• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Opruimen met Marie Kondo? Schuifwanden zijn je redding!

Tips & tricks voor de échte opruimers

Opruimen met Feng Shui kennen we. Maar ben je al bekend met de KonMari-methode van Marie Kondo? Deze populaire opruimtechniek heeft als doel om je huis (en leven) te ontdoen van onnodige spullen, zodat je meer ruimte en rust ervaart. Maar waar laat je dan alles wat je wilt bewaren? Hier komen schuifwanden goed van pas!

Does it spark joy?

De Kon-wat?

De KonMari-methode is een opruimsysteem ontwikkeld door de Japanse opruimexpert Marie Kondo. Deze methode draait om meer dan alleen het weggooien van overbodige spullen: het is een filosofie die je helpt de kwaliteit van je leven te verbeteren door je te focussen op wat echt belangrijk voor je is. Het hoofdprincipe van deze methode is eenvoudig: bewaar alleen de items die 'joy sparken', oftewel vreugde brengen. Alles wat niet aan dit criterium voldoet, mag weg. Hierdoor creëer je niet alleen meer fysieke ruimte in je huis, maar ook meer emotionele en mentale ruimte in je leven. Marie Kondo moedigt mensen aan om categorie per categorie op te ruimen, in plaats van kamer per kamer. Dit biedt een gestructureerde manier om je hele huis door te gaan, waardoor je een duidelijker overzicht krijgt van wat je bezit en wat je echt nodig hebt. Het uiteindelijke doel is om een harmonieuze leefomgeving te creëren waarin alles een specifieke 'plek' heeft.

Meer opbergtips per ruimte in huis

Schuifwanden en de KonMari-Methode: een perfecte match

In plaats Als je de KonMari-methode hebt gevolgd, eindig je dus met een stapel items die 'joy sparken' en die je wél wil bewaren. Hoe berg je deze dan overzichtelijk en stijlvol op? Juist, met schuifwanden. Eén van de voordelen van schuifwanden is namelijk dat ze op maat gemaakt kunnen worden. Zo benut je de ruimte in je huis optimaal, van vloer tot plafond en van muur tot muur. Hierdoor zijn ze de perfecte aanvulling op de KonMari-methode, die het belang van een 'plek voor alles' benadrukt.

Ontwerp jouw schuifwand op maat

Houd je huis overzichtelijk en rustig

Marie Kondo legt veel nadruk op het creëren van een rustige, vreugdevolle omgeving. Schuifwanden kunnen hier enorm aan bijdragen. Ze bieden namelijk een afgesloten opslagruimte waardoor je ruimtes er minder rommelig uitzien. Door het afsluiten van de schuifwanden zorg je voor een rustige, serene uitstraling, volledig in lijn met de KonMari-methode.

Het mooie aan schuifwanden is dat je zelf de indeling en het design kunt bepalen. Zo kun je ervoor kiezen om verschillende soorten opbergvakken te creëren, perfect afgestemd op de items die je wilt bewaren. Of je nu veel boeken, kleding of keukenapparatuur hebt, er is altijd een manier om de ruimte binnen de schuifwand optimaal te benutten.

Vraag direct gratis kleurstalen

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Een softclose-systeem als geruisloze oplossing voor elke schuifwand

donderdag 26-10-2023

Een softclose-systeem als geruisloze oplossing voor elke schuifwand

Ontdek de voordelen van een softclose-systeem voor jouw schuifwand. Van installatie tot probleemoplossing, deze gids beantwoordt al je vragen.

Lees meer
Zo creëer je veel opbergruimte in een loft

donderdag 28-09-2023

Zo creëer je veel opbergruimte in een loft

Het creëren van voldoende opbergruimte in een loft kan een uitdaging zijn. Ontdek onze handige tips en oplossingen om je loft georganiseerd en stijlvol te houden.

Lees meer