• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

5 tips: een kleine slaapkamer inrichten

5 tips: een kleine slaapkamer inrichten

Handige interieurtips en ideeën voor een kleine kamer

Ook een kleine slaapkamer biedt ontzettend veel mogelijkheden voor een leuke inrichting. Het vraagt alleen om nét wat meer puzzelwerk en doordachte keuzes. Een leuke uitdaging, toch? Of het nou gaat om het inrichten van de slaapkamer van je puberzoon, kinderkamer of ‘master bedroom’: met deze praktische tips wordt de kleine slaapkamer niet overvol, maar sfeervol!

Klein maar fijn

Tip 1: lijnenspel

Je kunt een kleine slaapkamer eenvoudig optisch groter laten lijken door met lijnen te spelen. Wil je bijvoorbeeld een laag plafond hoger laten lijken? Ga dan voor verticale lijnen op de wanden. Wil je de slaapkamer juist breder laten lijken? Dan zijn horizontale lijnen op de zijwanden juist een betere keuze. Dit betekent niet direct dat je deze lijnen op de muur hoeft te verven: dit lijnenspel kun je ook eenvoudig accentueren met de indeling en aankleding. Met wat simpele aanpassingen ontdek je al snel wat lijnen kunnen doen voor een ruimtelijk effect!

Pas lijnen toe in het interieur met bijvoorbeeld:

  • Jaloezieën voor de ramen
  • Gordijnen van vloer tot plafond
  • Een kleed met een streep: plaats deze in de richting die je groter wil laten lijken
  • Een kast van vloer tot plafond
  • Behang met een streep
  • Muurverf tot de helft van de muur door laten lopen

Tip 2: benut de hoogte

Bij de inrichting van een slaapkamer voelt het logisch om direct naar de mogelijkheden van de vloeroppervlakte te kijken. Maar beperk jezelf niet: de gehele ruimte geeft zoveel opties! Zoek het daarom hogerop en ontdek wat spelen met hoogte kan doen. Ga voor schappen of een kledingrek aan de muur, kasten van vloer tot plafond en bekijk de mogelijkheden om een hoogslaper te creëren. Onder het bed ontstaat hierdoor veel ruimte voor andere meubels.

Tip: zo richt je een kleine kinderkamer in

Tip 3: slimme opbergruimte

De valkuil van een kleine kamer is dat het met weinig spullen al snel vol lijkt. Ga daarom voor een slaapkamer die sfeervol is, zonder het té knus te maken. Zorg voor voldoende opbergruimte om alle spullen in kwijt te kunnen. Er zijn wat handige manieren om slimme opbergruimtes te creëren in beperkte ruimtes.

Zo kun je het bed hoger plaatsen, waardoor ineens heel wat ongebruikte ruimte ontstaat die perfect is voor lades, opbergbakken of -manden. Daarnaast is het slim om de muur te benutten. Hang bijvoorbeeld planken of haakjes aan de muur, want alles wat je niet op de grond hoeft te plaatsen is winst voor de ruimtelijkheid! En last but not least biedt een garderobekast met schuifdeuren veel opbergruimte zónder dat het veel plek in beslag neemt, vooral wanneer je gaat voor een ondiepe kledingkast. Dankzij het schuifsysteem schuif je de kast eenvoudig open en heeft het geen extra ruimte voor openzwaaiende deuren nodig. En het beste van alles: zo’n schuifwandkast kun je eenvoudig online en op maat bestellen ! Zo passen niet alleen de afmetingen, maar ook de materialen perfect in het interieur van jouw slaapkamer.

Bespaar ruimte in een kleine slaapkamer

Tip 4: multifunctionele meubels

Weinig ruimte vraagt om creativiteit, want met slechts een paar meubels is een kleine slaapkamer al snel gevuld. Denk daarom out of the box en probeer in mogelijkheden te denken! Zo is een poef niet alleen een zitmeubel, maar ook een voetenbank en bijzettafel. En een kistje of oude koffer dient niet alleen als accessoire, maar ook als opbergruimte en tafeltje. Er zijn ook genoeg leuke tafeltjes verkrijgbaar met uitklapmogelijkheden: binnen no time zit je aan een groot bureau! Daarnaast is het verleidelijk om voor een groot bed te gaan, maar beperk jezelf tot een bed van 180cm of juist kleiner. Elke centimeter is extra winst!

Zo maak je een inloopkast in een kleine slaapkamer

Tip 5: licht is bepalend

Helaas gaat een kleine slaapkamer vaak gepaard met weinig ramen. En dat terwijl licht juist bijdraagt aan een ruimtelijk gevoel! Zorg daarom optisch voor meer ruimte in de kleine slaapkamer met het juiste lichtgebruik. Blokkeer het natuurlijke licht uit de ramen zo weinig mogelijk: accessoires in de vensterbank zijn leuk, maar deze hoeven niet groot te zijn. Plaats daarnaast spiegels in de kamer. Niet alleen om altijd je outfit te kunnen checken, maar ook omdat zij het licht uit de ramen reflecteren. Ineens lijkt de ruimte een stuk groter! Kies daarnaast voor beweegbare lampen en laat ze zoveel mogelijk naar boven schijnen, dit zorgt voor ruimtelijkheid.

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Tips & tricks: maak van zolder de perfecte werkplek

zaterdag 01-10-2022

Tips & tricks: maak van zolder de perfecte werkplek

De zolder kan de perfecte plek vormen voor jouw mooiste thuiskantoor. Creëer zelf met deze interieurtips de werkplek van jouw dromen op zolder!

Lees meer
Zo maak je van zolder de perfecte speelkamer

donderdag 01-09-2022

Zo maak je van zolder de perfecte speelkamer

Maak slim gebruik van de ruimte op zolder en tover het om tot speelkamer voor de kinderen. Lees nu interieurtips om de perfecte speelruimte te creëren!

Lees meer