• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Oplossingen voor problemen bij het monteren van softclose-systemen

4 tips bij het monteren van een softclose-systeem

Het installeren van een softclose-systeem bij schuifwanden kan soms uitdagend zijn, vooral als je niet bekend bent met de fijne kneepjes van de montage. Als je merkt dat de softclose niet naar behoren werkt na de installatie, kan dat frustrerend zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren om veelvoorkomende problemen aan te pakken. Deze blog biedt praktische tips om je te helpen bij het oplossen van problemen met je softclose-systeem. Het correct installeren van een softclose-systeem kan de levensduur van je schuifwanden verlengen en zorgt voor een betere gebruikerservaring.

1. Controleer op hoogteverschillen 

Een veelvoorkomend probleem bij de installatie van een softclose-systeem is een ongelijke hoogte tussen de linker- en rechterzijde van de schuifwand. Een verschil van meer dan 10 mm kan ervoor zorgen dat het systeem niet goed 'pakt'. Gebruik een rolmaat om nauwkeurig de hoogtes aan beide kanten te meten en zorg ervoor dat deze binnen de toelaatbare marges vallen. Het gelijkmatig afstellen van de hoogte zorgt ook voor een naadloze en esthetisch aantrekkelijke uitstraling van je schuifwanden.

Zo bepaal je de juiste afmetingen

2. Zorg dat alles waterpas staat

Een softclose-systeem werkt optimaal wanneer alles perfect waterpas is. Als het systeem niet soepel loopt of schuurt, kan dit duiden op een probleem met de onderrail of de vloer eronder. Gebruik een waterpas om te controleren of alles correct is uitgelijnd en pas aan waar nodig. Dit zorgt voor een soepelere werking en een langere levensduur van je schuifwand. Een correct uitgelijnde onderrail zorgt er bovendien voor dat de deuren gemakkelijker glijden en minder onderhoud vereisen.

Waarom kiezen voor een softclose-systeem?

3. Controleer op defecte onderdelen  

Soms kan een defect onderdeel, zoals de pomp in het softclose-systeem, de oorzaak zijn van het probleem. In dergelijke gevallen kan het onderdeel eenvoudig vervangen worden, vaak vallend onder de garantie. Als de veer van de pomp teruggesprongen is, kun je deze opnieuw op spanning brengen. Volg de instructies zorgvuldig om te zorgen dat de pomp correct functioneert. Regelmatige controle en onderhoud van de softclose-componenten kunnen toekomstige problemen voorkomen.

Stel jouw ideale schuifwandkast samen

4. Correcte montage van de vleugels

Bij het installeren van de softclose is het cruciaal dat de vleugels correct in de groef van de bovenrail worden geplaatst. Dit vereist precisie en soms een beetje geduld. Zorg ervoor dat je de vleugels haaks omdraait en ze stevig vastmaakt in de groef voor een optimale functionaliteit van de schuifdeuren. Een correct ge├»nstalleerd vleugelsysteem zorgt ervoor dat de deuren soepel sluiten en het softclose-mechanisme effici├źnt werkt.

Een goed gemonteerd softclose-systeem verbetert het gebruik van schuifwanden aanzienlijk, omdat de deuren soepel en geruisloos sluiten. Met deze tips kun je veelvoorkomende montageproblemen oplossen en zorgen voor een naadloze werking van je schuifdeuren. Een succesvolle installatie draagt bij aan zowel de functionaliteit als de duurzaamheid van je schuifwanden, waardoor je er jarenlang plezier van hebt.

Download de montagehandleiding

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Van rommelzolder naar georganiseerd paradijs: slimme opbergtips

donderdag 08-02-2024

Van rommelzolder naar georganiseerd paradijs: slimme opbergtips

Maak van je rommelzolder een georganiseerd paradijs met onze slimme opbergtips. Van het gebruik van schuifwanden tot creatieve opbergoplossingen.

Lees meer
Gastblog: De perfecte stofvrije kledingkast van Esther Elings

donderdag 21-12-2023

Gastblog: De perfecte stofvrije kledingkast van Esther Elings

In deze gastblog deelt Esther Elings haar zoektocht naar de perfecte oplossing voor een stofvrije kledingkast. Van het kiezen van de juiste kleur tot de montage.

Lees meer