• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Een softclose-systeem als geruisloze oplossing voor elke schuifwand

De meest satisfying toevoeging aan jouw schuifwand

Softclose-systemen zijn niet zomaar een luxe, ze zijn een slimme investering voor iedereen die op zoek is naar een stijlvol én functioneel interieur. Deze systemen bieden een hoogwaardige ervaring, maken het gebruik van schuifdeuren en schuifwanden aangenamer en kunnen helpen bij het behoud van je wanden en deuren omdat ze slijtage verminderen. Ontdek nu een uitgebreide uitleg en lees antwoorden op veelvoorkomende vragen.

Een waardevolle toevoeging op je schuifwand

Wat is softclose en waarom heb je het nodig?

Een softclose-systeem voorkomt dat schuifdeuren met een harde klap dichtslaan, wat een geruisloze en soepele gebruikservaring biedt. Dit beschermt niet alleen je schuifdeuren tegen mogelijke schade, maar het draagt ook bij aan een rustige woon- of werkomgeving. In het geval van kinderen of huisdieren in huis kan het ook een extra veiligheidsmaatregel zijn: geen vingertjes of kwispelende staarten die ergens pijnlijk tussenkomen!

Stel jouw schuifwand met softclose samen

Installeren en monteren van een softclose

Wanneer je besluit een softclose-systeem te installeren, is het belangrijk om de bijgeleverde montagehandleiding zorgvuldig te volgen. Zo voorkom je problemen zoals het niet correct 'pakken' van de deur door de softclose. Begin altijd uitgerust en voorbereid aan de montage van de softclosing. Zorg voor goed gereedschap en werk het liefst bij daglicht. Als je twijfels hebt of tegen problemen aanloopt, is het altijd een goed idee om een professional of montagebedrijf te raadplegen.

Check hier de montagehandleiding

Soorten schuifwandmechanismen: stootborstels, positioneringstrips en softclose

Het verschil tussen deze mechanismen? Stootborstels en softclose hebben beiden het doel om de deur op een bepaalde manier af te remmen. Maar het voordeel van softclose is dat deze dit op een veel subtielere en efficiëntere manier doet, deze zitten op het einde van de rails. Positioneringsstrips daarentegen zijn bedoeld om de schuifwand op zijn plek te houden. Deze zitten in het midden van de van de deur bovenin de rails op een vaste plek. Daar rolt hij als het ware in en blijft hij fijn op zijn plek. Positioneringstrips worden er altijd gratis bij geleverd.

Toepassingsmogelijkheden en beperkingen van softclose

Hoewel softclose een mooie toevoeging is op de meeste schuifdeuren, is het niet altijd de beste keuze voor elke situatie. Bij gebruik van een meersporige rails bijvoorbeeld, kan het handig zijn om softclose te installeren op alle deuren. Bij smalle deuren (60 – 70 cm breed) kan een softclose-systeem echter problemen opleveren door het gewicht van de deur en stagnatie bovenin de rails. Dan kan de deur bijvoorbeeld gaan kantelen. 

Probleemoplossing en nazorg

Mocht je tegen problemen aanlopen bij het gebruik van je softclose-systeem, dan zijn er verschillende manieren om deze op te lossen. De meest voorkomende problemen kunnen vaak verholpen worden door het aanpassen van de instellingen. Voor specifieke situaties kan het ook nuttig zijn om contact op te nemen met de leverancier of een deskundige.

Meer technische informatie

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

De top 5 doe-het-zelf opbergideeën voor je garage of schuur

donderdag 09-11-2023

De top 5 doe-het-zelf opbergideeën voor je garage of schuur

Verbeter de indeling van je garage of schuur met deze top 5 doe-het-zelf opbergoplossingen. Ontdek creatieve manieren om je ruimte te maximaliseren.

Lees meer
Opruimen met Marie Kondo? Schuifwanden zijn je redding!

donderdag 12-10-2023

Opruimen met Marie Kondo? Schuifwanden zijn je redding!

Wil je je huis opruimen volgens de KonMari-methode van Marie Kondo? Ontdek waarom schuifwanden de perfecte aanvulling zijn op deze populaire opruimtechniek.

Lees meer