• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Dit zijn dé beste opbergtips voor de babykamer

Dit zijn dé beste opbergtips voor de babykamer

Creëer rust in een bijzondere tijd

Bijna is het zover: jullie worden papa en mama! Het wachten kan niet snel genoeg voorbij zijn. Tijdens dat lange wachten is het inrichten van de babykamer één van de leukste dingen die je kunt doen. Jij komt helemaal in de mama-mood met het uitzoeken van schattige kasten voor de babykamer en de bijbehorende accessoires. Maar… vergeet je niet om ook na te denken over opslagruimte voor al die leuke spulletjes? Je kunt namelijk nooit genoeg opslagruimte hebben in een babykamer!

Born to be wild

Een opgeruimde kamer is een opgeruimd hoofd

Deze heb je vast al eens gehoord, maar vooral voor baby’s en kinderen is het belangrijk om een rustige en opgeruimde omgeving om zich heen te hebben. Voor baby’s is er al zóveel te ontdekken, dan is het fijn als ze een rustige slaapomgeving hebben. Ook voor jezelf is dit fijn: je krijgt als kersverse moeder al zoveel nieuwe indrukken! Schilder de muren bijvoorbeeld in zachte, neutrale kleuren en zorg voor zo min mogelijk onnodige accessoires in het zicht. Wordt minimalisme jouw nieuwe stijl voor de babykamer? Dat is zeker geen slecht idee!

Ook een opgeruimde overloop? Bekijk onze tips

Orde in de chaos

Toch is het logisch dat je enthousiasme niet te bedwingen valt en dan krijg je (waarschijnlijk) ook nog zoveel kraamcadeautjes. De babykamer wordt al snel een kleine chaos. Dan is het belangrijk om goed na te denken over opbergoplossingen. De babykamer is een kamer met veel functies: je wil je kindje er voeden, verschonen, er moet geslapen worden, maar je wil er ook alle spullen van je kindje kwijtkunnen. En als je baby ouder wordt, zal dit alleen maar belangrijker worden. Tijd dus om creatief te zijn met de ruimte die je hebt!

Een kleine babykamer? Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte

Multifunctionele meubels

Multifunctionele meubels zijn dé oplossing voor het inrichten van een (kleine) kinderkamer. Zet in plaats van een commode een ladekast neer en leg daar een verschoningskussen op. Zo heb je direct veel meer ruimte om verschoningsspullen en andere dingen op te bergen! En ook in de kledingkast kun je veel meer kwijt dan alleen kleding. Kies voor een lekker grote kast en benut ook de hoogte van de kamer. Met een schuifwandensysteem voor de kast bespaar je extra ruimte. Plus, een schuifwandenkast op de babykamer is extra veilig: hij zit vast aan de muur en er zijn geen handvaten om aan te gaan hangen. Zo kan de kast niet omvallen. Extra fijn als je baby straks uitgroeit tot een kleine avonturier. 

Stel jouw ideale schuifwandkast samen

TIP: Maak een grote kledingkast speelser door een deel van de kast open te laten. Zet mooie rieten mandjes op de planken. Handig om extra knuffels, beddengoed en kleding in op te bergen! Want voor je het weet is je kleintje uit zijn kleertjes gegroeid.

Blik op de toekomst

Tot slot is het slim om tijdens het inrichten van de babykamer alvast na te denken over de toekomstige functie van de kamer. Meubels zijn namelijk al duur genoeg, en tijd gaat helaas snel. Voordat je het weet is je kleine spruit een peuter, en daarna een schoolgaand kind! Je wil dat de babykamer nog even meekan als kinderkamer. In een kinderkamer moet er genoeg ruimte zijn om naast slapen ook te spelen en te leren. Het verschoningskussen kan van de ladenkast af en de schuifwandenkast is tijdloos, waardoor het ook bij een stoere kinderkamer past. Alle opbergmogelijkheden die je voor de babykamer al hebt gerealiseerd komen nu goed van pas, want die berg speelgoed en kleding zal blijven groeien! 

Babykamer omtoveren tot kinderkamer? Dat doe je zo

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Een open wandkast inrichten doe je zo

dinsdag 11-04-2023

Een open wandkast inrichten doe je zo

Richt je wandkast stijlvol in met deze tips en ontdek hoe je het meeste uit een schuifwandenkast haalt. Niets staat jou meer in de weg van de kast van je dromen.

Lees meer
Ga met deze 4 tips voor een opgeruimde bijkeuken

donderdag 09-03-2023

Ga met deze 4 tips voor een opgeruimde bijkeuken

Gebruik de ruimte in je bijkeuken optimaal, door efficiënt gebruik te maken van schuifwanden en kasten om je spullen effectief op te bergen.

Lees meer