• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Een open wandkast inrichten doe je zo

Hoe richt je een open wandkast stijlvol in? Dat doe je met deze tips!

Een rommeltje? Nee joh! overzichtelijk en trendy.

In woonwinkels ziet het er altijd heel trendy uit: van die perfect ingerichte open wandkasten, vol bij elkaar passende mandjes en vrolijk gekleurde accessoires. Tegenwoordig zijn wandkasten niet meer weg te denken uit slaapkamers. Grote kans dat jij er ook een hebt. Maar dat inrichten kan best tegenvallen. Say no more, wij hebben tips voor je om je open wandkast optimaal in te richten! 

May your heart and your closet be full

Inventariseer eerst welke spullen je hebt

Voordat je begint met het inrichten van jouw wandkast, is het belangrijk om je spullen te ordenen. Als je weet hoeveel spullen je hebt, weet je hoeveel opbergruimte je nodig hebt. En daar kun je direct de het passende type opslag voor zoeken. Gebruik kledingrekken voor jouw mooiste kledingstukken, leg planken neer voor jouw opgevouwen kleding en berg kleine items op in mooie rieten manden. Wees ook niet bang om de hoogte van je kast te benutten. Zo win je ruimte!

Trendy zonder zooi

Natuurlijk wordt zo’n open kast niet uit het niets stijlvol, daar moeten accessoires bij. Eenheid is hierbij het toverwoord. Zorg dat je decoratie matcht met elkaar. Gebruik verschillende vormen en materialen voor een speels effect, maar houd daarbij altijd je kleurenpalet in het achterhoofd. Zo ben je een rommelige uitstraling de baas. Mag het wat gedurfder? Plaats dan een vrolijk en kleurrijk behang aan de binnenkant van je wanden. 

Ontdek meer tips voor de inrichting van je open kast

Persoonlijke touch

Goede verlichting is ook belangrijk voor de uitstraling van je open kast. Schijn bijvoorbeeld met led-strips of spots op de wandkast om ervoor te zorgen dat het een echte showstopper wordt. Succes gegarandeerd. Maar hoe zorg je ervoor dat het geen showmodel wordt? Precies, door er een persoonlijke touch aan toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan fotolijstjes met familiefoto’s, of posters en attributen van je favoriete vakantieadres. De wandkast moet ten slotte matchen bij jouw slaapkamer en interieurstijl. 

Geef de wandkast aandacht

Je bent al aardig op weg, maar er is nog één belangrijk element om over na te denken. De inhoud van een open kast is namelijk wel áltijd zichtbaar. Zorg er daarom voor dat je regelmatig jouw kast opruimt en organiseert. Tip: plan hier gewoon een terugkerend momentje voor in in je agenda. Als je dit wekelijks doet, dan is 10 minuutjes al voldoende om het geheel netjes te houden! Hang kleding terug op de hangers, leg opgevouwen kleding terug op de planken en berg accessoires op in lades en manden. Zo zorg je er ook voor dat je altijd overzicht houdt en snel kunt vinden wat je nodig hebt.

Valsspelen? Dat mag!

Maar ja, heb je eens zo’n week dat het even allemaal niet lukt, dan wil je eigenlijk evengoed dat je kast er netjes uitziet. Wij zullen je een geheimpje vertellen: in je eigen huis mag je best een beetje valsspelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van één of meerdere schuifwanden voor de kast? Zo bepaal jij zelf wanneer je de mooie dingen in je kast laat zien, of wanneer je gewoon even een makkelijke opbergoplossing wil en de wanden dichtschuift. En deze kun je eenvoudig op maat bestellen  en zelf installeren. Eigenlijk is er dus niets wat jou nog tegenhoudt om de kast van je dromen in te richten. Aan de slag!

Stel de schuifwandkast van je dromen samen

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Geef je hal een smaakvolle en opgeruimde look met deze tips

dinsdag 25-04-2023

Geef je hal een smaakvolle en opgeruimde look met deze tips

Maak een geweldige eerste indruk met een trendy en georganiseerde gang. Ontdek onze tips voor slimme opbergsystemen en stijlvolle accessoires op Schuifwanden.nl.

Lees meer
Dit zijn dé beste opbergtips voor de babykamer

zondag 19-03-2023

Dit zijn dé beste opbergtips voor de babykamer

In een opgeruimde babykamer is ruimte voor rust. Met de beste kast realiseer jij optimale opbergruimte in jouw babykamer.

Lees meer