• Eenvoudig zelf te monteren
 • 15 jaar garantie
 • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Montagehandleiding schuifwanden & kastinterieur

Begin uitgerust en voorbereid aan de montage van jouw interieur en/of schuifwand. Zorg voor goed gereedschap en werk het liefst bij daglicht. Er zijn minimaal twee personen nodig bij het opbouwen en monteren van een schuifdeurkast. 

Voor het monteren dien je te beschikken over de volgende gereedschappen: 

 • Rolmaat
 • Potlood
 • IJzerzaag
 • Boormachine beton
 • Waterpas
 • Kruisschroevendraaer of schroefmachine
 • Veilig huishoudtrapje
 • Hamer
 • Schroeven en pluggen
 • Hoekprofielen (voor montage van een zijpaneel)

Schuifdeur monteren

STAP 1. HET PLAATSEN VAN DE BOVENRAIL

Teken op het plafond de dieptemaat van de kast af. Boor vervolgens in de bovenrails de montagepunten op de gewenste plek. Monteer daarna de bovenrails op de afgetekende plaats.

 

STAP 2. HET PLAATSEN VAN DE ONDERRAIL

Meet de afstand tussen de muur en de achterkant van de bovenrail. Dit is ook de afstand die je gebruikt van de muur tot de achterkant van de onderrail. Let op eventuele plinten. Deze maat teken je af op de vloer, waarna je de onderrail hierlangs legt. Deze zet je nog niet vast.

 

STAP 3. HET PLAATSEN, STELLEN VAN DE DEUREN EN HET VASTZETTEN VAN DE ONDERRAIL

Zorg dat, vóórdat je de deuren gaat plaatsen, eerst de wieltjes op hoogte worden gesteld. Dit doe je door de stelschroef van het wieltje uit te draaien. De wielen dienen ongeveer 13 mm uit te steken.

Nu de wielen op hoogte zijn gesteld, ga je over tot het plaatsen van een deur. Plaats eerst de bovenzijde van de deur in de bovenrail. Laat vervolgens de deur zakken en plaats de deur op de onderrail, welke nog losstaat. Bepaal met behulp van een waterpas de exacte plaats van de onderrail door de deur loodrecht t.o.v. de vloer af te stellen. Doe dit links, rechts en in het midden van de onderrail (zie schets 1) door de onderrail te verschuiven. Teken vervolgens de plek voor de onderrails af en verwijder de folie van de bijgeleverde dubbelzijdige montagetape. Plak de onderrails op de afgetekende plek, plaats de schuifdeuren en stel deze (onderaan de schuifdeur) af met een inbussleutel nr. 5 (zie schets 2).

 

STAP 4. HET PLAATSEN VAN DE POSITIEHOUDERS IN DE BOVENRAILS

Let op! In combinatie met soft-close kunnen deze postitiehouders niet gebruikt worden. Voor het monteren van het soft-close systeem (indien gekozen) ontvang je een aparte montagehandleiding. 

Plaats de schuifdeuren op de juiste plek en plak de alu positiehouders in de bovenrails, op de plaats van een bovenwiel. Plak één positiehouder per schuifdeur. Doe dit bij de buitenste deuren aan de buitenzijde.

STAP 5. HET PLAATSEN VAN EEN ZIJPANEEL (INDIEN AANWEZIG) 

Met behulp van aluminium hoekprofielen bevestig je het zijpaneel tegen de muur, het plafond en - indien mogelijk - op de vloer. 

Deze hoekprofielen zijn niet inbegrepen.

Vragen tijdens het monteren? App je vraag naar +31 6 38 48 24 97. Wij helpen je op weg.

Schermafbeelding 2024-05-06 114453.png

Interieur monteren

Elk onderdeel is voorzien van een sticker met hierop het vooraanzicht, zijaanzicht en bovenaanzicht van de kast. De dikgedrukte lijn in deze aanzichten refereert aan het paneel dat hoort bij de sticker.

 

STAP 6. STAANDERS VOORZIEN VAN TAB-VERBINDERS EN GARDEROBESTANGHOUDERS

Schroef de bijgeleverde TAB-verbinders via de voorgeboorde gaten in de zijstaanders. Doe ditzelfde (indien van toepassing) met de garderobestanghouders.

 

STAP 7. HET OPBOUWEN VAN DE OMBOUW

Plaats de staander (indien van toepassing) tegen de wand. Zorg ervoor dat je deze staander waterpas afstelt.

 

STAP 8. INTERIEUR OPBOUWEN MET ACHTERWANDPROFIELEN

Schroef een achterwand zijprofiel op staander 1 en op de laatste staander. De opening voor de achterwand moet in beide gevallen naar het midden van de kast wijzen. De zijkant van het achterwand zijprofiel moet gelijk zijn met de buitenkant van de staander.

Schroef vervolgens op alle tussenliggende staanders een achterwand tussenprofiel. Dit profiel moet telkens in het midden van de staander geschroefd worden.

Plaats staander 1 in de hoek en plaats de eerste achterwand in het achterwand zijprofiel van staander 1. Plaats staander 2 aan de andere zijde van de achterwand en schuif ook hier de achterwand in het profiel. Zorg ervoor dat alle TAB-verbinders recht zitten en draai vervolgens de bovenste legplank in de TAB-verbinders vast. Plaats daarna de overige legplanken op hun TAB-verbinders en draai alle legplanken goed vast.

Schuif daarna de tweede achterwand in het profiel op staander 2 en bouw op deze wijze de kast op. Als het kastsegment stabiel staat, kun je aan de voorzijde van de zijprofielen eventueel met de meegeleverde schroeven de achterwand vastzetten.

 

STAP 9. OMBOUW AFMAKEN

Plaats het laatste eindpaneel (indien van toepassing) tegen de laatste staander.

Tip: Om de ombouw onzichtbaar te bevestigen, kun je vanaf de binnenzijde van de buitenste staanders, de eindpanelen vastschroeven. Hierbij kun je de schroeven precies achter een legplank plaatsen. Let op! dat de schroeven die je gebruikt niet te lang zijn.

Vragen tijdens het monteren? App je vraag naar +31 6 38 48 24 97. Wij helpen je op weg.