• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Dé tipguide voor het overzichtelijk opbergen van schoenen

Voor eens en voor altijd overzicht 

Schoenen, die hebben we nooit genoeg! Maar wat gebeurt er als ze zich beginnen op te stapelen en steeds meer ruimte in beslag nemen? Dan is het tijd om je opbergsysteem onder handen te nemen! Het organiseren van je schoenencollectie is niet alleen beter voor het rommelaanzicht in huis, maar wist je ook dat het de levensduur van je schoenen verlengt? We hebben een lijst met praktische tips samengesteld om voortaan je kostbare schoenencollectie georganiseerd te houden.

So many shoes, but only two feet.

First things first: sorteer je schoenen

Voordat je begint met het opbergen van je schoenen, is het een goed idee om ze eerst te sorteren. Maak stapels van verschillende soorten schoenen, zoals sportschoenen, laarzen, hakken, etc. Dit maakt het gemakkelijker om een opbergsysteem te bedenken dat past bij je behoeften.

Sorteer vervolgens van schoenen die je vaak draagt naar schoenen die je niet vaak draagt. Onze tip is om de schoenen die je het meest draagt op een gemakkelijk bereikbare plek te houden. Dit maakt het gemakkelijker om je klaar te maken -of weer thuis te komen- en je huis opgeruimd te houden. Want eerlijk is eerlijk, na verloop van tijd heb je toch geen zin meer om het paar dat je toch dagelijks draagt netjes in het rek te leggen.

En schoenen die je minder vaak draagt of buiten het seizoen zijn, zoals hakken of sandaaltjes, kun je het best in gemarkeerde opbergdozen doen. Op deze manier bespaar je ruimte en kun je snel en gemakkelijk vinden wat je zoekt zonder elke doos te moeten openen.

Zo berg je ook kleding overzichtelijk op

Gebruik schoenrekken of -kasten

Er zijn veel verschillende soorten schoenrekken en -kasten beschikbaar. Kies een model dat past bij de ruimte die je beschikbaar hebt en de hoeveelheid schoenen die je wilt opbergen. Ga je voor een schoenenrek, of geef je jouw collectie een geheel eigen kast? Een gesloten kast zorgt altijd voor een overzichtelijk en opgeruimd geheel: de vele verschillende soorten modellen en kleuren van schoenen kunnen namelijk al snel rommelig ogen. En wanneer je ervoor kiest om de kast af te sluiten met schuifdeuren op maat, levert dit je ook nog eens enorm veel ruimte op! Het grote voordeel van schuifdeuren is namelijk dat je geen rekening hoeft te houden met openslaande deuren, waardoor je meer ruimte overhoudt. En omdat je ze op maat kunt laten maken, passen ze helemaal in jouw interieur.

Stel zelf jouw schuifwandkast samen

Weinig ruimte? Denk hier eens aan!

Als je weinig ruimte hebt, zijn er toch slimme plekken in huis om schoenen op te bergen.  

  • Onder het bed - Er zijn speciale opbergdozen beschikbaar die ontworpen zijn om onder het bed te passen.
  • De ruimte achter de deur - Er zijn speciale hangende opbergers die je aan de achterkant van de deur kunt hangen en die ruimte bieden voor meerdere paren schoenen.
  • Binnen de trap - In sommige huizen kan de ruimte onder de trap worden omgebouwd tot een slimme opbergruimte.

Opbergruimte creëren in een loft

Geef elk gezinslid zijn eigen opbergplek

Als je met meerdere mensen in één huis woont, kan het handig zijn om iedereen zijn eigen plek te geven om zijn schoenen op te bergen. Dit kan helpen om rommel te voorkomen en het huis netjes te houden. Geef iedereen dus een eigen opbergrek of -kast, net met het opbergsysteem dat bij diegene past. Want onthoud: iedereen vindt andere manieren voor opbergen het prettigst. Door iedereen een eigen opbergwijze te gunnen, is de kans het grootst dat iedereen zich aan de opruimregels houdt en het huis dus netjes blijft.

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Zo creëer je veel opbergruimte in een loft

donderdag 28-09-2023

Zo creëer je veel opbergruimte in een loft

Het creëren van voldoende opbergruimte in een loft kan een uitdaging zijn. Ontdek onze handige tips en oplossingen om je loft georganiseerd en stijlvol te houden.

Lees meer
Dit is waarom schuifwanden jouw interieur Feng Shui maken

donderdag 31-08-2023

Dit is waarom schuifwanden jouw interieur Feng Shui maken

Ontdek hoe schuifwanden kunnen bijdragen aan een harmonieuze Feng Shui-energie in jouw huis. Creëer rust en orde met naadloze op maat gemaakte schuifwanden.

Lees meer