• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Zo creëer je veel opbergruimte in een loft

De ultieme tips voor een ruimtelijke loft

Lofts zijn bekend om hun open, ruime lay-outs. Hoewel ze prachtig zijn, kan het een uitdaging zijn om voldoende opbergruimte te creëren in een loft zonder het gevoel van openheid te verliezen. Gelukkig zijn er slimme manieren om meer opbergruimte te creëren zonder afbreuk te doen aan de stijlvolle, moderne esthetiek van je loft.

Each piece has to be perfect.

Maximaliseer de ruimte met je meubels

Multifunctionele meubels zijn niet alleen een geweldige manier om ruimte te besparen in een loft, maar ze kunnen ook bijdragen aan een strakke, minimalistische stijl die zo typerend is voor lofts. Denk bijvoorbeeld aan een bed met ingebouwde opbergruimte eronder, waar je seizoensgebonden items zoals winterdekens of zomerbadhanddoeken kunt bewaren. Of een poef die ook een opbergbox is, ideaal voor het opbergen van boeken of tijdschriften die je bij de hand wilt houden. Meer ideeën voor multifunctionele meubels zijn:

  • Slaapbank: Ideaal voor kleine ruimtes of voor het ontvangen van gasten.
  • Uitschuifbare tafel: Deze tafels kunnen worden uitgeschoven zodat er meer mensen aan kunnen zitten, of worden ingeklapt om ruimte te besparen als ze niet worden gebruikt.
  • Opbergbed: Een bed met opbergruimte dankzij lades of een lift-up matras.
  • Lift-top salontafel: Dit is een salontafel die kan worden omgezet in een eettafel of een werkstation door het bovenste gedeelte op te tillen.
  • Wandbed of Murphy-bed: Een bed dat kan worden opgeklapt tegen de muur als het niet in gebruik is.
  • Stapelbed met bureau: Zo combineer je een slaapplaats met een werkplek.
  • Convertible stoel: Een stoel die omgezet kan worden in een ligstoel of zelfs een tijdelijk bed.

Profiteer van de hoogte met verticale opslag

In plaats van je waardevolle vloeroppervlak te vullen met kasten, maak je gebruik van de hoogte van je loft en kies je voor hoge kasten en boekenplanken. Deze benutten de ruimte die je al hebt en het ziet er ook nog eens leuk uit! Door de hoogte in te gaan, maximaliseer je de opbergruimte zonder extra vloeroppervlak in beslag te nemen. Zo behoud je de open, luchtige sfeer van de loft, terwijl je geniet van voldoende opbergruimte.

Een kast van vloer tot plafond

Definieer de ruimte met roomdividers

In een loft is er vaak geen sprake van afgebakende ruimtes, wat één van de charmes is van deze woonstijl. Maar dit kan ook uitdagingen met zich meebrengen als het gaat om het organiseren van je spullen. Het gebruik van room dividers zoals boekenkasten of scheidingswanden met opbergruimte kan helpen om verschillende zones te creëren en tegelijkertijd extra opbergruimte te bieden. Zo kun je een gezellig leeshoekje maken, of een rustig werk- of studiegebied.

Een glazen schuifwand als roomdivider

Bereik maximale efficiëntie met inbouwkasten

Inbouwkasten met schuifdeuren ervoor zijn een uiterst efficiënte manier om opbergruimte te creëren in een loft. Deze kunnen op maat gemaakt worden om de beschikbare ruimte optimaal te benutten, van vloer tot plafond en van muur tot muur. Je ontwerpt ze zelf in een stijl die perfect past bij jouw interieur. Of je nu gaat voor een industriële look, of een meer rustieke uitstraling, inbouwkasten zijn de perfecte oplossing. Bovendien kunnen schuifdeuren met een spiegel, de ruimte groter laten lijken en meer licht reflecteren.

Stel zelf jouw schuifwandkast samen

Flexibiliseer met opbergruimte op wielen

Flexibele opslagoplossingen, zoals opbergboxen op wielen, zijn perfect voor lofts omdat ze gemakkelijk verplaatst kunnen worden naar waar ze nodig zijn. Dit is vooral handig als je vaak je loft herinricht of als je een ruimte nodig hebt voor activiteiten die veel ruimte vereisen, zoals yoga of dansen. Bovendien bieden deze mobiele opbergoplossingen een extra laagje gemak, omdat je ze eenvoudig kunt rollen naar de plaats waar je ze op dat moment nodig hebt.

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Opruimen met Marie Kondo? Schuifwanden zijn je redding!

donderdag 12-10-2023

Opruimen met Marie Kondo? Schuifwanden zijn je redding!

Wil je je huis opruimen volgens de KonMari-methode van Marie Kondo? Ontdek waarom schuifwanden de perfecte aanvulling zijn op deze populaire opruimtechniek.

Lees meer
Dé tipguide voor het overzichtelijk opbergen van schoenen

donderdag 14-09-2023

Dé tipguide voor het overzichtelijk opbergen van schoenen

Schoenen opruimen kan een uitdaging zijn. Ontdek deze handige en praktische tips om je schoenen georganiseerd op te bergen en je huis netjes te houden.

Lees meer