer een schuine wand? Waar dat normaal vaak als belemmering wordt gezien, is dat juist een perfecte uitkomst voor een kledingkast! Een kamer met schuine wand of schuin plafond heeft namelijk de ideale opstelling om een kast met schuifdeursysteem te creëren. Zo bouw je de loze ruimte in je kamer juist om tot jouw perfecte kledingkast!

Tips voor opbergmogelijkheden op zolder

Op de planken: een overzichtelijke kastinrichting

Het leuke aan een kledingkast met schuifdeursysteem is dat je de inrichting van het kastinterieur achter de schuifdeuren nog helemaal zelf kunt bepalen. Zo’n interieur kan bestaan uit verschillende op maat gemaakte hang- en leggedeeltes. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden, maar daardoor kan het maken van keuzes ook lastig worden. Vooral als het een kast onder een schuin dak is. Richt de kledingkast dan in op hoogte. Dit doe je door een hanggedeelte in het hoogste punt te maken en schoenen neer te zetten onder de lage schuinte. Vergeet ook je accessoires zoals sieraden, riemen, sjaaltjes en tassen niet. Met een mooie presentatie van deze items kun je de juiste sfeer in je kledingkast creëren: een indeling om blij van te worden!

In deze kasten berg je snel en gemakkelijk al je kleding op

Een kledingkast met inhoud

Zodra het schuifdeursysteem staat en het interieur is bepaald, is het tijd om je kleding hierin op te bergen. Een tip is om vóór het opbergen eens kritisch te kijken naar de kleding die erin gaat: benut dit moment meteen om je kleding te ordenen en weg te doen wat weg mag. Dat bespaart waarschijnlijk al een hoop ruimte in de kast! Pas hierbij de regel van drie toe. Maak 3 stapeltjes van je kleding:

  • Kleding die je in je kledingkast wil ophangen of opbergen
  • Kleding die ergens anders opgeborgen kan worden (zoals kleding van een ander seizoen)
  • Kleding die weg mag

Kleding die de kledingkast in mag, kun je meteen opbergen achter de schuifdeuren. Zorg hierbij dat je niet meer dan 75% van de kledingkast benut. Zo behoud je het overzicht en is er altijd ruimte voor wat nieuws. Kleding uit een ander seizoen, zoals zomer- of winterkleding, kun je tijdelijk stofvrij opbergen in afsluitbare bakken of reiskoffers: die mogen de zolder op! Gooi kleding die je niet meer wil niet zomaar weg: kan het nog een ronde mee? Maak er dan iemand anders blij mee of verkoop het via Marktplaats of Vinted.

Stel zelf jouw schuifdeurkast samen

Zoveel mensen, zoveel wensen. Daarom is het geweldig dat schuifdeuren verkrijgbaar zijn in veel verschillende uitvoeringen. Een kant-en-klare kast heeft dit vaak niet: je bent beperkt in afmetingen en uitvoeringen. Maar een kledingkast moet namelijk niet alleen functioneel zijn, maar ook het beste in de kamer naar boven halen. Een schuifdeurkast ontwerp en plaats je gemakkelijk zelf. Deze wordt geheel met jouw gewenste afmetingen, materiaal en kleuren gemaakt. Ideaal toch?

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Dit is waarom een kast met spiegeldeur een ruimtewinnaar in huis is

dinsdag 16-11-2021

Dit is waarom een kast met spiegeldeur een ruimtewinnaar in huis is

Pas spiegels in huis goed toe voor grootse effecten. Ken je de toepassing van een spiegel in een schuifdeur al? Een grote ruimtewinnaar!

Lees meer
Zo creëer je de mooiste wasruimte in huis

dinsdag 07-09-2021

Zo creëer je de mooiste wasruimte in huis

De ultieme wasmachinekast zorgt ervoor dat de wasmachine uit het zicht is en je ook je wasgoed mooi kunt opbergen. Met deze tips creëer je een opgeruimd washok.

Lees meer