• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Ga met deze 4 tips voor een opgeruimde bijkeuken

Ga met deze 4 tips voor een opgeruimde bijkeuken

Met deze tips en inspiratie gebruik je de beperkte ruimte optimaal!

Je komt het in je huis eigenlijk altijd tekort: opbergruimte. Daarom is een bijkeuken een praktische uitkomst. Je kunt er de was doen, spullen die je weinig gebruikt opbergen of bijvoorbeeld een extra koelkast neerzetten om meer boodschappen vers te bewaren. Hartstikke fijn die extra ruimte, maar hoe houd je het netjes en voorkom je dat je bijkeuken een rommelhok wordt? Met deze 4 tips benut je de ruimte in je bijkeuken optimaal en zorg je voor een opgeruimd gevoel.

Opgeruimd staat netjes

1. Kies het juiste opbergsysteem

Om extra opbergruimte te creëren zonder hiervoor je vloeroppervlak te gebruiken, kun je kiezen voor wand- of plafondrekken om je spullen in op te bergen. Dit is een effectieve en gemakkelijke oplossing die je eenvoudig zelf kunt installeren. Ook is dit soort opbergruimte overzichtelijk, omdat je makkelijk kunt zien waar welke spullen staan en je dus weinig tijd kwijt bent met zoeken.

Voor een strakkere en meer opgeruimde look kies je voor een kast met schuifdeuren. Hiermee heb je alles eenvoudig bij de hand, zonder dat het direct in het zicht staat en een rommelig gevoel kan geven. Doordat alle spullen netjes weggestopt zijn achter schuifdeuren, geeft dit type kast een rustigere uitstraling. Een bijkomend voordeel van een schuifdeursysteem is dat je geen openslaande deuren hebt, waarmee je de ruimte optimaal benut.

2. Benut elke centimeter

Om alle ruimte in je bijkeuken te gebruiken, kun je kiezen voor op maat gemaakte kasten, die doorlopen tot het plafond. Zo heb je geen ruimteverlies boven je kast en creëer je een rustige uitstraling, doordat je kast precies past. De bovenste planken gebruik je voor het opbergen van spullen die je niet vaak nodig hebt, zoals winterjassen in de zomer of een dekbed dat je dit seizoen toch niet gebruikt. Met een klein trapje kun je tóch gemakkelijk bij deze spullen op het moment dat je ze wel nodig hebt. Ook kun je overwegen om ophanghaakjes te gebruiken aan de zijkant van je kast, voor bijvoorbeeld schoudertassen, jassen of handdoeken. Dit bespaart ruimte en geeft een nette uitstraling.

3. Kies de passende oplossing voor wassen en drogen

Vaak wordt een bijkeuken ook als washok of waskamer gebruikt. In de meeste huizen staan de wasmachine en droger los, terwijl hiervoor mooie en efficiënte oplossingen bestaan. Met een wasmachinekast waarin je zowel je wasmachine als droger kwijt kunt, creëer je een opgeruimde look en gebruik je de ruimte boven en onder je apparaten als extra opbergplek. Plaats een werkblad boven je apparaten om je droge was meteen op te kunnen vouwen, of plaats je wasmachine en droger juist op elkaar in een wastoren om extra ruimte te besparen. Door je witgoed in de kast weg te werken houd je de apparaten uit het zicht en integreer je ze naadloos in je interieur.

Zo creëer je de ideale wasruimte

4. Maak gebruik van zones voor de beste indeling

Organisatie is key om je bijkeuken opgeruimd te houden. Deel de opbergruimte in in verschillende zones, waarin je verschillende categorieën aan spullen bewaart. Zo deel je de ruimte efficiënt in. Creëer bijvoorbeeld zones voor schoonmaakartikelen, tuinspullen wasspullen. Met deze zones deel je de ruimte effectief in, en weet je altijd waar welke spullen staan. Zo bespaar je naast ruimte ook nog eens flink wat tijd en hoef je niet al je kasten overhoop te halen op zoek naar dat ene voorwerp!

Zo organiseer je ook je keukenkastjes perfect!

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Dit zijn dé beste opbergtips voor de babykamer

zondag 19-03-2023

Dit zijn dé beste opbergtips voor de babykamer

In een opgeruimde babykamer is ruimte voor rust. Met de beste kast realiseer jij optimale opbergruimte in jouw babykamer.

Lees meer
Zo plaats je zelf een schuifwand onder een schuin dak

donderdag 23-02-2023

Zo plaats je zelf een schuifwand onder een schuin dak

Wil je graag zelf een schuifwandkast onder een schuin dak plaatsen? Volg dit stappenplan om jouw perfecte opbergruimte te creëren!

Lees meer