• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Glazen schuifwand als roomdivider: dé oplossing voor jouw interieur!

Glazen schuifwand als roomdivider: dé oplossing voor jouw interieur

GEEFT EEN MOOIE DOORKIJK IN HUIS

Glas in het interieur zorgt voor een extra luxe uitstraling. Dankzij de heldere glazen geniet je optimaal van het binnenvallende licht. Geef glas in het interieur een praktische invulling in de vorm van schuifwanden: ideaal te gebruiken als roomdivider. Zo ziet het er niet alleen leuk uit, maar heeft het ook nog een echte toegevoegde waarde. Wij geven graag inspiratie voor een schuifwand als roomdivider in het interieur.

I am looking at you through the glass

Rust en privacy

Glazen schuifwanden bieden de ideale mogelijkheid om hoekjes in het interieur te creëren zonder dat er een verbouwing nodig is. Denk bijvoorbeeld aan een thuiswerkplek of speelhoek. Ieder heeft een eigen plekje zonder dat iemand last heeft van geluidsoverlast. Dankzij de doorkijkmogelijkheden die een glazen wand biedt blijft dit hoekje alsnog verbonden met de rest van de ruimte: je verruimt letterlijk het interieur. De deuren gaan alleen dicht als je een gedeelte af wil sluiten, de rest van de tijd staan ze open. Geniet optimaal van het binnenvallende licht en tegelijk van de privacy en rust die de schuifwanden met zich meebrengen. 

Het oog wil ook wat

Een voordeel van glazen schuifdeuren is dat ze verkrijgbaar zijn in elke stijl en ze op maat gemaakt kunnen worden. Zo is er altijd wel een uitvoering te bedenken die goed tot zijn recht komt in jouw interieur. Denk bijvoorbeeld aan klassieke glas-in-lood-paneeldeuren, die een echte eyecatcher vormen in jouw ruimte. Of ga juist voor een strakke variant van staal en glas. Door contrasterende materialen te mixen – bijvoorbeeld glazen deuren met aan weerszijden houten kasten – ontstaat er een spannend geheel.

Ensuite deuren in het interieur

Ze zijn populairder dan ooit: ensuite deuren. Niet zo verwonderlijk, want flexibiliteit is hun middle name. Ensuite deuren zijn deuren die twee aaneengesloten ruimten van elkaar scheiden, maar ook juist met elkaar verbinden. Het ideale aan schuifdeuren als ensuite deuren is dat de geen uitzwaai hebben, waardoor er veel plek bespaard wordt. Zo maak je efficiënt gebruik van de ruimte en heb je ook nog eens een ware eyecatcher in het interieur. Door glas in deze ensuite deuren te verwerken, blijft de ruimte een open uitstraling behouden.

Wanneer je gebruikmaakt van een ensuite deur, biedt dit de ideale plek om aan beide zijden een kast te plaatsen. Zo maak je nog efficiënter gebruik van de ruimte die je hebt. Plaats links en rechts – haaks op de muur- een open kast en creëer zo een praktische én mooie doorgang naar de achterliggende ruimte. Zo kun je bij het voorbijlopen meteen al je mooie spulletjes bewonderen. Combineer stalen deuren met houten kasten of houten deuren met aluminium kasten.

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

De meest praktische garderobekast is er een met schuifdeuren op maat

dinsdag 14-12-2021

De meest praktische garderobekast is er een met schuifdeuren op maat

De optimale garderobekast is er een op maat gemaakte inbouwkast met schuifdeuren. Ontdek de vele voordelen van slaapkamer kasten met schuifdeuren en laat je inspireren.

Lees meer
Dit is waarom een kast met spiegeldeur een ruimtewinnaar in huis is

dinsdag 16-11-2021

Dit is waarom een kast met spiegeldeur een ruimtewinnaar in huis is

Pas spiegels in huis goed toe voor grootse effecten. Ken je de toepassing van een spiegel in een schuifdeur al? Een grote ruimtewinnaar!

Lees meer