• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

4 onderhoudstips om langer te genieten van je schuifwand

Zo blijft je schuifwand mooi en soepel

Een schuifwand die jaren na aanschaf nog steeds zo mooi en soepel is als toen je ‘m net in huis had. Dat klinkt als een droom toch? Een droom die vanaf nu uitkomt! Wij hebben dé tips om ervoor te zorgen dat jouw schuifwand die perfect blijft werken en er jarenlang als nieuw uit blijft zien. Zo kun jij lekker lang genieten van jouw aankoop!

Nu tijd investeren, betekent plezier voor later

Tip 1: Pas op met hete temperaturen

Wist je dat hete temperaturen de schuifwand kunnen beschadigen? In het ergste geval kunnen hete temperaturen de schuifwand zelfs kromtrekken, waardoor deze niet meer goed heen en weer bewogen kan worden. Nu vraag je je misschien af: hoe ontstaat dit probleem? Vaak staan schuifwanden in een bijkeuken of aanbouw waar het wat kouder is, maar waar het vervolgens met momenten ook warmer kan worden. Vooral als je deze ruimte ook gebruikt als washok.

Bijvoorbeeld als je de schuifwand plaatst voor de droger (die heet kan worden), of je regelmatig strijkt naast de schuifwand: hierdoor gaat de hitte van de strijkbout richting de deur. Door dit grote temperatuurverschil kan de schuifwand kromtrekken. Daarom is onze tip: laat de schuifwand open staan wanneer de droger draait of laat de strijkbout niet in de buurt van de schuifwand aanstaan.

 

Zo creëer je jouw perfecte wasruimte

Tip 2: Bescherm je schuifwand

Aanvullend op tip 1, is er nog een tip om beschadiging door hitte te voorkomen. Als je schuifwand in de buurt van een warmtebron zoals een droger staat, overweeg dan het gebruik van een hitte-reflecterend scherm of schild tussen de warmtebron en de wand. Dit kan helpen om de directe warmte te verminderen en kromtrekken van de schuifwand te voorkomen. Zorg daarnaast voor voldoende ventilatie rondom de warmtebron zodat de schuifwand niet beschadigd raakt.

Tip 3: Maak de schuifwand regelmatig schoon

Regelmatig je schuifwand schoonmaken is de eerste stap naar langdurig plezier van je investering. Stof en vuil kunnen zich ophopen in de rails en op de deurpanelen, wat de beweging kan hinderen en de materialen kan aantasten. Gebruik een zachte doek of een stofzuiger met een borstelopzetstuk om het stof van de rails te vegen. Voor de panelen kun je een mild schoonmaakmiddel gebruiken. Zitten er vingerafdrukken of kleine vlekjes op? Die zijn niet schadelijk voor de schuifwand, maar die zien we ook liever niet natuurlijk. Gelukkig heb je die zo weggepoetst met water!

Tip 4: Inspecteer en vervang versleten onderdelen

Het opsporen van kleine problemen nu bespaart grote problemen voor later. Kijk daarom eens één keer per jaar grondig naar de schuifwand en controleer in het bijzonder de wieltjes en het hang- en sluitwerk. Slijtage aan deze onderdelen kan leiden tot problemen bij het openen en sluiten van de deur. Als je een schurend geluid of moeilijkheden bij het bewegen van de deur opmerkt, betekent dit dat het waarschijnlijk tijd is om deze onderdelen te vervangen. Praktische tip: zet dit keuringsmomentje jaarlijks even in je agenda als stok achter de deur. Als je er nu 5 minuutjes voor vrij maakt, heb je er weer een jaarlang plezier ervan.

Conclusie: onderhoud nu, geniet later

Als je deze 4 onderhoudstips voor je schuifwand volgt, houd je ‘m zo nieuw en functioneel als toen je de schuifwand net kreeg! Regelmatig onderhoud is niet alleen goed voor de levensduur van de schuifwand, maar helpt ook om je huis veilig en duurzaam te houden. Neem nu af en toe de tijd voor deze simpele stappen, en je zult nog jaren genieten van je stijlvolle en praktische schuifwand.

Laat je inspireren

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Wasruimte-indeling: optimaliseer je ruimte met deze slimme opbergoplossingen

maandag 10-06-2024

Wasruimte-indeling: optimaliseer je ruimte met deze slimme opbergoplossingen

Ontdek hoe je jouw wasruimte optimaal kunt inrichten met slimme opbergoplossingen. Kies voor functionaliteit en stijl van je wasruimte met deze praktische tips.

Lees meer
5 ruimtebesparende ideeën: opbergen onder een schuin dak

donderdag 11-04-2024

5 ruimtebesparende ideeën: opbergen onder een schuin dak

Ontdek ruimtebesparende opbergideeën onder een schuin dak om je huis, netjes en georganiseerd te houden. Vind inspiratie voor het effectief benutten van elke hoek.

Lees meer